![]() |
|
K T G C Tour 2008 - Wersja do druku +- Forum polskich fanów Marka Knopflera i Dire Straits (https://knopfler.pl) +-- Dział: Markowe tematy (https://knopfler.pl/forumdisplay.php?fid=3) +--- Dział: Koncerty (https://knopfler.pl/forumdisplay.php?fid=10) +--- Wątek: K T G C Tour 2008 (/showthread.php?tid=835) |
K T G C Tour 2008 - Robson - 13.02.2008 Chyba już czas na rozpoczęcie takiego wštku wszak do startu K2GC TOUR miesišc z haczykiem. Poczštek w Holandii a ja cały czas się zastanawiam jak Mark poukłada repertuar koncertu. Jak to będzie procentowo wyglšdać jeli chodzi o DS a MK solo. I ile z najnowszej płyty? Jaki opener? Czy szykuje się set akustyczny z herbatkš? Mam nadzieję że pelne dwie godziny z bisami. To może nawet ponad Jakie sš Wasze typy na openera? Pojawiła się pierwsza data na USA- Colorado 24 czerwca. K T G C Tour 2008 - Gasper - 13.02.2008 Na plakatach, które widziałem na ebay.de widniało sporo tytułów DS. Tylko nie wiem w jaki sposób można zinterpretować: "featuring the greatest hits of Dire Straits and Mark Knopfler [...] and from the new album KTGC" Tu jeden z nich:
K T G C Tour 2008 - Robson - 13.02.2008 To te 7 tytułów które tam sš wymienione napewno uslyszymy ale reszta pozostaje niewiadomš
K T G C Tour 2008 - Igor23 - 13.02.2008 a ja chce It Never Rains................. K T G C Tour 2008 - Stach - 13.02.2008 Faktycznie, mógły się chłop zastanowić trochę nad rzadko granym ostatnio materiałem. "Tunnel Of Love?" Kiedy on to grał na żywo? 16 lat temu... Jesli chodzi o openera - stawiam "Punish The Monkey".
K T G C Tour 2008 - Robson - 13.02.2008 Tak to byłby wietny opener też o tym pomylałem Długi wstęp na bongosach (przypominajacy mi trochę "Your Latest Trick" np. z Bazylei 92) i zaczynajš
K T G C Tour 2008 - Gasper - 13.02.2008 już się nie mogę doczekać B) K T G C Tour 2008 - numitor - 13.02.2008 Cytat:Originally posted by Stach@Feb 13 2008, 08:47 PMTo była ulubiona piosenka ojca Knopflera - przez co nie gra jej od czasu jego mierci. K T G C Tour 2008 - aaadam - 14.02.2008 Mnie dręczy inne pytanie: jakim składem ruszy w trasę Knopfler, bo oglšdajšc na dvd koncerty promocyjne, to widzę jak dwóch bolków. Mało, że często się mylš to jeszcze wyglšdajš jakby wpadli na koncert przed dancingiem
K T G C Tour 2008 - koobaa - 14.02.2008 Te dwa "bolki" to zapewne Luke Brighty i Dudley Phillips. Często się mylš? W którym miejscu? Mark był z nich zadowolony. Skład muzyków na trasie KTGC ma być następujšcy: MK - wiadomo Guy Fletcher - klawisze Richard Bennett - gitary i inne strunowce Danny Cummings - bębny i bębenki Glenn Worf - basy i kontrabasy Matt Rollings - klawisze John McCusker - skrzypeczki i inne folkowe strunowce Swojš drogš - widzielicie co napisał Richard Bennett na swojej stronie internetowej? Wiosnš i latem będę na tournee z Markiem Knopflerem. W marcu rozpoczynamy próby w Londynie i perwsze koncerty zagramy w Amsterdamie pod koniec tego miesišca. Jeli zaproponowana setlista utrzyma się, będš to zupełnie inne koncerty niż te, które gralismy to do tej pory. Z niecierpliwociš wypatruję już przyszłych miesięcy. Chłopaki jeszcze mogš nas niele zaskoczyć .
K T G C Tour 2008 - koobaa - 14.02.2008 Cytat:Originally posted by numitor+Feb 13 2008, 05:55 PM--></div><table border='0' align='center' width='95%' cellpadding='3' cellspacing='1'><tr><td>QUOTE (numitor @ Feb 13 2008, 05:55 PM)</td></tr><tr><td id='QUOTE'> <!--QuoteBegin-Stach@Feb 13 2008, 08:47 PMTo była ulubiona piosenka ojca Knopflera - przez co nie gra jej od czasu jego mierci. [/b][/quote] To chyba nie jest jednak powód. Nie gra, bo nie ma ochoty. K T G C Tour 2008 - aaadam - 15.02.2008 Cytat:Originally posted by koobaa@Feb 14 2008, 02:08 AMoj mylš się mylš..... przyład - proszę bardzo: So Far Away w radiu BBC2 - dramatycznie wyszło, zwłaszcza poczštek; fragment instrumentalny w Rudigerze na koncercie AVO z Basel; Done With Bonaparte z twgo samego koncertu - tam kontrabas całkowicie milknie przez chwilę; pierwsze utwory w Berlinie sš grane bardzo niepewnie - widać zwłaszcza na dvd momenty gdzie muzycy szukajš Marka w chwilach niepewenosci; jeszcze mogę wymieniać ale przecież nie o to chodzi. K T G C Tour 2008 - Robson - 15.02.2008 Jeli chodzi o Berlin to tutaj Andrzej mógłby wiele powiedzieć. Widział i słyszał. Mam zapis tego występu ale jako nie zauwazyłem niepewnoci ale też nie liczyłem na perfekcjonizm czy wielkš dyscyplinę. Warto mieć mieć wiadomoć że nie wszystko musi od razu idealnie zabrzmieć na koncertach promocyjnych. K T G C Tour 2008 - koobaa - 15.02.2008 Cytat:Originally posted by aaadam@Feb 15 2008, 07:47 AMZgadza się, nie było idealnie i perfekcyjnie ale jak to mówił wielki Chet AtkinsIt's the 'bad' notes in music that make it sound so good czyli To dzięki tym 'złym' dwiękom muzyka tak dobrze brzmi. Chet był niesamowity, potrafił w trakcie wykonywania utworu odwrócić się do kamery i powiedzieć z umiechem: wszystkie pomyłki sš zamierzone ![]() Zauważyłem, że Mark również mocno odpucił ten swój słynny perfekcjonizm wykonawczy. Na tychże włanie koncertach promocyjnych mylił się (intencjonalnie ) kilka razy. Mylę, że u tej klasy artysty to dodaje pewnego uroku. Sprawia, że muzyka na wykonywana na żywo brzmi bardzo autentycznie. A to bardzo cenne w dzisiejszych czasach gdzie do końca nie wiadomo co jest grane z playbacku a co nie .
K T G C Tour 2008 - Robson - 15.02.2008 Kolejne nowe daty na Amerykę Północnš. Olaf na razie jeden w Kanadzie w Ottawie 18 lipca. Łapiesz się?
K T G C Tour 2008 - olaph72 - 15.02.2008 Mylę, że jednak poczekam na koncert w Toronto.
K T G C Tour 2008 - aaadam - 15.02.2008 Cytat:Originally posted by koobaa@Feb 15 2008, 03:09 PMok jeli chodzi o przytupajki typu Done With... ale gdyby miały być pomyłki w Telegraph... - to już mniej by mi się podobało K T G C Tour 2008 - Robson - 15.02.2008 Przytupajki? :blink: "Done With Bonaparte" jest kapitalne. K T G C Tour 2008 - aaadam - 16.02.2008 Oczywiscie, ze jest wietne, ale technicznie - przynajmniej w stosunku TR - proste i to miałem na myli w wypowiedzi powyżej K T G C Tour 2008 - Robson - 16.02.2008 A tak to sobie możemy wszystko porównywać
|