08.07.2007, 23:12
Cytat:Originally posted by Trissi@Jul 8 2007, 07:39 PMZawołaj ekipę malarzy
maluje mieszkanie, zaczelam od sufitow, dopiero pierwszy, a juz mam dosc :/ jakies rady?
lub skorzystaj z lekcji poglšdowej filmu Jasia Fasoli
|
Offtop - O Wszystkim I O Tym Co Komu W Duszy Gra!
|
|
08.07.2007, 23:12
Cytat:Originally posted by Trissi@Jul 8 2007, 07:39 PMZawołaj ekipę malarzy lub skorzystaj z lekcji poglšdowej filmu Jasia Fasoli
09.07.2007, 00:54
Cytat:Originally posted by jambore@Jul 8 2007, 10:12 PMTylko skšd ich wzišć - WSZYSCY W ANGLII
We are the sultans of swing...
09.07.2007, 01:30
Cytat:Originally posted by Ania_M@Jul 8 2007, 01:56 PMAha, no to gratuluje
"Come up and feel the sun
A new morning has begun..."
10.07.2007, 00:58
Czy wiecie z czym powinny kojarzyć sie te nicki
pablosan Knopfler 9-October 03 hillbilly Knopfler 20-November 03 nikodem Knopfler 10-October 03 uhm Knopfler 16-October 03 FacecickOLD Knopfler 4-October 03 Irmo Knopfler 4-October 03 DaJers Knopfler 17-October 03 bartekold Knopfler 27-September 03
11.07.2007, 20:08
Rozpoczšł się mecz w siatkówkę Polska-Francja, ktory oglšdam w telewizji.
No dobra.... A jak to sie ma do Forum Marka Knopflera, a no się ma... Wród publicznoci widziałem NASZĽ PTYSIĘ. Prezentowała sie licznie. Markowa dziewczyna, od razu zauważona przez kamery. No to trzymajmy kciuki
13.07.2007, 22:59
Rozpoczšl się mecz w siatkówkę Polska - USA, ktory oglšdam w telewizji.
No dobra...... Ni jak to sie ma do Forum MK....... DZISIAJ PTYSI W TELEWIZJI NIE BYŁO
14.07.2007, 02:12
Andrzej, jeste genialny
15.07.2007, 15:15
PTYSI zabrakło na trybunach i nasi chłopcy przegrali z Brazyliš niestety...
Ale z takim zespołem przegrać to nie taki duży wstyd...
19.07.2007, 00:28
Cytat:Originally posted by Andrzej@Jul 11 2007, 07:08 PMwłanie sobie obejrzałam nagrany mecz... i rzeczywicie... byłam w TV darłam się niele B)a co do pozostałych meczy... heh... nie udało mi się na tyle zorganizować, żeby na nie pójć, ale dzielnie naszym chłopcom kibicowałam w Giżycku w pubie (w ciagu jednego dnia przemieciłam się o 600km)... siedziałam w koszulce Kadziewicza i darłam się na cały lokal ... a potem poszłam na festiwal szantowy i non stop słyszałam "o... Kadziewicz idzie" ![]() fajnie też, że jest tu na naszym forum markowym pare osób, które oglšdajš mecze naszej drużyny i ich wspierajš ... może następnym razem pojedziemy większš ekipš... ja jeżdżę co roku i powiem szczerze, że mecz w TV ma się nijak do tego, co się dzieje na hali... przeżycie naprawdę trudne do opisania... człowiek np traci głos i głuchnie ![]() co do gry naszych, to wreszcie zagrali z Brazyliš tak, jak za dawnych czasów (kiedy to z nimi wygrywalimy 3 mecze na 4 w fazie grupowej)... no, ale Giba był nie do zatrzymania... a w nd to nasi chyba psychicznie nie wytrzymali... w końcu nikt nie jest z kamienia... PS. W rodę na meczu BRA-BUL jako jedna z nielicznych na widowni kibicowałam Brazyli ... no, ale to dopiero było wyzwanie ![]() PS2. W przyszłym roku jadę na olimpiadę do Pekinu, a co tam! ... w końcu to blisko
26.07.2007, 23:25
Z cyklu opowiastki Andrzeja - "Pogranicznik z Olszyny"
Wszystlie opowiastki, którymi Was częstuje, skrzętnie kodowałem na twardym dysku(czyt.mózg) przez ostanie kilka - kilkanacie lat. Każdy z was zapewne otarł się z czym podobnym, kiedy to po prostu życie w jakis dziwny sposób łšczy nas z MK. Mam jeszcze kilka w zanadrzu - zatem dzi kolejna. Do rzeczy. Olszyna to przejcie graniczne na zachodzie Polski, około 100 km od Słubic.To włanie tu rozpoczyna się autostrada A4(jedna z nielicznych w kraju), która prowadzi prosto do Krakowa i zasadniczo do dzi nie wiem , któremu Rzšdowi to zawdzięczać. Mniej - więcej dwa lata temu mój kierowca ciężarówy zadzwonił , że na tym włanie przejciu granicznym został zatrzymany przez służby niemieckie i zarobił mandat (350EUR) za nieprzestrzeganie czasu pracy. W żaden sposób nie chciano wystawić mu mandatu kredytowego i opłatę trzeba było uicić osobicie. Rad nie rad pojechałem na przejcie do Olszyny. Na przejciu podałem paszport do kontroli polskiemu pogranicznikowi, i usłyszłem: "My sie czasami skšd nie znamy?????" Ni cholery nie przypominałem sobie Gocia w mundurze. Po chwili wycišgnšł swój paszport i pokazał mi go. W Jego paszporcie widniała ta sama data i miejsce urodzenia co moja tj.22.08.1962 Słubice. Oto nasza pogawędka: Pogranicznik: zatem znamy się z sali porodowej w Słubicach. Musielimy gdzie leżeć obok siebie. Andrzej: zgadza się - to Ty nie dawałe mi spać po nocach wrzeszczšc w niebo głosy. Pogranicznik: los sprawił, że spotkalimy sie po 43 latach. Nic się nie zmieniłe Andrzej: za to Ty zmężniałe, ale rysy twarzy wcišż te same :o miechu nie było końca !!!!!!!! No dobra : a jak to sie ma do Forum Marka Knopflera, a no sie ma..... Podczas naszej wymiany zdań z głoników mojego samochodu cichuteńko leciało DS, a konkretnie "It never rains" Wtedy to pogranicznik rzekł: lubisz tš muzykę?????? Andrzej: O tak!!!!!!! Pogranicznik: "CO MI SIĘ ZDAJE, ŻE WYSSALIMY JĽ Z MLEKIEM NASZYCH MATEK" Hm................. P.S. Kolejne spotkanie ustalimy za 43 lata. :unsure:
27.07.2007, 15:45
Andrzej jak zwykle niesamowite opowieci nam serwuje !!
Cytat:Mam jeszcze kilka w zanadrzu Może w Sopocie uda mi się pocišgnšc Andrzeja za język i co poza konkursem usłyszeć...
31.07.2007, 10:23
łaaa jaki ten wiat mały
Oh girl it looks so pretty to me just like it always did
Like the Spanish city to me when we were kids
01.08.2007, 20:49
pare fotek z finału ligii wiatowej...
BRA vs BUL POL vs FRA aparat nie był może najlepszy, ale jako te zdjęcia wyszły
19.09.2007, 23:21
Dzi w mym domu zagocił Anrom wraz ze swojš małżonkš. Cieszę sie bardzo , jak kto z Forumowiczów odwiedza mnie. Dzięki temu Forum wiat staje sie mniejszy. Zawsze jest czas na małš czarnš(w tym przypadku Tee) i rozmowom nie ma końca.
Dzieki za odwiedziny Anrom - wietny wieczór.
27.09.2007, 20:07
I ja bardzo dziękuję za gocinę. Było bardzo sympatycznie, no i mogłem usłyszeć opowieć o szturmie na Berlin z pierwszej ręki (ust).
Tak, była tea, ale może faktycznie lepsza byłaby mała czarna - o mało nie zasnšłem w drodze powrotnej za kółkiem... Chyba sie starzeję...
„ten sławny koncert DS z Bazylei” … „zdarlem te tasme do czarno-bialosci....”
21.10.2007, 22:49
I po tej ciekawaej i dobrej informacji zapodałem sobie :
Brothers in arms- Żeby tylko nie zawalili. pozdrawiam
22.10.2007, 19:08
Ponieważ mam nauczanie indywidualne, mam bardzo fajne kontakty z nauczycielami, np. z paniš od niemieckiego, która kiedy zapytała mnie:
Wie heibt deine Lieblingsgruppe? - Dire Straits odpowiedziałam zgodnie z prawdš i opowiedziałam jej od słowa do słowa o zespole i o głównym wokalicie, oczywicie po niemiecku, a ponieważ pani powiedziała, że nie za bardzo kojarzy, musiałam wtršcić, że Mark Knopfler ist alter Herr z całym szacunkiem dla Mistrza. A co dzi? Przedmioty które przynoszš szczęciei pecha. ogólnie zabonbony (jak to mowi moja ulubiona siostra Basen z Daleko od noszy ), wród których łapanie się za guzik na widok kominiarza,A guzik po niemiecku? KNOPF, a jak knop to i - ler. I nie mogłam powstrzymać się od: O, knopf, meine lieblingsartist heiBt KNOPFler z wyranym akcentem na KNOPF ![]() Knopf - guzik Knopfler - Guzikowski? Guzi... No włanie, jak to by mog.ło być po polsku? :-) No i wmylilimy w domu, że będziemy mówić na Marka - Guziczek. Nasz Guziczek. ![]() Witaj Jambore, dawno Cię nie widziałam tu Co słychać?
We talked of looking just out of town
Now it's looking like a dream shot down I still believe that there's somewhere for us But now it's something that we don't discuss And you're the best thing I ever knew Stay with me, baby, and we'll make it to We'll make it to Tu można kupić moją książkę ![]() Księgarnia Wydawnictwa Radwan - Aparatka
23.10.2007, 09:23
Zawsze się zastanawiałem od czego pochodzi nazwisko Mistrza - jako, że od języka naszych zachodnich sšsiadów jako mnie od dzieciństwa odrzuca (pewno wpływ serialu "Czterej Pancerni I Pies") to dziękuję Ci Aniu za wyjanienie.
Pan Marek Guzikowski - nie brzmi już teraz tak obco...
23.10.2007, 17:17
Ja tez zawsze sie zastanawialam, i kiedy bylam gotowa stwierdzic ze " na nasz" to bedzie Marek Głowacki, przypomniałam sobie, że "głowa" po niemiecku to "kopf" a nie "knopf". Moja ciekawosc jest juz tez zaspokojona
![]() A niemiecki uwielbiam. Znacznie bardziej od angielskiego. Mimo ze gramatyka jest dla mnie w niemieckim trudniejsza niz w angielskim, o wiele wieksza przyjemnosc sprawia mi nauka niemieckiego
We talked of looking just out of town
Now it's looking like a dream shot down I still believe that there's somewhere for us But now it's something that we don't discuss And you're the best thing I ever knew Stay with me, baby, and we'll make it to We'll make it to Tu można kupić moją książkę ![]() Księgarnia Wydawnictwa Radwan - Aparatka
24.10.2007, 22:42
Cytat:Originally posted by Ania_M@Oct 23 2007, 05:17 PMa mi rosyjskiego B)
Oh girl it looks so pretty to me just like it always did
Like the Spanish city to me when we were kids |
|
« Starszy wątek | Nowszy wątek »
|
| Podobne wątki | |||||
| Wątek: | Autor | Odpowiedzi: | Wyświetleń: | Ostatni post | |
| Offtop - co mi w duszy zagrało | schnitzell | 0 | 7,855 |
Mniej niż 1 minutę temu Ostatni post: |
|