Forum polskich fanów Marka Knopflera i Dire Straits
Torwar - Wrażenia z koncertu > No I Po Torwarze - Wersja do druku

+- Forum polskich fanów Marka Knopflera i Dire Straits (https://knopfler.pl)
+-- Dział: Markowe tematy (https://knopfler.pl/forumdisplay.php?fid=3)
+--- Dział: Koncerty (https://knopfler.pl/forumdisplay.php?fid=10)
+---- Dział: Warszawa, Torwar - 2 maja 2008 (https://knopfler.pl/forumdisplay.php?fid=27)
+---- Wątek: Torwar - Wrażenia z koncertu > No I Po Torwarze (/showthread.php?tid=890)

Strony: 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18

Torwar - Wrażenia z koncertu > No I Po Torwarze - KLIMAT - 13.05.2008

Kocham Was!!

Torwar - Wrażenia z koncertu > No I Po Torwarze - Rafal58 - 13.05.2008

Takie małe porównanie Uśmiech Pierwszy link do Going Home z Torwaru ...

Going Home Torwar

Drugi zaœ do tej samej piosenki z Frankfurtu (3 dni póŸniej) :

Going Home Frankfurt

Ktoœ pisał w ostatnich wštkach, że niemiecka publicznoœć nie była taka wesoła jak nasza - Tutaj to widać Uśmiech
Pozdrawiam

Torwar - Wrażenia z koncertu > No I Po Torwarze - mirek - 13.05.2008

no nie byla wesola i nie bedzie oni najlepiej by koncerty z mercedesow ogloadali otworzyc okno posiedziec wypic paulanera i o domuUśmiech

Torwar - Wrażenia z koncertu > No I Po Torwarze - Gasper - 13.05.2008

Cytat:Originally posted by blazejmg@May 13 2008, 10:13 PM
no nie byla wesola i nie bedzie oni najlepiej by koncerty z mercedesow ogloadali otworzyc okno posiedziec wypic paulanera i o domuUśmiech
Jeszcze zeżreć kiełbasę, naœmiecić wokół siebie i zwalić winę za burdel na obcokrajowców Szczęśliwy

Torwar - Wrażenia z koncertu > No I Po Torwarze - jambore - 14.05.2008

Nawet po Marku widac.

Torwar - Wrażenia z koncertu > No I Po Torwarze - Andrzej - 14.05.2008

Cytat:Originally posted by blazejmg@May 13 2008, 09:13 PM
W koncu przesiedli sie z Trabantow do Mercedesów i wpylajš nie węgierskš salami tylko z Turcji. Ich genetycy intensywnie pracuja ,ażeby żadna Niemka nie wyglšdala (jak dotychczas) jak mistrzyni NRD w pchęciu kulš. Do nas Polaków też maja żal ,że powaliliœmy (za nich) mur berliński, nie dajšc nic w zamian. A Mark????? - A Mark ma im grać!!!!!!! JA WOHL. W tym temacie wiele moge, zatem sie nie potkręcam.

Torwar - Wrażenia z koncertu > No I Po Torwarze - grisza - 14.05.2008

Dajcie spokój. Czy musimy sobie tak jakieœ narodowe kompleksy leczyć?

Ja to sobie bym życzył żeby u nas tyle koncertów było, ile w Niemczech. Reszta to mniejsze lub większe stereotypy i resentymenty.

Torwar - Wrażenia z koncertu > No I Po Torwarze - Robson - 14.05.2008

Ale na pewno zauważyliœcie że Mark z zespołem skrócili temat końcowy koncertu. Już nie ma tego sławnego dialogu "Going Home" jak przed laty czy to z saksofonem czy klawiszami. Druga sprawa że na poprzedniej trasie mieliœmy "Wild Theme" wspaniale połšczone z wczeœniejszym "The Mist Covered Mountains" ale chyba dobrze się stało że Mark powrócił do "Going Home" z całym zespołem co przypominało mi DS.

Torwar - Wrażenia z koncertu > No I Po Torwarze - Ania_M - 14.05.2008

Cytat:Originally posted by Robson@May 14 2008, 04:28 PM
Ale na pewno zauważyliœcie że Mark z zespołem skrócili temat końcowy koncertu. Już nie ma tego sławnego dialogu "Going Home" jak przed laty czy to z saksofonem czy klawiszami.
I to jest chyba jedyna rzecz do ktorej moglabym sie po Torwarze przyczepic. "Going Home" bylo dla mnie zdecydowanie za krotkie. Wersja z "dialogiem" daje wg mnie o wiele wiecej emocji.

Torwar - Wrażenia z koncertu > No I Po Torwarze - robo54 - 14.05.2008

Wielki szacuneczek dla "Banalnego" za mp3 !! B) B)
Jeszcze raz mogłem przeżyć "Torwar".
Być może pojawię się na zlocie ,o ile nie zapomnę. ^_^

Torwar - Wrażenia z koncertu > No I Po Torwarze - BET - 14.05.2008

Cytat:Originally posted by Ania_M+May 14 2008, 05:02 PM--></div><table border='0' align='center' width='95%' cellpadding='3' cellspacing='1'><tr><td>QUOTE (Ania_M @ May 14 2008, 05:02 PM)</td></tr><tr><td id='QUOTE'> <!--QuoteBegin-Robson@May 14 2008, 04:28 PM
Ale na pewno zauważyliœcie że Mark z zespołem skrócili temat końcowy koncertu. Już nie ma tego sławnego dialogu "Going Home" jak przed laty czy to z saksofonem czy klawiszami.
I to jest chyba jedyna rzecz do ktorej moglabym sie po Torwarze przyczepic. "Going Home" bylo dla mnie zdecydowanie za krotkie. Wersja z "dialogiem" daje wg mnie o wiele wiecej emocji. [/b][/quote]
Wstep do glownego motywu byl faktycznie krotszy, za to sam temat przewodni Mark powtarzyl chyba 2 razy i widac bylo ze moglby tak nam grac i grac i grac... Uśmiech

Torwar - Wrażenia z koncertu > No I Po Torwarze - jambore - 14.05.2008

Cytat:Originally posted by BET+May 14 2008, 10:46 PM--></div><table border='0' align='center' width='95%' cellpadding='3' cellspacing='1'><tr><td>QUOTE (BET @ May 14 2008, 10:46 PM)</td></tr><tr><td id='QUOTE'>
Cytat:Originally posted by Ania_M@May 14 2008, 05:02 PM
<!--QuoteBegin-Robson@May 14 2008, 04:28 PM
[b] Ale na pewno zauważyliœcie że Mark z zespołem skrócili temat końcowy koncertu. Już nie ma tego sławnego dialogu "Going Home" jak przed laty czy to z saksofonem czy klawiszami.
I to jest chyba jedyna rzecz do ktorej moglabym sie po Torwarze przyczepic. "Going Home" bylo dla mnie zdecydowanie za krotkie. Wersja z "dialogiem" daje wg mnie o wiele wiecej emocji. [/b]
Wstep do glownego motywu byl faktycznie krotszy, za to sam temat przewodni Mark powtarzyl chyba 2 razy i widac bylo ze moglby tak nam grac i grac i grac... Uśmiech [/b][/quote]
W przeciwieństwie do Pragi.Moim skromnym zdaniem był wkurzony...... dlatego ,
ŻE SIĘ NIE ZATRZYMAŁ Duży uśmiech

Torwar - Wrażenia z koncertu > No I Po Torwarze - Ania_M - 15.05.2008

No i słusznie. Grzech ogromny popełnił. Też bym sobie tego nie darowała Szczęśliwy
Tak się zastanawiam, czemu ten czas tak szybko leci? Jutro już dwa tygodnie, teraz to tylko powspominać można :angry: I czekać na następny raz.

Torwar - Wrażenia z koncertu > No I Po Torwarze - Robson - 15.05.2008

Ale już w samochodzie jak go widzieliœcie Wasze odczucia były takie jakby był nie w sosie. Nie widziałem tego na koncercie. Uœmiechał się częsciej niż pozostali muzycy. A to że koncert rozpoczšł się póŸniej to akurat dla mnie pasowało bo bałem się że będe jednym z ostatnich Uśmiech

Torwar - Wrażenia z koncertu > No I Po Torwarze - Robson - 15.05.2008

Czy podczas "Our-Shangri-La" z Torwaru też tak macie jakby ktoœ w pewnym momencie kabelki przełšczał? Dokładnie 2 min. 10-13 sek. :angry:

Torwar - Wrażenia z koncertu > No I Po Torwarze - mirek - 15.05.2008

Robson i u mnie tez mam zaklocenia na shangri-la tzn bylismy na tym samym koncercie

Torwar - Wrażenia z koncertu > No I Po Torwarze - Ania_M - 16.05.2008

Oczko
Mi jakoœ wczeœniej wyleciało to z głowy: siedziała za mnš para małżonków. Do dziœ zastanawiam się po co oni w ogóle zapłacili za bilety? Jeszcze przed koncertem narzekali na Marka, że nie umie grać, na organizatorów, na widownię i - uwaga - na colę i popcorn :blink: . No ale spoko. Z tym, że w trakcie koncertu sytuacja wcale się nie zmieniła. To brzydko zagranme, to brzydko zaœpiewane, to w ogóle w innej aranżacji pwoinno być, i co za pomysł, żeby zagrać tę piosenkę, a ludzie to chyba powariowali że tak się drš, i tyle "lampami strzelajš", Knopfler w ogóle w słabej formie, i ten transparent to po co - tak tak, o nas chodziło - i komentowali nie tylko w przerwie między piosenkami. Niedoœć, że komentowali głoœno, to jeszcze w trakcie piosenek - nie wiem w jakim celu? W każdym razie mi i rodzicom ruszyli nerwa :angry: Miałam momenty, że myœlałam, że się odwrócę i dam im z liœcia! Na koniec koncertu powiedzieli z wielkš pretensjš do całego œwiata: "Miał zakontraktowane 2 h wyszedł na scenę odwalił kichę i zadowolony". Wiecie co? Aż mnie szlag trafiał. Ja rozumiem, że coœ się może komuœ nie podobać. Ale żeby tak od deski do deski od razu wszystko krytykować co się nawinie, i to tak, żeby inni słyszeli i by innym zakłócić odbiór koncertu? Dziwne, że ta głoœno gadajšca dwójka nie nagrała mi się na dyktafon. Cieszcie się, że tam nie siedzieliœcie.

Torwar - Wrażenia z koncertu > No I Po Torwarze - Filip - 16.05.2008

No cóż nie wszystkim musiało się podobać Uśmiech Ja osobiœcie nie byłem na koncercie lecz po wysłuchaniu materiału nie tylko z torwaru uważam że występ u nas był bardzo udany Uśmiech

Torwar - Wrażenia z koncertu > No I Po Torwarze - dziadek - 16.05.2008

Dobrze że o tym wspomniałaœ Ania. Pamiętam moje œwięte oburzenie, gdy w czasie wykonywania Romeo i Julii na pierwszym "moim" koncercie - który chłonšłem wszystkimi zmysłami - DS we Frankfurcie, podczas tej piosenki ktoœ beznamiętnie wcinał bułkę z kiełbasš.
Ale daleko byłbym od tego, by generelnie dyskryminować publicznoœć jakigokolwiek kraju. (Np. w Niemczech. Jedenaœcie wykupionych tam koncertów, w końcu nie takich tanich- mówi za siebie. A jestem przekonany, że gdyby organizatorzy umożliwili wejœcie i tam na płytę - wielkiej różnicy by nie było. )

Torwar - Wrażenia z koncertu > No I Po Torwarze - Gasper - 16.05.2008

Cytat:Originally posted by Ania_M@May 16 2008, 01:54 PM
Oczko
Mi jakoœ wczeœniej wyleciało to z głowy: siedziała za mnš para małżonków. Do dziœ zastanawiam się po co oni w ogóle zapłacili za bilety? Jeszcze przed koncertem narzekali na Marka, że nie umie grać [...]
W takim wypadku nie przebierałbym w słowach :angry: