Ocena wątku:
  • 0 głosów - średnia: 0
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Offtop - O Wszystkim I O Tym Co Komu W Duszy Gra!
Z cyklu opowiastki Andrzeja - "Pogranicznik z Olszyny"

Wszystlie opowiastki, którymi Was częstuje, skrzętnie kodowałem na twardym dysku(czyt.mózg) przez ostanie kilka - kilkanaœcie lat. Każdy z was zapewne otarł się z czymœ podobnym, kiedy to po prostu życie w jakis dziwny sposób łšczy nas z MK. Mam jeszcze kilka w zanadrzu - zatem dziœ kolejna. Do rzeczy.

Olszyna to przejœcie graniczne na zachodzie Polski, około 100 km od Słubic.To właœnie tu rozpoczyna się autostrada A4(jedna z nielicznych w kraju), która prowadzi prosto do Krakowa i zasadniczo do dziœ nie wiem , któremu Rzšdowi to zawdzięczać.
Mniej - więcej dwa lata temu mój kierowca ciężarówy zadzwonił , że na tym właœnie przejœciu granicznym został zatrzymany przez służby niemieckie i zarobił mandat (350EUR) za nieprzestrzeganie czasu pracy. W żaden sposób nie chciano wystawić mu mandatu kredytowego i opłatę trzeba było uiœcić osobiœcie. Rad nie rad pojechałem na przejœcie do Olszyny.
Na przejœciu podałem paszport do kontroli polskiemu pogranicznikowi, i usłyszłem:
"My sie czasami skšdœ nie znamy?????"
Ni cholery nie przypominałem sobie Goœcia w mundurze.
Po chwili wycišgnšł swój paszport i pokazał mi go. W Jego paszporcie widniała ta sama data i miejsce urodzenia co moja tj.22.08.1962 Słubice.

Oto nasza pogawędka:
Pogranicznik: zatem znamy się z sali porodowej w Słubicach. Musieliœmy gdzieœ leżeć obok siebie.
Andrzej: zgadza się - to Ty nie dawałeœ mi spać po nocach wrzeszczšc w niebo głosy.
Pogranicznik: los sprawił, że spotkaliœmy sie po 43 latach. Nic się nie zmieniłeœ Szczęśliwy
Andrzej: za to Ty zmężniałeœ, ale rysy twarzy wcišż te same :o

Œmiechu nie było końca !!!!!!!! Duży uśmiech

No dobra : a jak to sie ma do Forum Marka Knopflera, a no sie ma.....
Podczas naszej wymiany zdań z głoœników mojego samochodu cichuteńko leciało DS, a konkretnie "It never rains"
Wtedy to pogranicznik rzekł: lubisz tš muzykę??????
Andrzej: O tak!!!!!!!
Pogranicznik: "COŒ MI SIĘ ZDAJE, ŻE WYSSALIŒMY JĽ Z MLEKIEM NASZYCH MATEK"
Hm.................

P.S. Kolejne spotkanie ustaliœmy za 43 lata. :unsure:
We are the sultans of swing...
Odpowiedz

Wiadomości w tym wątku
Offtop - O Wszystkim I O Tym Co Komu W Duszy Gra! - przez bartekold - 08.10.2005, 15:31
Offtop - O Wszystkim I O Tym Co Komu W Duszy Gra! - przez Andrzej - 26.07.2007, 23:25