24.03.2015, 15:38
Kolejna cegiełka:
1.Laughs and Jokes... - lekki, pomysłowy, chórek w refrenie bezcenny; o dziwo tę piosenkę bym widział śpiewaną na koniec koncertu (albo bis) przez wszystkich z zespołu
5/5
2.Basil - ładna historia; elektroniczne wstawki nadają przestrzeni 4/5
3.River Towns - typowy knopfler balladziarz 3/5
4.Skydiver - pastisz, ale zgrabnie pomyślany 4/5
5.Mighty Man - ktoś juz chyba napisał, że można by to do bonusów przesunąć 2/5
6.Broken Bones - dobry beat ale niepotrzebnie tak rozwleczony w czasie 3/5
7.Long Cool Girl - coś w tym jest ale jeszcze nie wiem co
4/5
8.Lights of Taormina -pewnie podpadnę, ale trudno - dla mnie najsłabsza piosenka, coś tandetnego w tym jest (może ten slide) 1/5
9.Silver Eagle - no wreszcie wracamy w Markowe klimaty 4/5
10.Beryl - słuchany ostatnio dziesiątki razy (jeszcze przed premierą płyty) ale wciąż porywa, nie nudzi się, czyli jest bardzo dobrze (może to na wspomnienie DS) 5/5
11.Wherever I Go -piękna refleksja ... dałbym 5/5 gdyby zamiast saksofonu wpleść w to więcej melodyjnej gitary Marka 4/5
12. 38 Special - nic szczególnego. nic by się nie stało, gdyby tego kawałka w ogóle nie było 2/5
13.My Heart Has Never Changed - fajny, typowo kołyszący MK 4/5
14.Terminal of Tribute To - petarda, najlepsza piosenka na płycie; nie rozumiem dlaczego trafiła do bonusów, oceniam jak Poprzednik 6/5
15.Heart of Oak - piękna gitarka, krótkie (za krótkie) i poruszające 5/5
Płyta jak dla mnie dobra - wyrównana (w porównaniu z poprzednimi). Jednak bardzo brakuje mi więcej gitary. Strasznie oszczędnie pograł nasz Mark tym razem.
1.Laughs and Jokes... - lekki, pomysłowy, chórek w refrenie bezcenny; o dziwo tę piosenkę bym widział śpiewaną na koniec koncertu (albo bis) przez wszystkich z zespołu
5/5 2.Basil - ładna historia; elektroniczne wstawki nadają przestrzeni 4/5
3.River Towns - typowy knopfler balladziarz 3/5
4.Skydiver - pastisz, ale zgrabnie pomyślany 4/5
5.Mighty Man - ktoś juz chyba napisał, że można by to do bonusów przesunąć 2/5
6.Broken Bones - dobry beat ale niepotrzebnie tak rozwleczony w czasie 3/5
7.Long Cool Girl - coś w tym jest ale jeszcze nie wiem co
4/58.Lights of Taormina -pewnie podpadnę, ale trudno - dla mnie najsłabsza piosenka, coś tandetnego w tym jest (może ten slide) 1/5
9.Silver Eagle - no wreszcie wracamy w Markowe klimaty 4/5
10.Beryl - słuchany ostatnio dziesiątki razy (jeszcze przed premierą płyty) ale wciąż porywa, nie nudzi się, czyli jest bardzo dobrze (może to na wspomnienie DS) 5/5
11.Wherever I Go -piękna refleksja ... dałbym 5/5 gdyby zamiast saksofonu wpleść w to więcej melodyjnej gitary Marka 4/5
12. 38 Special - nic szczególnego. nic by się nie stało, gdyby tego kawałka w ogóle nie było 2/5
13.My Heart Has Never Changed - fajny, typowo kołyszący MK 4/5
14.Terminal of Tribute To - petarda, najlepsza piosenka na płycie; nie rozumiem dlaczego trafiła do bonusów, oceniam jak Poprzednik 6/5
15.Heart of Oak - piękna gitarka, krótkie (za krótkie) i poruszające 5/5
Płyta jak dla mnie dobra - wyrównana (w porównaniu z poprzednimi). Jednak bardzo brakuje mi więcej gitary. Strasznie oszczędnie pograł nasz Mark tym razem.
Don't Crash the Ambulance