12.05.2006, 17:18
Z cyklu - opowiastki Andrzeja.
Wiosna ma tš specyfikę, że czas najwyższy wybrać się na spacer po miecie. Popatrzeć na zmęczone po zimie twarze ludzisków i wytknšć błędy władzy samorzšdowej , ktore tym razem już nie przykrywa nieg.
Na odległoć wzroku zobaczyłem dwoje młodych ludzi bardzo serdecznie umiechajšcych się do mnie. Te umiechy na miecie sš mi skšdinšd znane, gdy zaszczyciłem swš osobš pewien program telewizyjny, a nagrodę, którš wygrala moja żona(20.000zł) przeznaczylimy na cel charytatywny, dzieki czemu czterdziestu dzieciaków mogło pojechać na obóz zdrowotno-rehabilitacyjny. Od tamtej pory tych ludzkich umiechów na miecie nieco więcej niż zawsze.
Na te umiechy mam zwykle przygotowany stały swój tekst, a właciwie pytanie:
"Czy Państwo się do mnie umiechacie ,czy ze mnie miejecie?"- zapytuję
...ale tym razem nie chodziło o program telewizyjny.
Ci młodzi ludzie odpowiedzieli,cytuję:
"CO PANU MÓWI WWW://KNOPFLER.PL"
I jak mylicie ? zaryłem nochalem o polbrukowe kostki chodnikowe?
No... prawie,prawie.
Wiosna ma tš specyfikę, że czas najwyższy wybrać się na spacer po miecie. Popatrzeć na zmęczone po zimie twarze ludzisków i wytknšć błędy władzy samorzšdowej , ktore tym razem już nie przykrywa nieg.
Na odległoć wzroku zobaczyłem dwoje młodych ludzi bardzo serdecznie umiechajšcych się do mnie. Te umiechy na miecie sš mi skšdinšd znane, gdy zaszczyciłem swš osobš pewien program telewizyjny, a nagrodę, którš wygrala moja żona(20.000zł) przeznaczylimy na cel charytatywny, dzieki czemu czterdziestu dzieciaków mogło pojechać na obóz zdrowotno-rehabilitacyjny. Od tamtej pory tych ludzkich umiechów na miecie nieco więcej niż zawsze.
Na te umiechy mam zwykle przygotowany stały swój tekst, a właciwie pytanie:
"Czy Państwo się do mnie umiechacie ,czy ze mnie miejecie?"- zapytuję
...ale tym razem nie chodziło o program telewizyjny.
Ci młodzi ludzie odpowiedzieli,cytuję:
"CO PANU MÓWI WWW://KNOPFLER.PL"
I jak mylicie ? zaryłem nochalem o polbrukowe kostki chodnikowe?
No... prawie,prawie.
We are the sultans of swing...