02.08.2006, 20:58
Cytat:Originally posted by numitor@Aug 2 2006, 07:23 PMJesli już próbujesz znaleć uzasadnienie dla swojej reakcji, to bšd proszę łaskaw cytować mnie nie przeinaczajšc moich słów. Napisałem:
Reakacja diplodoc`a była o tyle niesymaptyczna, że mogła zniechęcić nowego użytkownika do używania forum....zresztš zarzuty jego były także doć absurdalne - np. o tym, że istotš tłumaczenia nie jest samo przełożenie tekstu - no, przecież to jest straszliwa bzdura...
"Samo techniczne przełożenie słów jest zupełnie bezcelowe. "
Mógłbym teraz oczywicie zaczać ironizować, ale nie o to chodzi. Istotš bywania na forum nie jest pisanie bo mam wolnš chwilę, czy też pisanie bo mam akurat komputer pod rękš. Istotne jest pisanie takich postów, które IMO wpłynš na jakoć tego forum. A podchodzšc do sprawy doć pragmatycznie i surowo wysnuję tezę, że żeby zaczać pisać na forum, należałoby najpierw zapoznać się z tym co już zostało napisane. Zwłszcza gdy chce się zabrać głos w jakim toczšcym się temacie.
Rozumiem radoć z odnalezienia pokrewnych dusz w gęstwie netu, rozumiem radoć ze znalezienia wspólnej pasji, etc. Ale to nie zwalnia z odpowiedzialnoci za słowa rzucone w przestrzeń. I nie gwarantuje to, że zawsze będzie cukierkowy feedback.