Ocena wątku:
  • 2 głosów - średnia: 5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Muzyczne Fascynacje
Cytat:Originally posted by grzegorz@Jan 14 2007, 04:17 PM
Jeœli idzie o ''Timothy White Sessions" to chyba nie było nic więcej ponad cztery znane utwory. Tutaj zdaje się być potwierdzenie tego.
Strona Van Tol'a może wprawdzie służyć jako niezłe kompedium bootlegów MK, jednak nawet tam nie zawsze informacja jest precyzyjna. Słyszałem o Why Worry zarejestrowanym (zagranym) podczas tej sesji z kilku Ÿródeł, dlatego o tym powiedziałem. Podobnie sytuacja ma się z tajemniczym Sacred Loving - piosenkš autorstwa Davida Knopflera, którš zarejestrowano na tych samych taœmach demo co utwory na pierwszš płytę DS, a która nigdy nie ujrzała œwiatła dziennego - z nieznanych przyczyn. Nie ma jej również na bootlegach zawierajšcych te słynne pierwsze sesje. A jednak istniała i była nagrana. Charlie Gillett musiał jš prezentować w swej audycji Honky Tonk Demos, dzięki której zaistnieli DS.... Muszę do niego napisać w tej sprawie... Język

Wracajšc jednak do Timothy White Sessions - jeœli ktoœ z Was posiada Two Young Lovers z tych sesji - bardzo chętnie poznałbym tę wersję Oczko.
...Well He's a big star now but I've been a fan of his for years,
the way he sings and plays guitar still brings me to tears...
Odpowiedz
Wrzuciłem na Markowe konto "Two Young Loveres". Jest to z dużym prawdopodobieństwem wersja ze wspominanej sesji, ale głowy ucišć sobie za to nie dam.
Odpowiedz
Dziękuję Grzegorz Uśmiech
Okazuje się, że wystarczy tylko rzucić hasło a największe skarby pojawiajš się nagle jak gdyby nigdy nic Oczko.

To może wiecie cos więcej o wersji Next Time I'm In Town którš zagralismy z Robsonem w Jego Audycji? Mam na mysli okolicznoœci jej powstania i goœci, których tam słychac na dęciakach.
Odpowiedz
Właœnie! Oczko Next Time I'm In Town - wersja alternatywna jak jš ochrzcił Kuba Uśmiech Dobrze byłoby poznać wszystkie okolicznoœci Oczko Grzegorzu dzięki za Two Young Lovers Oczko
Something's going to happen
To make your whole life better
Your whole life better one day
Odpowiedz
Drugi tydzień z rzędu mam problem z słuchaniem MF przez internet Smutny . Czy Wy również, Drodzy Słuchacze-Forumowicze macie problemy? Nigdy wczeœniej tak nie było... :unsure:
Macsa, Ty nagrywasz co tydzień... Odbierasz R+ przez odbiornik czy przez net?
Odpowiedz
Odbiór R+ jest teraz zdecydowanie lepszy niż wczeœniej - wystarczy jedynie zainstalować sobie WinAmp'a. Darmowy odtwarzacz dostępny na stronie http://www.winamp.com . Jeœli chcecie to wczorajszš audycję umieszczę na koncie...

[Obrazek: macsa.gif]
Odpowiedz
Miejmy nadzieję, że winamp rozwišże problem, dotychczas odtwarzałem przez jet audio i było OK. Dzięki Macsa za tę informację Oczko.
Jeœli nie sprawi Ci to problemu (wiem, że zajmuje to dużo czasu), to poproszę Cię o udostępnienie wczorajszego programu Uśmiech.
Odpowiedz
W ostatniej - sobotniej audycji nie mogło zabraknšć muzyki Michaela Breckera. Właœciwie cały kšcik poœwięcony muzyce MK wypełniony był dŸwiękami saksofonu Pana Breckera:

MARK KNOPFLER - Boomtown

MARK KNOPFLER - Smooching

MARK KNOPFLER - Going Home: Theme Of The Local Hero

dIRE sTRAITS - Your Latest Trick

Program całego wieczoru znajdziecie tu:

Wieczór 20.01.2007 r.

Cała audycja znajduje się już na naszym koncie pocztowym knopflerpl[małpka]interia.pl

B)

Odpowiedz
Niesamowity Goœć jesteœ Macsa z dzieleniem się z nami tymi skarbami Uśmiech. Dzięki za Twój czas i chęci. Po zainstalowaniu winampa, faktycznie problem z odtwarzaniem R+ zniknšł i już następnej audycji nie opuszczę Uśmiech.
Odpowiedz
Cytat:Originally posted by koobaa@Jan 15 2007, 07:43 PM

To może wiecie cos więcej o wersji Next Time I'm In Town którš zagralismy z Robsonem w Jego Audycji? Mam na mysli okolicznoœci jej powstania i goœci, których tam słychac na dęciakach.
Ciężko coœ znaleŸć na ten temat ale wychodzi z moich poszukiwań, że jest to 1990 rok. Przy tym utworze ( z dęciakami) znalazłem dopisek : ''version2-No contenida en el album", a w innym miejscu: "Mark Knopfler en solitario". Po hiszpańsku ale i tak jesteœmy krok bliżej.
Odpowiedz
Tak Grzegorz, to sš jedyne informacje które można znaleŸć w obiegu. Nie zbliżajš nas jednak do okolicznoœci powstania nagrania ani do nazwisk goœci, którzy w nim biorš udział Oczko.
Odpowiedz
Czy ktoœ nagrał może ostatnie Fascynacje z 10.02.2007 ? i może gdzieœ udostępnić ?

Może Kooba ??

Odpowiedz
Mam, Maćku Uśmiech Z przyjemnoœciš udostępnię gdzie wskażesz Oczko Pozdrawiam
<span style=\'color:gray\'>And what have you got at the end of the day?
What have you got to take away?
</span>
Odpowiedz
Poproszę na konto forumowe jeœli mozesz...

Duży uśmiech

Dzięki

Odpowiedz
kooba o ile sie nie myle to cala plytka Demos 77 byla wystawiana juz na forum
chyba ze nie o nia ci chodzi
I've got a right to go to work but there's no work here to be found
------------------------
szefu Uśmiech
Odpowiedz
Chodzi o Next Time I'm In Town z sekcjš dętš, a w szczególnoœci o okolicznoœci powstania tej wersji i kto brał udział w nagraniach.

Z legendarnych sesji demo (1977) interesuje mnie na dzień dzisiejszy tylko utwór Sacred Loving - piosenka Davida, którš wtedy zarejestrowano, a której nie ma na bootlegach. Przypuszczam, że pojawiła się w audycji Charliego Gillett'a, ale póki co nie udało mi się tego potwierdzić (czyt. Charlie milczy Oczko). Jeœli ktoœ przypadkiem posiada ten numer, to jestem chętny Oczko.
Odpowiedz
Cytat:Originally posted by macsa@Feb 14 2007, 04:10 PM
Poproszę na konto forumowe jeœli mozesz...
Maćku, sobotniowieczorna Perełka tymczasem tutaj:

http://www.filefactory.com/file/523380/

Za diaska nie potrafię podzielić (ani tym bardziej skompresować) tego pliku do 35 MB... :ph34r:

PS. Polecam z całej duszy i ze wszystkich sił - nie tylko poczštek drugiej godziny Uśmiech
<span style=\'color:gray\'>And what have you got at the end of the day?
What have you got to take away?
</span>
Odpowiedz
Serdeczne dzięki Eveldo !!

Zawszę słucham całoœci z ogromnš ciekawoœciš Uśmiech Nie tylko Amerykańskiego Bohatera Uśmiech

Pozdrowionka

Odpowiedz
A ja znowu po proœbie - czy ktoœ nagrał może ostatniš sobotniš audycję z 10 marca 2007 ? Może Evelda miała chwilkę ?

Znowu miałem jakieœ "bardzo ważne sprawy" i nie uciekło...

Bardzo proszę

-_-

Odpowiedz
A ja zwrócę uwagę wszystkim forumowiczom na najbliższš audycję 9.06.2007 r. godz. 21:00. W ostatniš sobotę Robert cichutko napomknšł, że będzie próbował łšczyć się z kimœ z bardzo daleka w kšciku poœwięconym MK. Myœlę, że znowu szykuje się coœ niecodziennego jak sławne audycje z udziałem Kooby - proszę nastawić ucha w najbliższš sobotę...

B)

Odpowiedz

Skocz do:

Użytkownicy przeglądający ten wątek: 1 gości