Liczba postów: 1,651
Liczba wątków: 16
Cytat:Originally posted by grzegorz@Jan 14 2007, 04:17 PM
Jeli idzie o ''Timothy White Sessions" to chyba nie było nic więcej ponad cztery znane utwory. Tutaj zdaje się być potwierdzenie tego.
Strona Van Tol'a może wprawdzie służyć jako niezłe kompedium bootlegów MK, jednak nawet tam nie zawsze informacja jest precyzyjna. Słyszałem o Why Worry zarejestrowanym (zagranym) podczas tej sesji z kilku ródeł, dlatego o tym powiedziałem. Podobnie sytuacja ma się z tajemniczym Sacred Loving - piosenkš autorstwa Davida Knopflera, którš zarejestrowano na tych samych tamach demo co utwory na pierwszš płytę DS, a która nigdy nie ujrzała wiatła dziennego - z nieznanych przyczyn. Nie ma jej również na bootlegach zawierajšcych te słynne pierwsze sesje. A jednak istniała i była nagrana. Charlie Gillett musiał jš prezentować w swej audycji Honky Tonk Demos, dzięki której zaistnieli DS.... Muszę do niego napisać w tej sprawie...
Wracajšc jednak do Timothy White Sessions - jeli kto z Was posiada Two Young Lovers z tych sesji - bardzo chętnie poznałbym tę wersję  .
...Well He's a big star now but I've been a fan of his for years,
the way he sings and plays guitar still brings me to tears...
Liczba postów: 875
Liczba wątków: 3
Wrzuciłem na Markowe konto "Two Young Loveres". Jest to z dużym prawdopodobieństwem wersja ze wspominanej sesji, ale głowy ucišć sobie za to nie dam.
Dziękuję Grzegorz
Okazuje się, że wystarczy tylko rzucić hasło a największe skarby pojawiajš się nagle jak gdyby nigdy nic  .
To może wiecie cos więcej o wersji Next Time I'm In Town którš zagralismy z Robsonem w Jego Audycji? Mam na mysli okolicznoci jej powstania i goci, których tam słychac na dęciakach.
Liczba postów: 9,591
Liczba wątków: 318
Włanie! Next Time I'm In Town - wersja alternatywna jak jš ochrzcił Kuba  Dobrze byłoby poznać wszystkie okolicznoci  Grzegorzu dzięki za Two Young Lovers
Something's going to happen
To make your whole life better
Your whole life better one day
Drugi tydzień z rzędu mam problem z słuchaniem MF przez internet  . Czy Wy również, Drodzy Słuchacze-Forumowicze macie problemy? Nigdy wczeniej tak nie było... :unsure:
Macsa, Ty nagrywasz co tydzień... Odbierasz R+ przez odbiornik czy przez net?
Liczba postów: 2,816
Liczba wątków: 59
Odbiór R+ jest teraz zdecydowanie lepszy niż wczeniej - wystarczy jedynie zainstalować sobie WinAmp'a. Darmowy odtwarzacz dostępny na stronie http://www.winamp.com . Jeli chcecie to wczorajszš audycję umieszczę na koncie...
Miejmy nadzieję, że winamp rozwišże problem, dotychczas odtwarzałem przez jet audio i było OK. Dzięki Macsa za tę informację  .
Jeli nie sprawi Ci to problemu (wiem, że zajmuje to dużo czasu), to poproszę Cię o udostępnienie wczorajszego programu  .
W ostatniej - sobotniej audycji nie mogło zabraknšć muzyki Michaela Breckera. Właciwie cały kšcik powięcony muzyce MK wypełniony był dwiękami saksofonu Pana Breckera:
MARK KNOPFLER - Boomtown
MARK KNOPFLER - Smooching
MARK KNOPFLER - Going Home: Theme Of The Local Hero
dIRE sTRAITS - Your Latest Trick
Program całego wieczoru znajdziecie tu:
Wieczór 20.01.2007 r.
Cała audycja znajduje się już na naszym koncie pocztowym knopflerpl[małpka]interia.pl
B)
Niesamowity Goć jeste Macsa z dzieleniem się z nami tymi skarbami  . Dzięki za Twój czas i chęci. Po zainstalowaniu winampa, faktycznie problem z odtwarzaniem R+ zniknšł i już następnej audycji nie opuszczę  .
Liczba postów: 875
Cytat:Originally posted by koobaa@Jan 15 2007, 07:43 PM
To może wiecie cos więcej o wersji Next Time I'm In Town którš zagralismy z Robsonem w Jego Audycji? Mam na mysli okolicznoci jej powstania i goci, których tam słychac na dęciakach.
Ciężko co znaleć na ten temat ale wychodzi z moich poszukiwań, że jest to 1990 rok. Przy tym utworze ( z dęciakami) znalazłem dopisek : ''version2-No contenida en el album", a w innym miejscu: "Mark Knopfler en solitario". Po hiszpańsku ale i tak jestemy krok bliżej.
Tak Grzegorz, to sš jedyne informacje które można znaleć w obiegu. Nie zbliżajš nas jednak do okolicznoci powstania nagrania ani do nazwisk goci, którzy w nim biorš udział  .
Czy kto nagrał może ostatnie Fascynacje z 10.02.2007 ? i może gdzie udostępnić ?
Może Kooba ??
Liczba postów: 322
Mam, Maćku  Z przyjemnociš udostępnię gdzie wskażesz  Pozdrawiam
<span style=\'color:gray\'>And what have you got at the end of the day?
What have you got to take away?</span>
Poproszę na konto forumowe jeli mozesz...
Dzięki
Liczba postów: 1,537
Liczba wątków: 210
kooba o ile sie nie myle to cala plytka Demos 77 byla wystawiana juz na forum
chyba ze nie o nia ci chodzi
I've got a right to go to work but there's no work here to be found
------------------------
szefu
Chodzi o Next Time I'm In Town z sekcjš dętš, a w szczególnoci o okolicznoci powstania tej wersji i kto brał udział w nagraniach.
Z legendarnych sesji demo (1977) interesuje mnie na dzień dzisiejszy tylko utwór Sacred Loving - piosenka Davida, którš wtedy zarejestrowano, a której nie ma na bootlegach. Przypuszczam, że pojawiła się w audycji Charliego Gillett'a, ale póki co nie udało mi się tego potwierdzić (czyt. Charlie milczy  ). Jeli kto przypadkiem posiada ten numer, to jestem chętny  .
Liczba postów: 322
Cytat:Originally posted by macsa@Feb 14 2007, 04:10 PM
Poproszę na konto forumowe jeli mozesz...
Maćku, sobotniowieczorna Perełka tymczasem tutaj:
http://www.filefactory.com/file/523380/
Za diaska nie potrafię podzielić (ani tym bardziej skompresować) tego pliku do 35 MB... :ph34r:
PS. Polecam z całej duszy i ze wszystkich sił - nie tylko poczštek drugiej godziny
<span style=\'color:gray\'>And what have you got at the end of the day?
What have you got to take away?</span>
Serdeczne dzięki Eveldo !!
Zawszę słucham całoci z ogromnš ciekawociš  Nie tylko Amerykańskiego Bohatera
Pozdrowionka
A ja znowu po probie - czy kto nagrał może ostatniš sobotniš audycję z 10 marca 2007 ? Może Evelda miała chwilkę ?
Znowu miałem jakie "bardzo ważne sprawy" i nie uciekło...
Bardzo proszę
-_-
A ja zwrócę uwagę wszystkim forumowiczom na najbliższš audycję 9.06.2007 r. godz. 21:00. W ostatniš sobotę Robert cichutko napomknšł, że będzie próbował łšczyć się z kim z bardzo daleka w kšciku powięconym MK. Mylę, że znowu szykuje się co niecodziennego jak sławne audycje z udziałem Kooby - proszę nastawić ucha w najbliższš sobotę...
B)
|