03.10.2006, 12:06
Cytat:Originally posted by Evelda@Oct 3 2006, 10:38 AMEvelda, masz w tym częć racji, ale.... Ja nie generalizuje. Za ostatnia plyte Petera Gabriela UP mógłbym oddać roczny zapas Whisky
Stawiajš się moje roczniki - melduję się i ja.
Raingod gdybym poszukujšc dwięków dla siebie poprzestała na przeglšdaniu tzw. muzycznych kanałów i pływaniu w mętnych falach eteru (czyt. odsłuchiwaniu radiowych stacji) na zasadzie jak leci, z całš pewnociš przyszłoby mi teraz ze łzami w oczach i rozpaczš w duszy podpisać się pod Twoim wczorajszym postem.
Natomiast pamiętajmy ze Gabriel nagrywa jedna plyte na 10 lat (nie biorac pod uwage OVO MILLENIUM, bo to inna bajka) i jest to plyta dopieszczona do ostatniego dzwieku, styl zachowany a jednoczesnie nie brak na niej nowoczesnego, na pewno oryginalnego brzmienia. Natomiast pan Gilmour po 12 latach milczenia wydaje plyte, ktora usypia. (cyt. z koncertu, po kilku utworach z nowej plyty: DAC MU GERIAVITU!
. Nie ma momentow, nie zachwyca, nie lapie za gardlo. Jest cholernie poprawna i stonowana. Przesluchalem ja chyba ze 120 razy i nie chce mi sie do niej wracac. Fish ma przeblyski - ale nie jest to ten FISH co za czasow VIGIL. Ostatnia plyta Field of Crow ma kilka pereł, chociażby Scaterring Crows. Reszta bardzo, bardzo przecietna. Natomiast zalew sieczki na kanalach TV jest nieprawdopodobny. To jest MASAKRA. I dlatego nie ogladam, słucham kilku stacji radiowych, które niesmialo okupuja ostatnie niezdobyte przez komerche przyczółki. Sa to jednak jednostki. Ale na szczescie sa. Powstaje w obecnych czasach wiele wspanialej muzyki, ale dostep do niej jest strasznie utrudniony, nasze pokolenie zostalo zepchniete na margines, tak jakbysmy mieli po 85 lat i mogli jedynie sluchac kapeli podworkowej GERIATRIC BOYS AND OLDER GIRLS. W moim pierwszym watku chcialem raczej pouzalac sie nad faktem ze starzy wyjadacze i tygrysy sceny rockowej lat 80 stracili ostrosc, stepily sie im pazury i powypadaly kly. Ale jak widac,(vide Peter Gabriel) wcale tak nie musi byc. Siegam najczesciej do produkcji z tamtych lat. I czekam az moi idole sie obudza z letargu bo wierze ze jeszcze na wiele ich stac.P.S. Do przykladow Markowych w koncu dojde, ale zbieram ladne slowa, aby nie zostac wypisanym z forum
and it's your face I'm looking for on every street...