Ocena wątku:
  • 0 głosów - średnia: 0
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Torwar - Wrażenia z koncertu > No I Po Torwarze
Cytat:Aha, jeszcze jedno. Wlazłem ostatnio na YouTube i się przeraziłem. Co drugi filmik z trasy koncertowej 2008 pochodzi wiecie skšd? Z Torwaru oczywiœcie. Konkluzja wydaje się prosta. Jeœli (pomimo goršcego przyjęcia) tak nas tam olali, to więcej tam nie pojedziemy.

Kuba - uważam, że jesteœ bardzo niesprawiedliwy.

Po pierwsze - jeœli się szuka na lokalnej stronie youtube.pl to nic dziwnego, że znajduje się same Polskie klipy - spróbuj wpisać "knopfler 2008" na stronie youtube.com - otrzymasz zupełnie inny wynik ( i my tu nie królujemy).

Po drugie - filmy z Torwaru 2008 umieszczone przez Polaków to w większoœci filmiki kręcone z komórek - a tego Knopfler nie zabrania. Skšd wiem ? Ano stšd, że próbuje je wszystkie zebrać do kupy i coœ z tym zrobić... Tylko jeden człowiek może mieć materiał o lepszej jakoœci - piotr4x4 ale niestety nie odzywa się...Przy okazji apel - może ma ktoœ gdzieœ zachomikowany dobry materiał z Torwaru ? Proszę o kontakt.

Po trzecie - w naszych czasach nie ma już problemu z bootlegami, na których ktoœ próbuje zrobić interes. Jest tak wiele Ÿródeł dostępu do tych produkcji, że każdy może spokojnie sobie tš czy innš drogš je zdobyć. Zauważ jakš œwietnš pamištkš jest choćby " Shangri-Lille" wydane przez Francuzów. Na ten bootleg pracował sztab ludzi - 5 kamerzystów, człowiek od nagrania dŸwięku, montażysta, graficy itd - to było kilkanaœcie osób. Nikt za to nie wzišł ani grosza - wszystko z miłoœci dla muzyki Knopflera. A teraz takich ludzi œciga agresywna ochrona, a Knopfler ich wytyka palcem !! Nie wiem co o tym myœleć...

Leży mi to na wštrobie...

[Obrazek: macsa.gif]
Odpowiedz

Wiadomości w tym wątku
Torwar - Wrażenia z koncertu > No I Po Torwarze - przez macsa - 15.06.2008, 17:08