![]() |
|
Torwar - Wrażenia z koncertu > No I Po Torwarze - Wersja do druku +- Forum polskich fanów Marka Knopflera i Dire Straits (https://knopfler.pl) +-- Dział: Markowe tematy (https://knopfler.pl/forumdisplay.php?fid=3) +--- Dział: Koncerty (https://knopfler.pl/forumdisplay.php?fid=10) +---- Dział: Warszawa, Torwar - 2 maja 2008 (https://knopfler.pl/forumdisplay.php?fid=27) +---- Wątek: Torwar - Wrażenia z koncertu > No I Po Torwarze (/showthread.php?tid=890) |
Torwar - Wrażenia z koncertu > No I Po Torwarze - Ania_M - 16.05.2008 Gasper, ale tu już nie chodzi o fakt, że oni wyrażali nieprzychylne opinie na temat Marka - dostało się nawet nam - fanom, publicznoci - a także - o zgrozo - popcornowi i coca-coli. Przepraszam ale zwštpiłam wtedy w normalnoć tych ludzi :blink: Może chcieli w ten sposób leczyć kompleksy? Nie wiem. Ale w głowie mi się nie mieci takie zachowanie. Komentarze które było słychać z ich ust, mogli zostawić na rozmowę między sobš po koncercie, nie musieli "umilać" nimi czasu innym słuchaczom. Może jednak kto z Was spróbuje mi wyjanić po co ci ludzie przyszli na koncert? Torwar - Wrażenia z koncertu > No I Po Torwarze - jambore - 16.05.2008 Cytat:Originally posted by Ania_M@May 16 2008, 05:39 PMTo byli niespełnieni "muzycy", teraz sa krytykami
Torwar - Wrażenia z koncertu > No I Po Torwarze - Gasper - 16.05.2008 Cytat:Originally posted by jambore@May 16 2008, 06:52 PMHihihihi
Torwar - Wrażenia z koncertu > No I Po Torwarze - dziadek - 16.05.2008 Albo - muzykalni-inaczej Torwar - Wrażenia z koncertu > No I Po Torwarze - numitor - 16.05.2008 Cytat:Originally posted by Ania_M@May 16 2008, 05:39 PMNo, np. był to szef firmy ochroniarskiej z żonš, poszli, bo on dostał bilety za darmo, a na co dzień słuchajš czego zupełnie innego. Torwar - Wrażenia z koncertu > No I Po Torwarze - macsa - 16.05.2008 Czy wszystkim już emocje opadły po pamiętnej nocy 2 maja 2008 ? Dla podniesienia adrenaliny i przypomnienia tych cudownych chwil wrzucam na gryzonia najlepszy jak do tej pory bootleg DVD z trasy "Kill To Get Crimson Tour". Waldo (Digger Research) przy współpracy z tajemniczš Noëlla znów dał popis swoich umiejętnoci z zaangażowania. wietny obraz i równie dobry dwięk, kamera ustawiona w pierwszych rzędach w stabilnych dłoniach. "Keep wor spirit levels high" MARK KNOPFLER, ROTTERDAM 31ST MARCH 2008 DVD Ahoy' Rotterdam, Holland, 31st March 2008 Recording & production: Noëlla & Waldo Thank you Ingrid for helping to seed these huge files to our fellow fans. DVD1: 1. Cannibals 2. Why aye man 3. What it is 4. Sailing to Philadelphia 5. True love will never fade 6. The fish and the bird 7. Hill farmer's blues 8. Romeo & Juliet 9. Sultans of swing 10. Marbletown 11. Daddy's gone to Knoxville My own audience recording of the third night of the tour and the last concert in Holland. Almost complete show, i.e. apart from the first few notes of Postcards from Paraguay the sound recording is complete, but due to a most bizarre action by the management I could only film until the first part of the very last song. Good sound and very good picture (imho) quality with a lot of close ups. Filmed from the second row in front of the stage, a little left from the center. Amazing show, or as Danny Cummings once said: "You can't play a bad show in Ahoy" Samples can be found on The Bonnie Banks of Mark Knopfler http://users.telenet.be/markknopfler
Torwar - Wrażenia z koncertu > No I Po Torwarze - kuba1313 - 17.05.2008 a skšd można cišgnšć DVD2 koncertu w Rotterdamie ?? Torwar - Wrażenia z koncertu > No I Po Torwarze - grzegorz - 18.05.2008 DVD1 i 2 możesz cišgnšć z Dimeadozen lub z Tracker de La KnopflerTK. cišgasz za pomocš torrentów, obie strony wymagajš rejestracji. Torwar - Wrażenia z koncertu > No I Po Torwarze - macsa - 18.05.2008 Kuba - wrzucę drugš czeć na Chomika też... Torwar - Wrażenia z koncertu > No I Po Torwarze - xyz - 18.05.2008 a mógłby kto zarzucić torrentem tutaj czy to jest niezgodne z regulaminem/możlwiosciami tamtych stron gdzie jest ten bootleg? Torwar - Wrażenia z koncertu > No I Po Torwarze - grzegorz - 18.05.2008 Tak jak napisałe jest to niezgodne z regulaminami, poza tym liczone jest ratio (stosunek pobranych do wysłanych danych) i raczej nikt nie chce ryzykować bana, tym bardziej, że rejestracja jest darmowa i każdy może cišgać z tamtych stron. Kto nie chce się w to bawić dzięki Maćkowi również może mieć ten koncert i zamiast cišgać ponad 7GB na chomiku będzie pewnie ok. 1.4GB (dvd vs. avi). Torwar - Wrażenia z koncertu > No I Po Torwarze - xyz - 18.05.2008 Cytat:Originally posted by grzegorz@May 18 2008, 01:33 PMJa tam zawsze mylałem że ratio to liczyli od udostępnionych danych, a skšd się torrenta brało to nie było różnicy - przecież one nie sš przypisane do użytkownika, tylko do zasobu :] Torwar - Wrażenia z koncertu > No I Po Torwarze - Ania_M - 19.05.2008 Mam jeszcze parę słow odnonie polskiej publicznoci: nie mam żadnej wštpliwoci że granie u nas to prawdziwa przyjemnoć, o ile oczywicie na koncert nie przyplštajš się pijani słuchacze, którzy będš swoimi okrzykami "umilać" atmosferę, ale to raczej na imprezach "stadionowych" się zdarza. Byłam w sobotę na Juwenaliach w Warszawie gdzie występowała min IRA. Więcej o tym piszę tutaj. Artur Gadowski dostał tak goršce brawa, że po prostu stanšł na scenie jak słup soli, rozłożył bezradnie ręce i ze wzruszeniem to wszystko chłonšł. A to przecież polski artysta i w zasadzie jego koncert to nie jest narodowe wydarzenie. Będšc tego wiadkiem, pomylałam, że opinie Richarda i Guya na pewno sš szczerze, i że Markowi na pewno u nas się podobało - a co za tym idzie, nie raz dla nas zagrajš.
Torwar - Wrażenia z koncertu > No I Po Torwarze - macsa - 19.05.2008 Cytat:a skšd można cišgnšć DVD2 koncertu w Rotterdamie ?? DVD nr 2 jest już na chomiku - troszkę gorsza jakoć obrazu - prawdopodobnie kłopoty sprzętowe nagrywajšcego - ale i tak warto mieć... Torwar - Wrażenia z koncertu > No I Po Torwarze - kuba1313 - 19.05.2008 dzięki bardzo )wersja DVD też juz spada KUBA Torwar - Wrażenia z koncertu > No I Po Torwarze - Kaytoo - 19.05.2008 Dzięki za Rotterdam! Po obejrzeniu na szybko pierwszej częci - dwie rzeczy: Mark wygladał na trochę zmęczonego - na Torwarze chyba był weselszy, a po drugie - pierwszy raz widziałem jak grał kostkš
Torwar - Wrażenia z koncertu > No I Po Torwarze - Ania_M - 01.06.2008 Słucham sobie nagrań z Torwaru: ależ to brzmi - emocje te same, mimo, że to już miesišc po... :wub: Torwar - Wrażenia z koncertu > No I Po Torwarze - Robson - 01.06.2008 Nie wiem jakich cudów dokonał Nico przy koncercie zarejestrowanym przez Banalnego ale naprawdę brzmi to wietnie. Ja też słucham z ogromnš przyjemnociš i cały czas odczuwam przyjemne mrówki po plecach jak biegajš Dzięki wielkie. Dobra robota
Torwar - Wrażenia z koncertu > No I Po Torwarze - numitor - 01.06.2008 Cytat:Originally posted by Robson@Jun 1 2008, 06:22 PMRobson, a w ogóle - niłe mi się wczoraj. Byłem w Opolu i spotkałem Ciebie przez przypadek
Torwar - Wrażenia z koncertu > No I Po Torwarze - Robson - 01.06.2008 No i masz Ale mam nadzieje że to nie był senny koszmar
|