Ocena wątku:
  • 0 głosów - średnia: 0
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
2007 Mark Knopfler Album Recording Diary
Uśmiech No tak. Dzięki za odp. Ania. A druga Ania pisała wczeœniej że gdzieœ wyczytała że to będzie plyta bluesowa i stšd moje pytanie Oczko
Something's going to happen
To make your whole life better
Your whole life better one day
Odpowiedz
Robsonie, coz, nie pamietam niestety... Język Znajde kiedys, to wrzuce linka. Uśmiech
We talked of looking just out of town
Now it's looking like a dream shot down
I still believe that there's somewhere for us
But now it's something that we don't discuss
And you're the best thing I ever knew
Stay with me, baby, and we'll make it to
We'll make it to

Tu można kupić moją książkę Uśmiech
Księgarnia Wydawnictwa Radwan - Aparatka
Odpowiedz
U Guy'a pojawiła się nowoœć.... a wyglšda znajomo. Oczko
We'll make it to

Odpowiedz
Wibrafon kojarzy mi się niezmiennie z końcówkš Love Over Gold w wykonaniu Mike'a Mainieri Wywracanie oczami Doskonałe wykonanie... Bardzo interesujšcy dŸwięk ma ten instrument. No a przecież na tym albumie był jeszcze ten słynny dialog gitary akustycznej i wibrafonu w Prywatnych Dochodzeniach...

Czy kojarzycie jakiœ moment w póŸniejszej karierze MK, kiedy wykorzystano ten instrument w taki pierwszo-planowy sposób jak na Love Over Gold?

PS. Ania M. - ta nowoœć u Guy'a to konkurs Oczko. On się lubuje w tego typu konkursach na najlepszy podpis pod zdjęcie. Kilka razy brałem udział ale widocznie moje poczucie humoru nie do końca odpowiadało Jury Oczko.
...Well He's a big star now but I've been a fan of his for years,
the way he sings and plays guitar still brings me to tears...
Odpowiedz
W tak pierwszo- planowy sposób jak na Love Over Gold Kubo ja nie kojarzę Uśmiech No i Mike Mainieri jest mistrzem wibrafonu. Co nie oznacza, że Frank Ricotti nie pokaże klasy Uśmiech Ciekawe czy Mark na nowej płycie pozwala pograć dodatkowym muzykom i będa to jakieœ większe partie, popisy (saksofon, tršbka, wibrafon) czy też subtelne "wstawki"? Uśmiech
Odpowiedz
Czyli generalnie na Boże Narodzenie jest szansa na jakiœ Ragpicker's Dream II ? Wywracanie oczami
knopfler.pl na Facebooku - https://www.facebook.com/knopflerpl

Perkusja jest jedna a pałki są dwie :]

"Drummers have the biggest instruments... Uśmiech"
Odpowiedz
Nie wiem czy na The Ragpicker's Dream part two ale wczeœniej Howard wczeœniej! Uśmiech
Odpowiedz
Wyglšda na to, że będzie to standardowa strategia Marka Knopflera-płyta wrzesień+promocja medialna i trasa wiosna-lato 2008
A long time ago came a man on a track...
Odpowiedz
:wub:
We'll make it to

Odpowiedz
Cytat:Originally posted by pablosan@Apr 2 2007, 09:44 PM
Wyglšda na to, że będzie to standardowa strategia Marka Knopflera-płyta wrzesień+promocja medialna i trasa wiosna-lato 2008
Trasa,która miejmy nadzieje nie ominie Polski ^_^
Money for nothing and chicks for free
F I R E M A N 998[COLOR=red]
Odpowiedz
Cokolwiek się tam wtedy wydarzyło nie sšdzę aby Mark zaprzštał sobie tym głowę i w ogóle o czymœ takim pamiętał. W końcu przyjeżdza do nas i muzyka jest najważniejsza a nie jakieœ tam sprawy organizacyjne. Oczywiœcie ma to jakiœ wpływ ale nie chce mi się wierzyć, że oto pojawajš sie daty koncertów i Polska nie jest brana pod uwagę bo na Torwarze...A co My mamy z tym wspólnego? Mam nadzieję że Mark i jego œwita doskonale o tym wie Oczko Nie takie ekscesy się zdarzały i jakoœ inni artyœci do nas powracali. Nie rysowałbym pesymistycznego scenariusza. Jeœli będzie inaczej niż myœlę troche się pogniewam na MK Oczko i pewnie ruszę tyłem do Pragi lub Berlina bo tam podobno zawsze wszystko jest Ok :mellow:
Odpowiedz
Cytat:Originally posted by Robson+Apr 2 2007, 11:49 AM--></div><table border='0' align='center' width='95%' cellpadding='3' cellspacing='1'><tr><td>QUOTE (Robson @ Apr 2 2007, 11:49 AM)</td></tr><tr><td id='QUOTE'> W tak pierwszo- planowy sposób jak na [i]Love Over Gold Kubo ja nie kojarzę Uśmiech No i Mike Mainieri jest mistrzem wibrafonu. Co nie oznacza, że Frank Ricotti nie pokaże klasy Uśmiech [/b]
Tak mi się przypomniało, że Frank Ricotti jest nam już znany ze współpracy z MK. Słychać go w El Macho, gra tam na marimbie, instrumencie pokrewnym wibrafonowi. Wibrafon ma "klawisze" (płytki) metalowe natomiast marimba jest prymitywnš odmianš ksylofonu, czyli wibrafonu z drewnianymi płytkami. Może być instrumentem perkusyjnym ale także solowym. W El Macho była wykorzystana jako instrument nadajšcy utworowi charakter latynoski, słychać go wyraŸnie w tle, ale jest bardzo charakterystyczny. Ciekawe jak będzie z wibrafonem... Oczko.

<!--QuoteBegin-Robson[/i]
Jeœli będzie inaczej niż myœlę troche się pogniewam na MK i pewnie ruszę tyłem do Pragi lub Berlina bo tam podobno zawsze wszystko jest Ok [/quote]
Roberto, a czemu (jeœli można wiedzieć Oczko ) ruszysz do Pragi lub Berlina - TYŁEM? Duży uśmiech
Ja wyruszę przodem z kopyta Oczko, gdziekolwiek Maestro się pojawi Oczko. Zdziwiłbym się gdyby do Polski nie przyjechał, ale też potrafię to zrozumieć. Pomimo, że to nie nasza wina, że œmierdziało w garderobie - obciach i wstyd pozostaje. Jednak wierzę, podobnie jak Robson, że wrażenie dobrej publicznoœci przytłumi wszelkie złe wspomnienia i Mark nie popuœci Oczko. Wydaje mi się, że niebagatelne znaczenie ma również wskaŸnik sprzedaży płyt. Nie jedzie się do kraju, w którym sprzedaje sie mało płyt. Ekonomia potrafi być brutalna niestety.
Odpowiedz
Duży uśmiech Tyłek miało być że ruszę Duży uśmiech
Odpowiedz
Cos mi się zdaję Robsonie ,że ruszymy tyłki do Berlina, a to dlatego ,że byłem œwiadkiem rozmowy naszego Pablosana z managerem MK po koncercie MK\EH w Hamburgu. Niestety trasa promocyjna nowej płyty MK w 2008 roku nie przewiduję koncertów w Polsce, cytuję:
- manager - niestety nie będziemy w Polsce wszystko jest już zaplanowane do 2010 roku.
- Pablosan - jak to , zobacz my Fani z Polski przyjechaliœmy do Hamburga 1000km, czyż nie jesteœmy szaleńcami.
-manager - rzeczywiœcie jesteœcie szaleńcami........

W drodze powrotnej z Hamburga cały czas ta myœl chodziła mi po głowie, ale cišgle do dziœ tłumaczę sobie , że zwišzku z moim slabym angielskim być może żle coœ zrozumiałem. Pablosan co Ty na to??????

Ale nie ma tego złego co by.......Będzie okazja znowu spotkać się u mnie w Słubicach(ugoszczę Was i przywitam wielkim sercem) i znów zrobimy wielkš i najpieknięjszš wycieczkę muzycznš na koncert w Niemczech , a tam......między innymi spotkanko z Dziadkiem(Markiem), ktory tak nas serdecznie wita na obczyżnie.

"Jeszcze Polska nie zgineła" :wacko:
We are the sultans of swing...
Odpowiedz
Kurczaki - oby twoje słowa Andrzeju nie były prorocze....

Jeœli jednak się sprawdzš to proszę o rezerwację jednego miejsca dla mnie w tej wędrówce œladami Marka na obczyznę...

[Obrazek: macsa.gif]
Odpowiedz
Już rozpoczynam przygotowania!
Choć mimo super - nagłoœnienia (w na koncercie MK w Berlinie nie byłem, mogę wymienić jedynie Frankfurt i co pewnikiem potwierdzicie sami Hamburg), klimat koncertu w kraju (np. w Spodku) był nie do przebicia!!! Miejsce stojšce na płycie, dwa metry od sceny, obok podobnie reagujšcych fanów. Udział w takim wydarzeniu zapisuje się głębiej w pamięci niż któryœ tam rzšd i numerowany fotel. Myœlę, że nawet Andrzej nie zauważy jak minęły dwie godziny...
Odpowiedz
Tak Andrzeju ja byłem przy tej rozmowie. Wprawdzie wokół Paula Crockforda zrobil się tlum i pokaŸny wianuszek Fanów widamo skšd Oczko i ja nie byłem na pierwszej linni ognia jednak z tego co pamiętam Paul nie wybiegał aż tak bardzo w przyszłoœć wspominajšc coœ o roku 2010 :wacko: Rzeczywiœcie data 2008 padła. Podchodziłem do tego na zasadzie e tam Paul Crockford rzucił hasło nie należy się tym przejmować. Ale chyba Andrzeju œcišgnełeœ mnie dzisiaj na ziemie :ph34r:
Odpowiedz
No to mamy następnš DOBRĽ wiadomoœć potwierdzajšcš wydanie albumu na jesieni i to dokładnie we wrzeœniu !

Oto na stronie Iana'a Lowthian'a w newsach wyraŸnie piszš, że data wydania nowej płyty Marka planowana jest właœnie na wrzesień:

"Ian has just returned from London where he has been recording with Mark Knopfler in his new studio. This will be Mark's latest solo recording, due for release in September."

Trzeba już zaczšć wrzucać drobniaczki do skarbonki aby we wrzeœniu wystarczyło na "TRD Part II"

[Obrazek: macsa.gif]
Odpowiedz
To raczej spekulacja Oczko. Dopóki nie potwierdzi się to w oficjalnych Ÿródłach, chyba nie ma się co nastawiać. Ale zbierać do skarbonki jak najbardziej można Oczko, tym bardziej, że wrzesień - paŸdziernik to raczej standardowy okres, kiedy ukazuje się nowy materiał MK więc prawdopodobnie tak będzie. Ale nie traktowałbym tego 'newsa' jako oficjalnej informacji.
Odpowiedz
A ja sie nastawiam i to bardzo Uśmiech Z drugiej strony nie ma po co trzymać tego materiału i odkładać Bóg wie na jaki termin. Już nawet obojętne jest dla mnie czy to będzie wrzesień czy paŸdziernik ale niech to będzie jesień A.D. 2007 Uśmiech
Odpowiedz