15.06.2008, 17:08
Cytat:Aha, jeszcze jedno. Wlazłem ostatnio na YouTube i się przeraziłem. Co drugi filmik z trasy koncertowej 2008 pochodzi wiecie skšd? Z Torwaru oczywicie. Konkluzja wydaje się prosta. Jeli (pomimo goršcego przyjęcia) tak nas tam olali, to więcej tam nie pojedziemy.
Kuba - uważam, że jeste bardzo niesprawiedliwy.
Po pierwsze - jeli się szuka na lokalnej stronie youtube.pl to nic dziwnego, że znajduje się same Polskie klipy - spróbuj wpisać "knopfler 2008" na stronie youtube.com - otrzymasz zupełnie inny wynik ( i my tu nie królujemy).
Po drugie - filmy z Torwaru 2008 umieszczone przez Polaków to w większoci filmiki kręcone z komórek - a tego Knopfler nie zabrania. Skšd wiem ? Ano stšd, że próbuje je wszystkie zebrać do kupy i co z tym zrobić... Tylko jeden człowiek może mieć materiał o lepszej jakoci - piotr4x4 ale niestety nie odzywa się...Przy okazji apel - może ma kto gdzie zachomikowany dobry materiał z Torwaru ? Proszę o kontakt.
Po trzecie - w naszych czasach nie ma już problemu z bootlegami, na których kto próbuje zrobić interes. Jest tak wiele ródeł dostępu do tych produkcji, że każdy może spokojnie sobie tš czy innš drogš je zdobyć. Zauważ jakš wietnš pamištkš jest choćby " Shangri-Lille" wydane przez Francuzów. Na ten bootleg pracował sztab ludzi - 5 kamerzystów, człowiek od nagrania dwięku, montażysta, graficy itd - to było kilkanacie osób. Nikt za to nie wzišł ani grosza - wszystko z miłoci dla muzyki Knopflera. A teraz takich ludzi ciga agresywna ochrona, a Knopfler ich wytyka palcem !! Nie wiem co o tym myleć...
Leży mi to na wštrobie...

![[Obrazek: macsa.gif]](http://images.chomikuj.pl/button/macsa.gif)