14.07.2015, 16:56
Majkel- napisał(a):... żeby znaleźć jakieś miejsce parkingowe inne niż 70pln przy decathlonie, uratowała mnie galeria M1 wystarczyło zrobić zakupy za min 30zł lub zapłacić 50 przy wyjeździe.
Moi drodzy, bilety na parking Tauron Areny były do kupienia w cenie 30 pln, na stronie areny oraz eventim.pl. Polecam korzystać z tej możliwości na przyszłość. Trzy dychy to żaden koszt jeśli jedzie się kilkaset km do Krakowa, a stres związany z polowaniem na miejsce postojowe w oddalonych kilkaset m M1 czy Decathlonie odpada. Ja przyjechałem do areny o 19.30 i bez problemu wjechałem na parking podziemny. Wolnych miejsc było bardzo dużo. Po koncercie dojście do samochodu wyjazd i odjazd spod areny zajął mi 10, może 12 minut.
Co do nagłośnienia to zwróćcie uwagę na to co pisze w swoim blogu Guy: "Sound check was cancelled and I sloped off to a quiet corner where I managed an hour’s sleep.". Tak więc rolę soud checku pełniły pierwsze utwory i widać było, że technicy korygowali ustawienia w trakcie koncertu, zwłaszcza jeśli chodzi o ustawienia głośności sekcji rytmicznej. I tak po chłopakach nie było widać, że coś jest nie tak. Powiedziałbym, że wręcz świetnie się bawili.
Gdyby nie setlista, która była kopią koncertu sprzed 2 lat, byłbym w pełni szczęśliwy, ale i tak było super zobaczyć i usłyszeć Marka na żywo. Nie sprawdzałem poprzednich setlist z trasy, dlatego gdy zobaczyłem saksofon, obudziła się we mnie nadzieja na Your Latest Trick. Tym bardziej, że powiedział, iż sięgają do nagrań historycznych. No cóż, chyba pozostaje się pogodzić, że takich nagrań jak również Once Upon a Time in the West czy Private Investigations już na żywo nie usłyszę.