Liczba postów: 1,324
Liczba wątków: 25
Nowe zdjecia robiz wrazenie, szczegolnie widok z "kuchni studia". Od razy wlaczyla mi sie mysl: ide do sklepu po pieczywo rano i spotykam po drodze Marka Knopflera, chyba bym nie doszedl...
A long time ago came a man on a track...
Liczba postów: 9,591
Liczba wątków: 318
Przybyły kolejne  Pojawił się również Chuck Ainlay. Obserwujšc te zdjęcia wydaje się że praca nad nowš płytš wre. Mam nadzieję że wkrótce dotrze do nas małe sprostowanko że jednak to będzie ten rock
Something's going to happen
To make your whole life better
Your whole life better one day
Liczba postów: 1,651
Liczba wątków: 16
Tak, szykuje się co w rodzaju epk-i, jak było w przypadku Shangri La. Kurczę - być teraz w Londynie... w okolicach Chiswick...
...Well He's a big star now but I've been a fan of his for years,
the way he sings and plays guitar still brings me to tears...
Kuba dokładnie o tym samym pomylałem  Ale i tak na mojej mapie Londyn jest do zdobycia. Prędzej czy poniej
Polecam się jako przewodnik  . Włanie namierzyłem na mapie British Grove Studios...  W ogóle, taka wycieczka ladami MK potrafi dostarczyć wielu niesamowitych wrażeń i każdemu fanowi jš polecam  .
Oczywicie rozpoczšć należy od Farrer House...  . Ale to inna historia.
Nie znam lepszego przewodnika
Liczba postów: 2,816
Liczba wątków: 59
Bardzo mnie ciekawi dlaczego tacy artyci jak MK kupujš pianina na e-bay'u ??
Czyżby Marka i ekipę interesował ten konkretny egzemplarz ze względu na np. wyjatkowy dwięk lub walory sentymentalne. Artyci formatu MK juz raczej nie muszš kupować używanych instrumentów z powodów oszczędnociowych. Co o tym sšdzicie ?
Kurczaki - cóż za dwieki czekaja nas na nowym albumie :
- bardzo bogaty zestaw perkusyjny
- bębny "bango" i przeszkadajki
- old indian harmonium ( cokolwiek to jest...)
- jakie specjalne pianino kupione na e-bay
- cała masa różnych gitar basowych
- ksišżka " How To Play The Blues"
- Wurlitzer piano (cokolwiek to jest...)
- Mark na wszystkich gitarach
Ojojoj - w głowie się kręci
:wacko:
Liczba postów: 1,381
Liczba wątków: 31
Cytat:Originally posted by macsa@Feb 2 2007, 06:14 PM
- bębny "bango" i przeszkadajki
- cała masa różnych gitar basowych
- Mark na wszystkich gitarach
- bardzo jestem ciekawa na ile one wszystkie beda przeszkadzac 
- niach!! niach!! niach!!
- supcio !!!
- ale z ta ksiazka 'How to Play the BLUES' to dopiero fantastycznie 
slowami trzema- ciekawosc mnie zzera
hmm co do tej old indian harmonium czy on gdzies tego po drodze wczesniej nie wykorzystal?
Oh girl it looks so pretty to me just like it always did
Like the Spanish city to me when we were kids
Liczba postów: 1,381
Liczba wątków: 31
doszkalam sie- uzyli jej na albumie Shangri-La
pozdrowki dla Robsona
dalej wciaz tylko Shangri ?
Oh girl it looks so pretty to me just like it always did
Like the Spanish city to me when we were kids
Muszę to sprawdzić  Mam przed oczami jeden z teledysków TNH i niewykluczone że w jednym nagraniu Guy Fletcher gra na tym cacku  To może być Will You Miss Me ale w tej chwili głowy nie dam
O prosze Shangri-La też  Tak Ania niezmiennie  Tęskno mi do wiosny do lata a ta płyta przynosi wiele ciepła i wspomnień z cudownych zachodów słońca. A więc nastawmy Shangri-La i zanurzmy się w oceanie muzyki która przynosi ukojenie. Oj chyba się zagalopowałem  Dziękuję Ania z wzajemnociš
A więc jednak
Prawn Adras: It looks like the indian harmonium has been used more than once on shangri-la @ shangri-la :-). Was it used for the first time on a MK album?
GF: Indeed, first time. No particular Indian influences though. I've used a harmonium sample before..in particular, on the Notting Hillbillies record.
Dzięki Ania za pomoc
Cytat:Originally posted by macsa@Feb 2 2007, 12:14 PM
Bardzo mnie ciekawi dlaczego tacy artyci jak MK kupujš pianina na e-bay'u ??
Czyżby Marka i ekipę interesował ten konkretny egzemplarz ze względu na np. wyjatkowy dwięk lub walory sentymentalne. Artyci formatu MK juz raczej nie muszš kupować używanych instrumentów z powodów oszczędnociowych. Co o tym sšdzicie ?
To faktycznie była zaskakujšca informacja. Jednak jak się zastanowić to może być jeden ze sposobów aby dotrzeć do starych, oryginalnych instrumentów, które nie sš już obecnie produkowane. Najlepszym przykładem może być gitara National style'0' - znana wielu Markowych dokonań, instrument wiekowy ale tez unikatowy i nie do podrobienia. Nie sposób go dostać inaczej jak od kogo, kto takowy posiada i chce sprzedać. E-bay może byc jednym ze ródeł. Mylę, że podobnie jest w przypadku pianin czy nawet 'indyjskiej harmonii', którš Guy kupił na e-bayu kilka lat temu  . Także, nie względy oszczędnociowe, ale raczej poszukiwanie starych, oryginalnych marek, brzmień  .
Liczba postów: 114
Liczba wątków: 2
Czesc Wszystkim po trzymiesiecznej nieobecnosci,tesknilem  Kuba zgadzam sie z Toba.To próba dotarcia do brzmien,ktorych nie latwo dostac w muzycznym.Ratuje tylko e-bay.Jutro jade w okolice Chiswick...na spacerek :-)a moze akurat...Pozdrawiam
Mamy lutowe zdjęcia  Nie mogę uwierzyć jest Chris White! Chyba rzeczywicie szykuje nam sie płyta brzmieniowo bogatsza. wietne jest to z Markiem za instrumentami perkusyjnymi. Co też siedzi w głowie Maestro?
Liczba postów: 519
Liczba wątków: 19
Jest coraz lepiej:
Mark, Guy, Danny i Chris...
mam nadzieje ze ta tendencja się utrzyma i może zobaczymy (usłyszymy) jeszcze kogo ze starej ekipy
Lord, I'm just a rolling stone
Rock my soul I wanna go home
Przez chwilę mylałem, że ta orkiestra, o której wspomina Guy, również została zaangażowana w prace nad albumem, ale chyba jednak miała zarezerwowany termin akurat na ten dzień by nagrywac co innego i dlatego chłopaki musieli sie przenieć do Studia 2. A może jednak...?
Chris White - nareszcie!!!
Liczba postów: 519
Liczba wątków: 19
Ciekawe czy pojawi się jeszcze Paul Franklin...?
Lord, I'm just a rolling stone
Rock my soul I wanna go home
Liczba postów: 2,816
Liczba wątków: 59
Kuchnia - kilka dni człowieka nie ma a tu taj takie rzeczy się dziejš na forum !!
To chyba najlepsza wiadomoć od poczštku dziennika Guy'a !! Bardzo brakowało mi saksofonu Chris White'a na ostatnich płytach Mistrza. No jeszcze jakby pojawił się Paul Franklin to by było największe wydarzenie od czasów pamiętnej płyty OES !!!
Następny wspaniały instument w zestawie - pianino Bechstein'a , no i co Mark robi za sterami zestawu perkusyjnego !! Czyżby grał na tej płycie na wszystkich instrumentach, nie tylko na gitarach - okaże się zapewne w następnych odsłonach dziennika...
Liczba postów: 1,444
Liczba wątków: 20
A może MK knuje co na okolicznoć 30-lecia powstania DS...? :o
A wiesz Olaf też mi taka myl przeleciała. Choć to dopiero za rock
|