Ocena wątku:
  • 0 głosów - średnia: 0
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Offtop - O Wszystkim I O Tym Co Komu W Duszy Gra!
Pablo - zacznę z grubej rury. Mialem kiedyœ okazję poznać Władysława Sikorę osobiœcie.Nie na żadnym oficjalnym spotkaniu - po prostu w pokoju akademickim z grupš studentow WSP Zielona Góra.Była gitara,dużo piwa no i dużo"królewskich tekstów.Dziœ pewnie by mnie nie poznał, ale nie o to chodzi.Pózniej widziałem już go tylko w różnych programach telewizyjnych i zawsze przemawiał do mnie tym ,że nie napierał na karierię i sławę. On naprawdę robił to dla dobrego kabaretu. Występowal dla œrodowisk akademickich zawsze za darmo i cale noce po prezentacjach siedzial ze studentami do białego œwitu.

Dogłębnie twórczoœci kabaretu Potem i jego odłamów niestety nie znam, gdzieœ od czasu do czasu, przeknęły mi ich prezentacje, ktore napierw wzbudzały œmiech , a potem chwilę zadumy i reflekcji. Mšdry kabaret. I to był cały Sikora.
Kabaret Potem to moje pokolenie , mozna by było rzec: "i cóż takiego" - przecież aktualne pokolenie też ma swoje kabarety.
Mnie, w tym Waszych opisach najbardziej cieszy to,że mimo upływu czasu oni cišgle żyjš w ludzkich œwiadomoœciach i mam malutkš satysfakcję, że ludzie ze œrodowiska studenckiego, w którym żyłem wywarli również wpływ, na niektórych z Was.Fajnie.
We are the sultans of swing...
Odpowiedz

Wiadomości w tym wątku
Offtop - O Wszystkim I O Tym Co Komu W Duszy Gra! - przez Andrzej - 24.09.2005, 20:34
Offtop - O Wszystkim I O Tym Co Komu W Duszy Gra! - przez bartekold - 08.10.2005, 15:31