Ocena wątku:
  • 0 głosów - średnia: 0
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Offtop - O Wszystkim I O Tym Co Komu W Duszy Gra!
Fajny wywiad. Dzięki Mikołaj.
A mnie ostatnio ubawiło takie zdjęcie: "im większa łysina tym większa opaska" Szczęśliwy
...Well He's a big star now but I've been a fan of his for years,
the way he sings and plays guitar still brings me to tears...
Odpowiedz
Wczoraj zapodałem czterogodzinny program z ostatniej soboty lipca.
Jeszcze raz wielkie brawa dla prowadzšcego i goœci.Super.
Takich audycji nam TRZA. Oczko
Odpowiedz
ja sie tak nie bawie Język wciaz nie moge sobie posluchac tej audycji Smutny :unsure:
Oh girl it looks so pretty to me just like it always did
Like the Spanish city to me when we were kids
Odpowiedz
I ja też nie mogę... Jambi, zrobisz coœ z tym fantem??
„ten sławny koncert DS z Bazylei” … „zdarlem te tasme do czarno-bialosci....”
Odpowiedz
Chociaż Marka słucham już od roku, to wcišż nie znam jeszcze wszystkich piosenek, pomimo, że płyty mam już wszystkie. Na każdej płycie mam swojš 'perełkę', którš znam z wczeœniejszych lat.
Wczoraj włšczyłam sobie plytkę "Shangri-La", żeby posłuchać "Boom like that", "Postcards from Paraguay" i "Stand up guy". Po "Stand up guy" nic nie przełšczyłam, leciały dwie ostatnie piosenki. I... odleciałam... Odleciałam przy "Don't crash the Ambulance". To jest piękne po prostu... :wub: Przypadkiem usłyszała to mama i też jej się bardzo spodobało... Uśmiech

Potem przed spaniem włšczyłam sobie "All the roadrunning". Do pokoju weszła siostra która generalnie jest anty-Markowa... i... nie wyłšczyła jak to robi zazwyczaj. Przysiadła, posłuchała i stwierdziła, że fajne. Ja w tym czasie udawałam, że œpię. Język Potem ona już się położyła i nie wyłšczyła, tylko nastawiła wieżę na czas i tak nam Marek na noc przygrywał..

...chyba to jest zaraŸliwe... Oczko

A ja chyba muszę wygospodarować wolny czas na przesłuchanie wszystkich płyt Marka i nie wybranych piosenek tylko wszystkich po kolei :unsure: Bo inaczej duużo stracę na wybieraniu i szkoda, że dopiero wczoraj to do mnie dotarło :ph34r:

Idę sobie włšczę "Don't crash the Ambulance". :wub:
We talked of looking just out of town
Now it's looking like a dream shot down
I still believe that there's somewhere for us
But now it's something that we don't discuss
And you're the best thing I ever knew
Stay with me, baby, and we'll make it to
We'll make it to

Tu można kupić moją książkę Uśmiech
Księgarnia Wydawnictwa Radwan - Aparatka
Odpowiedz
Cytat:Originally posted by anrom@Aug 17 2006, 09:03 AM
I ja też nie mogę... Jambi, zrobisz coœ z tym fantem??
Pewnie zrobię coœ z tym fantem Duży uśmiech Duży uśmiech
Odpowiedz
W pištek wyszła kolejna płyta dołšczona do GW. Tym razem kolekcja jest zatytułowana "Gitara- wszystko gra" I w zestawie J.J. Cale. Oczywiœcie z wielkš ciekawoœciš postanowiłem od razu sprawdzić czy będzie wzmianka o Marku. Bo przecież jesli J.J. to i musi być Mark. Duży uśmiech I nie pomyliłem się. Chociaż przy nazwisku był Mike. Mike Knopfler. A takiego nie znam. Szczęśliwy
Something's going to happen
To make your whole life better
Your whole life better one day
Odpowiedz
Może jakiœ daleki krewny, hehe? Uśmiech
We'll make it to

Odpowiedz
Cytat:Originally posted by Robson@Aug 18 2006, 08:16 PM
W pištek wyszła kolejna płyta dołšczona do GW. Tym razem kolekcja jest zatytułowana "Gitara- wszystko gra" I w zestawie J.J. Cale. Oczywiœcie z wielkš ciekawoœciš postanowiłem od razu sprawdzić czy będzie wzmianka o Marku. Bo przecież jesli J.J. to i musi być Mark. Duży uśmiech I nie pomyliłem się. Chociaż przy nazwisku był Mike. Mike Knopfler. A takiego nie znam. Szczęśliwy
Cholera, Robson - nie denerwuj mnie, wiesz jaki ja jestem zły, że nie zdecydowałem się dopłacać 15 zlotych, co tydzień, do "Wyborczej"....Ta seria jest bardzo, bardzo fajna...
"Come up and feel the sun
A new morning has begun..."
Odpowiedz
Zgadza się. Uśmiech Po prostu czyta się i słucha. Po prostu frajda. Uśmiech

ps. 17.90
Something's going to happen
To make your whole life better
Your whole life better one day
Odpowiedz
Nie było mnie dni parę a tu czytania na cały tydzień-piszcie powoli bo u mnie z czytaniem kłopoty Szczęśliwy
Odpowiedz
ostatnio próbuję wyjaœnić znajomemu " o co chodzi" w utworze "Sailing to Philadelphia". Rozpoczšłem zbieranie materiałów Uśmiech i przypadkiem natrafiłem na to
Odpowiedz
Hmm, no proszę Oczko
A u mnie teraz "Down to the waterline" Duży uśmiech
We'll make it to

Odpowiedz
Jeœli macie płytę Dżemu "Zemsta nietoperzy" to włšczcie sobie piosenkę "Koszmarna noc". Jest piękna i... da się zasłyszeć fascynacje Ryœka muzykš Markowš. Zresztš nie tylko w tej piosence. "Koszmarna noc" przypomina mi "Where do you think you're going?"...
We'll make it to

Odpowiedz
A wstęp do List do M.? Ja tam zawszę słyszę Markowš gitarę.
Odpowiedz
Można by tak dużo wymieniać. Np. wg mnie jeszcze solo w "Tylko Ty i ja" lub "Klosz". Dużo by się tego nazbierało.
We'll make it to

Odpowiedz
No to mam skromny udział w koncercie Gilmoura w Gdańsku.
Okazało się, że moje dwie ciężarówy wiozły na koncert konstrukcje aluminiowe do oœwietlenia. Konstrukcję zamowiła firma Quatro ze Skawiny, a jechało to z Holandii z miejscowoœci Leeuwarden z dostawš Stocznia Gdańsk. Autentyczny list przewozowy(CMR) do wzglšdu w siedzibie mojej firmy(już w ramce).Z listu przewozowego wynika iż wartoœć towaru wynosiła 130.000 EUR i ważyła około szeœciu ton.

PS.1 - Moja corka dziesięcioletnia Marcela,po wysłuchaniu tych opowieœci gdy wrociłem z pracy podsumowała to, jakże profesionalnym tekstem, cytuję:
"Tata - <Bob budowniczy> koncertow Gilmoura"
PS.2 - <Bob budowniczy>, to taka animowana, angielska bajka dla dzieci - brzydka jak cholera.
PS.3 - Na to wychodzi,że dosyć że dał Gilmour zarobić za transport, to jeszcze da posłuchać za kompletnš darmochę(w telewizji naturalnie),bo z tego co wiem wstęp jest płatny.

Andrzej - muzyczny transportowiec
We are the sultans of swing...
Odpowiedz
Andrzeju, a w jakiej telewizji dał tego posłuchać, bo moje kanały milczš w czasie koncertu...
Sometimes you`re the windshield...
Sometimes you`re the bug...
Odpowiedz
Wieœć gminna niesie, że ma być retransmisja w TVP-1, ale kiedy to nie wiem. Z zeszłorocznego koncertu JMJ w Stoczni była i to chyba bezpoœrednia transmisja,zatem może i tu.....
We are the sultans of swing...
Odpowiedz
Pišta rano, głowa pusta a pisać mi się chce'.

macie rację- idę spać,ale na dobranoc jedna godzinka od Maćka- TNHB-98, bajka na dobranoc. :wub:
Odpowiedz