02.08.2006, 16:01
Cytat:Originally posted by Andrzej@Jan 27 2006, 03:32 PMAnia M - jest kolejnym przykladem.
Najbardziej podoba mi się na Forum ten fenomen polegajšcy na tym , iż tak dużo jest tu ludzi młodych.(Przepraszam ,że zaniżam forumowš redniš wieku - Andrzejowi stuknęło 44)
Cišgle mnie to zastanawia jak Mark swojš muzykš Was zagarnšł pod swoje skrzydła lub inaczej jak Wy zagarnelicie muzykę Marka do swego serca.
Miałem 16 lat w 1978 roku kiedy uslyszałem Sułtanów. Dojrzewałem z tš muzykš i kszałtowałem swój charakter.Nigdy nie przyszedł moment zawachania, tudzież zdrady upodobań muzycznych, i tak jest do dzi.
Przeżywałem każdš płytę i byłem wiadkiem jej narodzin (rosło Markowe kultowe pokolenie)
Baczšc na to , że przeważajšca czeć forumowiczów to ludzie między 20 -30stym rokiem życia, u Was z muzykš Marka musiało być odwrotnie,nie dane było Wam być przy genezie i powstawaniu tamtych płyt, nie żylicie w tamtych czasach, a mimo to - co Was ujęło, i dla Was, następnego już pokolenia Mark też stał się idolem.
No bo wemy taki przykład: mnie akurat nie zauroczyła muzyka moich rodziców, ktorzy w latach 50-60 czego tam zapewne słuchali i sluchajš do dzi. Wręcz ich muzyka wydaję mi się mieszna, pomijajšc poziom artystyczny, a wykonawcy tamtych czasów dzi w idolu od razu dostali by miano kosmitów.
A Marka muzyka też ponoć jest "Nie modna" z tš małš różnicš(dla niektórych) , "że nigdy nie wyjdzie z mody"
I własnie na tym polega ten fenomen , ktory tak bardzo mi się podoba na Forum, jak Wy ludzie, tak niezmiernie młodzi potrafilicie dopatrzyć się w tej muzyce piękna.
We are the sultans of swing...