pablosan napisał(a):bede bronil Budki Suflera do ostatniej kropli krwi, dlatego, ze widzialem w zyciu ich kilka koncertow i grali naprawde kawal dobrej muzyki rockowej-wiem, ze moze dla wielu brzmi to jak jaka bajka ale tak bylo. Zespol ow skladal sie z mega wybitnych instrumentalistow, zeby wymienic tylko Marka Radulego (gitara) czy Mietka Jureckiego (instrumenty basowe, gitary), co w polaczeniu z kompozytorkim geniuszem Lipki i czy sie komus podoba czy nie charakterystycznym wokalem Cugowskiego, tworzylo cos wyjatkowego. Oczywiscie Budka Suflera to nie tylko Takie Tango i Bal Wszystkich Swietych, ale naprawde wiele znakomitych rockowych kawalkow-polecam plyte NOC z 1995 roku (z niej pochodzi utwor TAKI SWIAT).Ja też bardzo cenię muzykę Budki Suflera, najlepiej mi się ich słuchało gdy w zespole byli Mietek i Marek. W ogóle ja mam tak, że jak usłyszę utwór, który mi się spodoba, szukam wykonawcy i jeśli inne piosenki (lub płyty) ma też fajne, które wpadają w ucho, pochłaniam wszystko co się da
. Tak było też z Elvisem Presleyem, jest z Markiem Knopflerem, Paulem Mccartneyem i Georgem Harrisonem.Dla tego moje zestawienie będzie bardzo monotonne( i nie w kolejności):Budka Suflera Młode lwy( najlepiej wersja z koncertu w Spodku 1999)
Budka Suflera Takie tango ( tj. wyżej )
Budka Suflera Jest taki samotny dom ( tjw
)Elvis Presley Burning love ( Hawaje 1973 )
Elvis Presley Bridge over trouble water
Elvis Presley That's all right ( najlepiej z trasy koncertowej w 1970 )
Paul McCartney Only mama knows
Paul McCartney The long and winding road
Paul McCartney Yesterday
George Harrison Got my mind set on you
George Harrison Here comes to sun( wersja koncertowa z Japonii 1992 )
George Harrison Something ( tj. wyżej )