03.07.2009, 20:04
Robson napisał(a):Jak tak sobie patrzę na wszystkie utwory i skład muzyków w poszczegolnych nagraniach to śmiem twierdzić że "Get Lucky" będzie kontynuacją KTGC. Może jakieś 3 utwory będzie można uznać za rockowe ale to też nie jest pewne. Dominują smyki, dudy, skrzypce i folkowy charakter. Martwię się o wszystkich którzy tęsknią za rockowym MKJa już dość dawno pomyślałam o kontynuacji K2GC. Albo o Shangri-La, ale tu mam na myśli klimat

Tęsknię za rockowym MK, bo właśnie takiego Knopflera poznałam, gdy tata mnie zapoznawał z pierwszymi piosenkami, ale o mnie się nie martw
Dość długo zajęło mi przekonanie się do ostatniej płyty Marka, jednak wydaje mi się, że gdy już zdążyła zadomowić się w moim serduchu, K2GC II jeśli taka będzie, pokocham szybciej. Pozostaje tylko przypuszczać, nie mając jeszcze LP.Jaka to by płyta nie była - zajmie pierwsze miejsce na moim stojaku, i pierwsze miejsce w moim sercu jak wszystko, co Mark Knopfler nagrywa. Jasne, że coś podoba mi się bardziej, coś nieco mniej, ale wszystko znaczy dla mnie to samo.
Rock? Soft? Ważne, że Knopfler
We talked of looking just out of town
Now it's looking like a dream shot down
I still believe that there's somewhere for us
But now it's something that we don't discuss
And you're the best thing I ever knew
Stay with me, baby, and we'll make it to
We'll make it to
Tu można kupić moją książkę
Księgarnia Wydawnictwa Radwan - Aparatka
Now it's looking like a dream shot down
I still believe that there's somewhere for us