Liczba postów: 1,381
Liczba wątków: 31
wszystkiego dobrego dla forumowców knopflerowców w 2007 roku!!
buziaki i uciski !! no a przede wszystkim zdrówka na caluki okršgluki!!
Oh girl it looks so pretty to me just like it always did
Like the Spanish city to me when we were kids
Liczba postów: 1,613
Cytat:Originally posted by ania@Jan 3 2007, 12:06 PM
wszystkiego dobrego dla forumowców knopflerowców w 2007 roku!!
buziaki i uciski !! no a przede wszystkim zdrówka na caluki okršgluki!!
Dobijam się do życzeń.
Liczba postów: 1,613
Liczba postów: 1,444
Liczba wątków: 20
1. "Do America" z STP
2. "The Other Side Of The Moon" z filmu "Robbie The Reindeer" (piewajš Jane Horrocks i Mikey Graham)
Liczba postów: 1,761
Liczba wątków: 71
Z cyklu opowiastki Andrzeja.......
Od kilku dni moja 16-letnia Justyna(córka, żeby kto nie pomylał dziewczyna) slucha bez przerwy Pink Floyd. Ma w klasie niesamowicie zagorzałego fana tej ekipy. Gdy zapytała Go czy zna zespół Dire Straits odpowiedział : tak to pierwsza ekipa Knopflera. Ale nie tylko tym zaskoczyl mnie ten chłopak.
Moja Justyna opowiedziała mu, że jej ojciec(to ja) ma swój udział w koncertach Gilmoura w Polsce. Jego ciężarowki wiozły rusztowania pod owietlenie na koncert(pisałem Wam o tym). Na tš wieć chłopak osiniał z radoci i rzekł:
Popro Twojego starego(to znowu ja) żeby mnie przewiózł tš ciężarówkš.
......hm i co Wy na to?
We are the sultans of swing...
Liczba postów: 1,354
Liczba wątków: 57
Doć oryginalny sposób na podryw B)
Liczba postów: 9,591
Liczba wątków: 318
Chyba jest rzeczywicie fanem przez duże F
Something's going to happen
To make your whole life better
Your whole life better one day
Liczba postów: 1,381
uuu la la
p.s.
ale ktos tu chyba ostatnio Marka z kosmosu namierzal
Oh girl it looks so pretty to me just like it always did
Like the Spanish city to me when we were kids
http://www.maxi-media.pl/bazar/PICT0005.JPG
Tš relacjš chcialbym Wam wszystkim przekazać tragedię jaka wydarzyła się w moim miecie.Spłonšl bazar miejski ,który zatrudniał ok 3 tys osób. Spłonęło 1400 stanowisk handlowych. Dla ludzi, których było to jedyne żródło utrzymania jest to swoista tragedia. Ludzie stracili dobytek,pracę i nadzieję. Klientami tego bazaru byli sšsiadujšcy z nami Frankfurtczycy. W akcji gaszenia uczestniczyło 37 jednostek Straży Pożarnej z czego 17 z Niemiec. Niestety w hydrantach zabrakło wody. Straty szacowane sš na ok 50 mln złoty.
Mysle ,że również i Wy zasolidaryzujecie sie z mieszkańcami Słubic w tym wielkim nieszczęciu jakie ich spotkało.
Liczba postów: 359
Liczba wątków: 25
To rzeczywicie smutne, Andrzej.
Może teraz powstanie tam co nowoczeniejszego?
Ps.
Przesłanie zamieszczonego zdjęcia (strażak z papierosem wród zgliszcz) jest trochę przewrotne...
Liczba postów: 875
Liczba wątków: 3
Mam nadzieję Andrzeju, że ognisty podmuch Tobie i Twojej rodzinie nie wyrzšdził żadnych szkód. Gdy usłyszałem tę wiadomoć to pierwsza myl - Andrzej, ale zaraz druga - działa w innej branży. Więc pewnie wszystko OK.
Niektórzy z poszkodowanych handlowców sš optymistami i wierzš, że zaraz rozpocznie się odbudowa. Podobna sytuacja była kilka lat temu w Krakowie, gdy spłonš dom handlowy Gigant. Oczywicie nie było tam tylu stoisk co w Słubicach, ale i tak wielu ludzi straciło wszystko. I co? Obiecywali, że wcišgu roku odbudujš, ale jak do tej pory nic się tam nie dzieje. A to już dobrych kilka lat minęło. Może w Słubicach będzie lepiej. Czego wszystkim życzę.
Liczba postów: 1,324
Witam
Przeczytalem prdze chwila na onecie, ze zmarl Michael Brecker  . Czy to nie on uswietnil sa partia saksofonu Your Latest Trick na BiA czy legendarne Going Home?
A long time ago came a man on a track...
Liczba postów: 2,816
Liczba wątków: 59
To niestety prawda Pablo...
Michael Brecker zmarł na białaczkę wczoraj majšc 57 lat..
['] ['] [']
Liczba postów: 3,395
Liczba wątków: 219
Witam po dluzszej przerwie, chcialam sie podzielic z Wami wielka tragedia z mojego miasta....
We wtorek policjant z mojego miasta potršcił samochodem dwoje nastolatków,
17-letniš parę narzeczonych, Magdę i Roberta. Magda była siostrš mojej koleżanki z równoległej klasy. Magda zmarla na miejscu, Robert wczoraj rano w szpitalu, a policjant popełnił samobójstwo. Cały Radzyń jest wstrzšnięty, nasza szkoła też. Wiszš w niej klepsydry i Madzi i Roberta, pomimo, że oni oboje byli absolwentami "jedynki". Dzi sami z siebie, bez nakazu dyrekcji, przyszlimy na czarno i ustanowilimy delegacje na pogrzeby Magdy i Roberta, ale składów delegacji jeszcze nie. Szkoła ich opłakuje, jest wielka cisza na przerwach i na lekcjach, wszyscy chodzimy do Moniczki która jest w okropnym stanie i możemy jedynie jš przytulić. To jest dla nas okropne, Madzi siostra jest jednš z najbardziej
lubianych dziewczyn w szkole, bo jest naprawdę wietnš osobš i wszyscy przeżywamy to indywidualnie i razem z niš. Tojest tym bardziej okropne, że
oni byli młodzi, zakochani, i sympatyczni, i mieli mnóstwo planów na przyszłoć,a przez człowieka, który nie powinien sišć za kierownicš, stracili już wszystko.
Na siostre Madzi żal patrzeć, samo mylenie o Robercie i Magdzie doprowadza
wszystkich do łez.
To jest po prostu tak przykre, że nawet ja odczuwam tę tragedię bardzo
mocno, mimo, że Magdy i Roberta praktycznie nie znałam. Strach wychodzić
teraz z domu....
Nic, tylko plakac....
http://motoryzacja.interia.pl/hity_dnia/ne...obojstwo,859629
We talked of looking just out of town
Now it's looking like a dream shot down
I still believe that there's somewhere for us
But now it's something that we don't discuss
And you're the best thing I ever knew
Stay with me, baby, and we'll make it to
We'll make it to
Tu można kupić moją książkę
Księgarnia Wydawnictwa Radwan - Aparatka
Liczba postów: 324
Liczba wątków: 14
Liczba postów: 82
Liczba wątków: 0
Aniu_M, nie jestem w stanie napisać nic sensownego w odpowiedzi na Twój post. Wobec tej tragedii czuję kompletnš bezradnoć. W takich chwilach człowiek zwraca uwagę na to, co na prawdę w życiu ważne. Dwa lata temu dowiedziałem się o mierci kolegi ze studiów. Miał 28 i zmarł na atak serca, znałem go bardzo dobrze, wesoły, życzliwy, sympatyczny chłopak. Pierwsze wrażenie to szok, bezład mylowy i całkowite zaskoczenie, póniej dotarło do mnie, że przecież tak na prawdę nikt nie zna dnia ani godziny. I wtedy przejrzałem na oczy i zobaczyłem jak małe i nieistotne sš niektóre ludzkie dšżenia, potrzeby, marzenia. W takiej przykrej i trudnej chwili najłatwiej rozpoznać co w życiu faktycznie zasługuję na uwagę i powięcenie.
Pozdrawiam
Polska - Dania 36:33 w piłce recznej.Jakaż dramaturgia.
I to wszystko działo się w Coroline Arena w Hamburgu czyli tam gdzie Mark Knopfler koił nasze dusze swojš muzykš.
Pozdrawiam ekipę forumowiczów będšcš na tym koncercie. No i wzieło mnie.Wspomnień czar.
Anrom z żonš
Jambore z żonš
Shiver z żonš
Dziadek z żonš
Rainngod z przyjaciólkš
Robson
Dudageo
Ptysia
Jamm
Pablosan
i moja skromna osoba(którš też pozdrawiam)
Liczba postów: 359
Dzięki za pozdrowienia, Andrzeju. Sledzšc mecz też mylałem wymienionych przez Ciebie współuczestnikach koncertu Marka. Więc - też pozdrawiam!
Liczba postów: 9,591
Liczba wątków: 318
Dołšczam się do pozdrowień
Something's going to happen
To make your whole life better
Your whole life better one day
Liczba postów: 1,324
Dzisiaj w pracy nie moglem sie nie pochwalic, ze w tej hali, w ktorej Polacy pokonali rosje i wczoraj Danie, bylem niespelna rok temu przezywajac jakze inne emocje. natomist sam mecz-emocje niesamowite!!!
A long time ago came a man on a track...
|