Ocena wątku:
  • 0 głosów - średnia: 0
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
2007 Mark Knopfler Album Recording Diary
Skšd Ty wygrzebałeœ tę stonę Kuba??? Uśmiech Ależ się cieszę. Robi się naprawdę intrygujaco! Oczko
Something's going to happen
To make your whole life better
Your whole life better one day
Odpowiedz
Napięcie roœnie Uśmiech
Kooba jestes wielki Uśmiech
We talked of looking just out of town
Now it's looking like a dream shot down
I still believe that there's somewhere for us
But now it's something that we don't discuss
And you're the best thing I ever knew
Stay with me, baby, and we'll make it to
We'll make it to

Tu można kupić moją książkę Uśmiech
Księgarnia Wydawnictwa Radwan - Aparatka
Odpowiedz
Spokojnie, to nie ja wygrzebałem tę stronę Oczko. Zaglšdam często na oficjalne forum MK, tam jest więcej 'œwirusów' którzy zapodajš takie newsy Oczko.

Ja tylko podałem dalej Oczko
...Well He's a big star now but I've been a fan of his for years,
the way he sings and plays guitar still brings me to tears...
Odpowiedz
Jak przez mgłę przypominam sobie, że chyba słyszałem kiedyœ płytę "Opus Blue". Ale ta mgła jest niestety gęsta, iœcie londyńska... Oczko
Odpowiedz
Rzeczywiœcie jest Oczko Ok skšd oni to wygrzebali? Uśmiech
Odpowiedz
http://www.allegro.pl/item180617414_mark_k...what_it_is.html
We'll make it to

Odpowiedz
Słuchajcie mamy nowe zdjęcia! Uśmiech Jest Ian Lowthian z akordeonem. Mało tego mamy wibrafon!!! I Steve Sidwell z tršbkš! Naprawdę jest intrygujšco Uśmiech
Odpowiedz
Fantastycznie!!! Naprawdę mam ogromnš ochotę wytrzymać i poczekać na caluteńki œwieżutki album i nie dać się skusić tym nędznym internetowym skrawkom, które już za chwilę będš pewnie dostępne... Instrumentarium i goœcie bioršcy udział w nagraniu naprawdę rozbudzajš wyobraŸnię Oczko.
...Well He's a big star now but I've been a fan of his for years,
the way he sings and plays guitar still brings me to tears...
Odpowiedz
No wreszcie doczekaliœmy się nowych zdjęć !!

I znowu nowe instrumenty !!

Oj doczekać się nie mogę już nowy albumik Uśmiech

[Obrazek: macsa.gif]
Odpowiedz
Musze na pare dni odciac sie od internetu..... Duży uśmiech Jestem uzalezniona od sprawdzania informacji co z nowym albumem ^_^ Zdjecia podwyzszaja apetyt.
Nie moge sie juz doczekac! Kooba, ja tez nie moge dac sie skusic. Bede Cie wspierac. We dwojke razniej Uśmiech

Jak myslicie, jak juz Mark urodzi nastepne dziecko (hehe... plyte znaczy sie Duży uśmiech) to mozemy sie go spodziewac w Polsce? Oczko
We'll make it to

Odpowiedz
Nie wyobrażam sobie aby Mark ominšł Polskę a przeciez na œwiatowš trasę możemy liczyć. No tak, wyobrażać to ja sobie mogę bardzo dużo. Ale Mark chyba powinien wiedzieć, że ma tu szalonych fanów Uśmiech I bynajmniej nie mam na myœli Paula Crockforda Oczko Wszyscy którzy byli w Hamburgu wiedzš co mam na myœli Oczko
Odpowiedz
no, no !! a niech mnie!! koniec koncow Marek jednak wzmocnij swoja sekcje deta Uśmiech
chyba czyta w moich myslach Język Szczęśliwy

Ja wam mowie- z tego jeszcze bedzie BLUES B)
Jesli sie nie myle to wysle mu pocztowke na ktorej zacytuje:

"Jazzin' baby blues are drivin' me insane
There's nothin' to them but that lonesome blue refrain.
But when that guitar, trumpet and sax begin to play,
Just make me get right up and throw myself away.
Just play those jazzin' baby
Blues for me all night and day." B)

tak wlasnie zrobie Uśmiech
Oh girl it looks so pretty to me just like it always did
Like the Spanish city to me when we were kids
Odpowiedz
Ja też (tu) czuję bluesa! Uśmiech
Odpowiedz
Cytat:Originally posted by olaph72@Mar 29 2007, 02:55 PM
Jak przez mgłę przypominam sobie, że chyba słyszałem kiedyœ płytę "Opus Blue". Ale ta mgła jest niestety gęsta, iœcie londyńska... Oczko
Mgła opadła. Uśmiech
To nie była płyta "Opus Blue", tylko "Bold" Catriony Macdonald. Ian Lowthian zagrał tam na akordeonie i fortepianie.
Odpowiedz
A ja coœ czuję że to będzie płyta... intrygujšca w dobrym tego słowa znaczeniu Duży uśmiech Gdzieœ zresztš czytałam że Mark planuje nagrać płytę w stylu bluesa. Mój tata też już nie może się doczekać. Oczko
Robsonie, jak się czegoœ bardzo chce to to się spełnia Uśmiech A że, przypuszczam, wszyscy chcielibuyœmy Marka w Polsce.... to szanse wzrastajš. Najwyżej do Guya się skrobnie niech przekaże Markowi zaproszenie na prywatny koncert dla polskich fanow Szczęśliwy
Prywatny koncert dla polskich fanów.... Skšd mi coœ takiego przyszło do głowy? Huh
Aniu, pozwolisz, że ja podpiszę się na tej pocztówce obok Ciebie? Duży uśmiech

Ja bym nie miala nic przeciwko temu gdyby bylo sporo spokojnych piosenek. Lubie Marka spiewajacego piosenki w stylu "Devil Baby" - takie... po prostu małe balladki. Choc pewnie zaraz odezwaliby się krytycy, że z racji wieku Markowi nie chce się już pisać rytmicznych piosenek Huh Moze uprzedzam fakty, ale naczytalam sie juz w swoim zyciu recenzji i wiem czego po niektorych recenzentach mozna sie spodziewac Oczko
Wola Marka - cokolwiek nie nagra, i tak pedze do sklepu Uśmiech 80 km do przebiegniecia.... nic to, dam rade Duży uśmiech Przyda mi sie troche ruchu Oczko

Yep, we're still at it and planning to start mixing the record in mid-April. The album is really starting to take shape now as we see the light at the end of the tunnel.
Trzeba byc conajmniej tak glupim jak ja zeby dopiero teraz wejsc na news page u Guya. Nie, no moze przesada, ale jestem stalym gosciem u Guya na stronie od wakacji i dopiero co sie zorientowalam ze istnieje w ogole cos takiego jak news page - to dopiero glupota! :unsure: :ph34r:
We'll make it to

Odpowiedz
Cytat:Originally posted by olaph72+Mar 31 2007, 07:39 AM--></div><table border='0' align='center' width='95%' cellpadding='3' cellspacing='1'><tr><td>QUOTE (olaph72 @ Mar 31 2007, 07:39 AM)</td></tr><tr><td id='QUOTE'> <!--QuoteBegin-olaph72@Mar 29 2007, 02:55 PM
Mgła opadła. Uśmiech
To nie była płyta "Opus Blue", tylko "Bold" Catriony Macdonald. Ian Lowthian zagrał tam na akordeonie i fortepianie. [/b][/quote]
a mi- akordeon zawsze sie kojarzyl z Francja, beretem i bagietkami slowem z przeciwienstwem Szkocji. dlatego zapytalam pana Google'a co on na to Oczko
A on na to : "Ian is a funky accordionist!" Uśmiech

http://www.ianlowthian.com/images/accordion_joke.jpg

tak oto wszelkie moje skojarzenia poszly w niepamiec Oczko Szczęśliwy
Odpowiedz
A gdzie Ty to czytałaœ Ania? Dobry blues nie jest zły Uśmiech Ja jednak nie chciałbym aby to był wyłšcznie blues. Mam nadzieję, że Mark zaproponuję nam bardzo kolorowš mozaikę na swojej nowej płycie i Jego słowa nie sš bez znaczenia:

Uwielbiam muzyke celtyckš i blues. Zawsze twierdziłem że moja wizja raju to miejsce gdzie rzeka Tyne łšczy się z deltš Mississippi, gdzie folk łšczy sie z bluesem. Mam to chyba we krwi. Szczerze mówišc nie wiem w jaki sposób muzyka celtycka trafiła do mojego serca. Prawdopodobnie było to jeszcze w czasach kiedy raczkowałem po dywanie.

Zawsze kiedy jest ten czas oczekiwania na nowš płytę MK myœle o tych słowach i one bardzo często powracajš. Dla mnie esencja Uśmiech
Odpowiedz
Spokojnie Robson....
Mark w solowej twórczoœci nigdy nie poszedł bardziej zdecydowanie w kierunku country bluesa czy rocka, i myœlę że i tym razem znajdzie ten "złoty œrodekPUśmiech"
Lord, I'm just a rolling stone
Rock my soul I wanna go home
Odpowiedz
Też tak myœlę Hillbilly Oczko
Odpowiedz
Cytat:Originally posted by Robson@Mar 31 2007, 03:32 PM
A gdzie Ty to czytałaœ Ania? Dobry blues nie jest zły Uśmiech Ja jednak nie chciałbym aby to był wyłšcznie blues.

Uwielbiam muzyke celtyckš i blues. Zawsze twierdziłem że moja wizja raju to miejsce gdzie rzeka Tyne łšczy się z deltš Mississippi, gdzie folk łšczy sie z bluesem. Mam to chyba we krwi. Szczerze mówišc nie wiem w jaki sposób muzyka celtycka trafiła do mojego serca. Prawdopodobnie było to jeszcze w czasach kiedy raczkowałem po dywanie.

http://www.ianlowthian.com/ nie trzeba bylo pana Google'a ciagnac za jezyk Oczko
strona wyskoczyla w pierwszej kolejnosci jak tylko zapytalam o Ian'a Uśmiech

ja sie wcale nie upieram przy wylacznosci na blues'a Język
po prostu coraz bardziej mi go brak w Markowym wykonaniu i dlatego moglby stanowic 2/3 nowej plyty Duży uśmiech Oczko
Odpowiedz