Ocena wątku:
  • 0 głosów - średnia: 0
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
2007 Mark Knopfler Album Recording Diary
Cytat:Originally posted by Robson@Mar 13 2007, 02:59 PM
I jeden drugi siebie wart Oczko
Nieprawda Uśmiech Zauważ, że malkontent nie będzie szczęœliwy nawet wtedy, kiedy się mu dogodzi. A sceptyk - jak najbardziej Oczko
Odpowiedz
Cytat:Originally posted by Barciu+Mar 13 2007, 05:06 PM--></div><table border='0' align='center' width='95%' cellpadding='3' cellspacing='1'><tr><td>QUOTE (Barciu @ Mar 13 2007, 05:06 PM)</td></tr><tr><td id='QUOTE'> <!--QuoteBegin-Robson@Mar 13 2007, 02:59 PM
I jeden drugi siebie wart Oczko
Nieprawda Uśmiech Zauważ, że malkontent nie będzie szczęœliwy nawet wtedy, kiedy się mu dogodzi. A sceptyk - jak najbardziej Oczko [/b][/quote]
to nie jest takie pewne - wszak dalej będzie wštpił Oczko
<span style=\'color:gray\'>And what have you got at the end of the day?
What have you got to take away?
</span>
Odpowiedz
Cytat:Originally posted by Evelda+Mar 13 2007, 04:23 PM--></div><table border='0' align='center' width='95%' cellpadding='3' cellspacing='1'><tr><td>QUOTE (Evelda @ Mar 13 2007, 04:23 PM)</td></tr><tr><td id='QUOTE'>
Cytat:Originally posted by Barciu@Mar 13 2007, 05:06 PM
<!--QuoteBegin-Robson@Mar 13 2007, 02:59 PM
[b] I jeden drugi siebie wart Oczko
Nieprawda Uśmiech Zauważ, że malkontent nie będzie szczęœliwy nawet wtedy, kiedy się mu dogodzi. A sceptyk - jak najbardziej Oczko [/b]
to nie jest takie pewne - wszak dalej będzie wštpił Oczko [/b][/quote]
Jeœli dostanie dowód, to nie będzie miał powodu by wštpić. Sceptyk wštpi, jeœli nie ma pewnoœci Uśmiech
Odpowiedz
Ależ 'rasowy' sceptyk nigdy nie porzuca zwštpienia Uśmiech Sceptycyzm to niezmienny stan (postawa) tego, kto wštpi ^_^
<span style=\'color:gray\'>And what have you got at the end of the day?
What have you got to take away?
</span>
Odpowiedz
Ciekawe czy Mark wyleczył się ze swojego malkontenctwa o jakie można go chyba podejrzewać Uśmiech Wcišż chce nagrać płytę którš będzie mógł z przyjemnoœciš posłuchać. Niech nagrywa ich jak najwięcej mój, nasz punkt widzenia i odbioru jest zgoła inny prawda? Oczko
Something's going to happen
To make your whole life better
Your whole life better one day
Odpowiedz
kochani mysle, ze na tym skonczymy dywagacje Oczko

Sceptycy posługujš się rozumem, aby badać i roztrzšsać, nie aby stanowić i rozstrzygać (de Montaigne)
malkontent juz zdecydowal, ze we wszystkim dziura jest (anula Uśmiech)

"Nie trzeba uważać za dziw, jeœli ludzie, zwštpiwszy o celu poœcigu, mimo to nie przestali znajdować rozkoszy w polowaniu, ile że nauka jest sama w sobie zatrudnieniem uciesznym i tak lubym (...)"
innymi slowy, zwatpiwszy nieco w projekt MK&EH nie jest powiedziane, ze zwatpilo sie w jego inne projekty, a ze nauka o knopflerze zaiste sama w sobie zatrudnieniem uciesznym jest nie trzeba nikogo przekonywac Oczko Uśmiech
uznalam, ze 'malkontent' to za mocne slowo, ot co Oczko
sceptyk w moim rozumieniu watpi w sensie..hmmm... tworczym, bada, sprawdza, niedowierza. zgoda- jest to stan niezmienny, ale mysle, ze do czasu...do czasu uzyskania pewnosci Uśmiech krakowskim targiem uznajmy wiec, ze szlo o "sceptyka umiarkowanego, ktory traktuje wštpienie jako œrodek do osišgnięcia prawdy - jeœli nie pełnej i definitywnej, to co najmniej przybliżonej i przyjętej na próbę."
slowem puszczam sobie Hamburg Język Duży uśmiech
Oh girl it looks so pretty to me just like it always did
Like the Spanish city to me when we were kids
Odpowiedz
Cytat:Originally posted by Robson@Mar 13 2007, 09:59 AM
Nie mogę się doczekać na garœć nowych informacji o nowej płycie MK.
Proszę bardzo, garsteczka wprawdzie ale bardzo obiecujšca Uśmiech
Guy Fletcher:
"Wprawdzie nie zamierzam zdradzać ile jeszcze mamy do zrobienia, ale już prawie kończymy. Zaczniemy miksowanie albumu w połowie kwietnia a Chuck przyjedzie w maju by dokończyć. Czyli na chwilę obecnš wyglšda na to, że album ukaże się jesieniš."
...Well He's a big star now but I've been a fan of his for years,
the way he sings and plays guitar still brings me to tears...
Odpowiedz
I jeszcze jedna ciekawa informacja pochodzšca od Dr. Fletch'a.

Zapytany co sšdził o muzyce Marka przed przystšpieniem do DS, odpowiedział:

Cytat:To be brutally honest as I have a knack of doing, I didn't know the music at all and had never heard Sultans of Swing. Must've missed all that.

"Będšc zupełnie szczerym - nic nie wiedziałem o muzyce Marka i nigdy nie słyszałem Sultans of Swing. Gdzieœ musiałem to przeoczyć..."

Ciekawe jaki wpływ na muzykę Marka miało przyjęcie do zespołu człowieka, który nie maił wczeœniej stycznoœci z jego twórczoœciš. Napewno wniosło sporo œwierzoœci i nowych pomysłów, podobnie zresztš było z przystšpieniem Alana Clarka do zespołu. Chciałbym wiedzieć więcej jak odbyło się przyjęcie Guy'a do zespołu - czy to był jakiœ konkurs ? Czy może wytwórnia wybrała i przydzieliła nowego klawiszowca bo Alan się już nie wyrabiał ?

[Obrazek: macsa.gif]
Odpowiedz
"so at the moment we're looking at an Autumn release ..."

Tak to zdanie cieszy mnie najbardziej Uśmiech

Maćku ta kwestia była wyjaœniona bodajże kiedy Kuba wysyłał nasze pytania do dr Fletchera. Guy Fletcher dosłownie zapukał do drzwi Marka i od razu dobrze się zrozumieli Oczko to tak najkrócej mówišc. Sš dla siebie przyjaciółmi i bardzo sie szanujš i choć wychowywali się na zupełnie innej muzyce dlatego pewnego rodzaju fenomenem jest, że tak długo ze sobš występujš i potrafiš się wspaniale rozumieć. Pewnie nie było łatwo. To był chyba okres TNH kiedy Mark namawiał Guy'a aby więcej słuchał bluesa, muzyki country and western. Żeby uczył się tej muzyki. To cudowne że graja ze soba już ponad 20 lat.
Odpowiedz
Jakim to trzeba być ignorantem, żeby w ogóle nie znać muzyki zespołu który działał już wtedy przecież ładne kilka lat i odnosił sukcesy niebagatelne i w dodatku chcieć w nim grać! ^_^ Oczko
A już w ogóle się zastanawiam jak to możliwe, żeby PRZEOCZYĆ Sultans of Swing Szczęśliwy

Ale to fakt, że Guy już wczeœniej wspominal iż nie był fanem zanim przystapił do DS.
Odpowiedz
Może dlatego za nim nie przepadam...

Czy mi się wydaję czy wszystkie ostatnie albumy ukazały się na jesieni?
Lord, I'm just a rolling stone
Rock my soul I wanna go home
Odpowiedz
Oprócz Złotego Serca Oczko
Odpowiedz
... i All The Roadrunning Oczko
Odpowiedz
No to jestem rozbity bo akurat złote serce Marka lubie najbardziej a all the road running najmniej...

Co myœlicie o tym że wbrew zapowiedziom nowy album powstaje tak szybko?
Odpowiedz
Rocznica. Sentymenty wzięły górę. Język
Odpowiedz
Czemu szybko Hillbilly? Jak wiemy płyta All The Roadrunning była nagrywana troszeczkę inaczej. Mam na myœli, że niektóre utwory powstały wiele lat wczeœniej. Przynajamniej ich zarys (Red Staggerwing, Donkey Town) a od Shangri-La mijajš trzy lata. Ale zaraz, zaraz może Ty masz na myœli stosunkowo krótki okres czasu w jakim powstaje i jest prawie na ukończeniu nowa płyta? Mark tak pracuje, tak nagrywa. Całkiem podobnie było podczas Shangri-La cztery, pieć tygodni pracy na poczštku roku i na jesień mamy nowa płytę. Bardzo odpowiada mi taki system pracy MK Oczko
Odpowiedz
Cytat:Originally posted by hillbilly@Mar 14 2007, 05:20 PM
Może nie eksperymentowali aż tak bardzo, jak to na poczštku zapowiadali Oczko.

To faktycznie będzie symboliczny album. Po 30 latach historia zatoczy koło. Mark Knopfler ponownie nagrywa płytę w Londynie, gdzie wszystko się zaczęło, ponownie podstawowy zespół liczy cztery osoby (tylko w trochę innej konfiguracji instrumentów Oczko ). To będzie klasyk, mówię Wam Oczko. Bardzo jestem ciekaw charakteru tej płyty... No cóż - byle do jesieni! (a wczeœniej do Lata) Uśmiech
Odpowiedz
Cytat:Originally posted by Andrzej@Jan 9 2007, 06:56 PM
A mi się marzy całkowicie konserwatywna płyta w stylu DS. Dużo gitary Marka w starym ,sprawdzonym stylu, który pokochał œwiat(.....No!!! - pół œwiata).Szalone losówki z totalnym pazurem i te wypieszczone wyszukane znane nam dżwięki - takie magiczne, których jak zawsze twierdzę, nie można znalezc na gryfach naszych gitar. To wszystko podparte w tle - nowoczeœnie brzmišcymi klawiszami i mnóstwem przeszkadzajek perkusyjnych, skończywszy na sekcji dęciaków.
NO I CO ANDRZEJU MARZY CI SIĘ SUITA KONCERTOWA ALCHEMY TUDZIEŻ DRUGIE BiA????????????????
Mówiono i mówi sie ,że tamta muzyka Marka jest ponadczasowa, zatem warto było by posłuchać jej w tym stuleciu, ale zapewne bardziej przyozdobionš.
Wiem,że Mark by sie już nie powtórzył i płyta była by jeszcze bardziej nowatorska brzmieniowo, z głównym uwzględnieniem pomysłów muzycznych i tekstowych.
Jak sšdzicie, czy Mark ma jeszcze w tym(w swoim) stylu coœ do powiedzenia, czy uważacie, że w tym zakresie to już wszystko co dał œwiatu???????
Wywołałem burzę!!!!!!!!!!
Nie sšdzę - jestem tylko konserwatystš lub jak kto woli konserwatorem(czyt. kustoszem dzieł Marka).
Cooba , pamietasz jeszcze ten tekst.
We are the sultans of swing...
Odpowiedz
Cytat:Originally posted by koobaa+Mar 15 2007, 03:03 PM--></div><table border='0' align='center' width='95%' cellpadding='3' cellspacing='1'><tr><td>QUOTE (koobaa @ Mar 15 2007, 03:03 PM)</td></tr><tr><td id='QUOTE'> <!--QuoteBegin-hillbilly@Mar 14 2007, 05:20 PM
Może nie eksperymentowali aż tak bardzo, jak to na poczštku zapowiadali Oczko.

To faktycznie będzie symboliczny album. Po 30 latach historia zatoczy koło. Mark Knopfler ponownie nagrywa płytę w Londynie, gdzie wszystko się zaczęło, ponownie podstawowy zespół liczy cztery osoby (tylko w trochę innej konfiguracji instrumentów Oczko ). To będzie klasyk, mówię Wam Oczko. Bardzo jestem ciekaw charakteru tej płyty... No cóż - byle do jesieni! (a wczeœniej do Lata) Uśmiech [/b][/quote]
Oby twe słowa były proroczeUśmiech
Odpowiedz
To ja juz nic nie rozumiem z tego kiedy ta plyta Huh ale i tak czekam z rosnaca niecierpliwoscia Duży uśmiech
We talked of looking just out of town
Now it's looking like a dream shot down
I still believe that there's somewhere for us
But now it's something that we don't discuss
And you're the best thing I ever knew
Stay with me, baby, and we'll make it to
We'll make it to

Tu można kupić moją książkę Uśmiech
Księgarnia Wydawnictwa Radwan - Aparatka
Odpowiedz