17.09.2007, 12:44
Czy zwrócilicie uwagę na 12 utwórów mamy 6 walczyków - cudnie
|
Kill To Get Crimson
|
|
17.09.2007, 12:44
Czy zwrócilicie uwagę na 12 utwórów mamy 6 walczyków - cudnie
17.09.2007, 14:29
No to poszło w eter "Punish The Monkey".
17.09.2007, 15:14
W stolicy jeszcze nie ma
You do what you want to
You go your own sweet way...
17.09.2007, 15:27
W dzisiejszym Newsweek'u przeczytałem krótkš recenzję KTGC Roberta Ziębińskiego z ktorej trochę się umiałem. Niezbyt przychylnš. Jak będziecie mieli okazję polecam i nie polecam
![]() To jaka żenada żeby w dniu premiery nie było płyty w sklepach :angry: Aktualnie mam wiadomoć z czterech sklepów (czyli wszystkich) w Opolu. I w dwóch z nich dopiero się ode mnie dowiedzieli że nowa płyta mistrza się ukazuje- umiałem się po raz drugi. W dwóch pozostałych molochach- czwartek pištek :ph34r: Czy np. w pobliskim Wrocławiu sytuacja wyglšda tak samo?
Something's going to happen
To make your whole life better Your whole life better one day
17.09.2007, 16:39
My sobie rodzinnie płytę zamówilimy przez internet i czekamy aż dojdzie. Dopiero od pištku wysyłka :mellow:
We talked of looking just out of town
Now it's looking like a dream shot down I still believe that there's somewhere for us But now it's something that we don't discuss And you're the best thing I ever knew Stay with me, baby, and we'll make it to We'll make it to Tu można kupić moją książkę ![]() Księgarnia Wydawnictwa Radwan - Aparatka
17.09.2007, 18:08
Cytat:Originally posted by Robson@Sep 17 2007, 01:27 PMBardzo (...) tożsamo. Z lekka sie dyplomatycznie mówišc wkurzyłem łażšc między cholernymi sklepami.
So now we're passing strangers, at single tables.
Still trying to get over, Still trying to write love songs for passing strangers. All those passing strangers. And the twinkling lies, all those twinkling lies, Sparkle with the wet ink on the paper.
17.09.2007, 19:59
W krakowskim Empiku nie wiedzš kiedy będzie - powiedzieli bym dopytywał. Ponadto wiele osób dopytywało.
Ale cóż z tego?! Podobna historia w MusicCornerze. Marti, Bartek, skšd macie płytę? Ze sklepu? Którego?
knopfler.pl na Facebooku - https://www.facebook.com/knopflerpl
Perkusja jest jedna a pałki są dwie :] "Drummers have the biggest instruments... "
17.09.2007, 20:10
Ciekawe, czy za oceanem też sš takie problemy. Koobaa, Olaph - jak to u Was wyglšda?
„ten sławny koncert DS z Bazylei” … „zdarlem te tasme do czarno-bialosci....”
17.09.2007, 23:03
e tam plyte... mp "trojki"
![]() a na plyte czekamy tak samo niecierpliwie jak wy ps telefon do Music Cornera zbywa mnie sekretarka ![]() czyli czekamy do 21... odkurzylem wieże cd
I've got a right to go to work but there's no work here to be found
------------------------ szefu
18.09.2007, 08:09
Witam
Do czasu zakupu jako wytrzymam, wg sklepu fan.pl płyty będš dostępne za 5 dni. Mam natomiast inne pytanie, czy widział kto już materiał zawarty na płycie DVD pochodzšcej z wydania CD+DVD? Pozdrawiam
18.09.2007, 17:26
Cytat:Originally posted by anrom@Sep 17 2007, 08:10 PMZ tego co wiem Kuba już ma i jest pod wielkim wrażeniem. Na pewno da znać. Oby szybko Kuba nie każ nam czekać
18.09.2007, 22:29
Na Białorusi też nie ma (chociaż widziałem na pólkach kilka filmów dvd, które u nas dopiero wchodzš do kin) ale przynajmniej pocieszę, że we wszystkich sklepach w których byłem sprzedawcy bardzo dobrze wiedzieli o kogo pytam i zapraszali za kilka dni bo napewno będzie. Na pocieszenie kupiłem sobie płytkę Greatest Hits min z: A Happy Ending, Brats, Silvertown Blues i kilkoma innymi utworami nie docenionymi przez wiat
19.09.2007, 10:08
Co do recenzji w Newsweeku to się z niš zgadzam. Nie zgadzam się tylko z tekstem, że Knopfler od 1995 roku nie może znaleć pomysłu na muzykę. Kompletna bzdura. Tyle fantastycznych płyt solowych wydał..
A ostatnia płyta faktycznie, nie do samochodu tylko do kolacji przy wiecach. Kompozycje sš piękne. Omijam "Punish the Monkey" i "We can get Wild" bo to najsłabsze utwory z płyty za to "Heart Full of Holes" wyrasta na lidera - jest piękna i ciekawa zarazem.
19.09.2007, 14:05
O ile dobrze zrozumiałem tę recenzję, stwierdzenie "muzyk od rozwišzania zespołu w 1995 roku nie ma pomysłu na siebie i swojš muzykę" stanowi punkt wyjciowy, od którego autor wywodzi swoje dalsze spostrzeżenia. Dlatego z gruntu nie mogę się z jego tezami zgodzić. Zresztš mam wrażenie, że o samej muzyce goć traktuje dosyć pobieżnie, o warstwie tekstowej w ogóle nie wspomina, za to skupia się na swoich problemach z wysłuchaniem płyty. A te problemy nie koniecznie muszš wiadczyć o artystycznej jakoci zawartoci kršżka. Nawiasem mówišc, w sšsiedniej kolumnie ten sam dziennikarz pisze o dwiękach, przy których nie zasypia - tytuł artykułu brzmi "Najlepsza muza, joł man!" :ph34r:
Co do terminu ukazania się "Kill To Get Crimson" - oficjalna data wg Universalu to 21.09. Nie mam pojęcia, dlaczego niektóre sklepy nie potrafiš podać tej informacji, przecież znajduje się ona w materiałach, które dostaje każdy sklep. :wacko:
A hen can lay a golden egg but she still can't sing
Well the hen's alright but the harp is everything
19.09.2007, 14:41
Bo recenzenci zwykle w ogóle nie zadajš sobie trudu aby zainteresować się jakie inspiracje i pomysły towarzyszyły twórcy przy powstawaniu płyty. Po prostu słuchajš i tylko oceniajš. A gdyby tak bardziej się zagłębili może by szybciej zrozumieli dlaczego ta czy ta płyta ma takie a nie inne brzmienie. Pewnie nie majš na to czasu jeli oceniajš ile tam płyt. W tej konkretnej recenzji autor nie zadał sobie zbyt wiele trudu. Wymienia zaledwie dwa tytuły wokół których ocenia płytę a również przypomina sobie o obecnoci klawiszowca Guy'a Fletchera który jakoby miał nadać tej płycie walor rockowy. No jasne że tak, tym bardziej że Guy Fletcher jest specjalnym gociem na KTGC
19.09.2007, 17:42
Cytat:Originally posted by Robson+Sep 18 2007, 11:26 AM--></div><table border='0' align='center' width='95%' cellpadding='3' cellspacing='1'><tr><td>QUOTE (Robson @ Sep 18 2007, 11:26 AM)</td></tr><tr><td id='QUOTE'> <!--QuoteBegin-anrom@Sep 17 2007, 08:10 PMZ tego co wiem Kuba już ma i jest pod wielkim wrażeniem. Na pewno da znać. Oby szybko Kuba nie każ nam czekać [/b][/quote]Jestem zauroczony. Jeden z najlepszych albumow MK. Brak slabych punktow. Genialne kompozycje, swietne teksty i niepowtarzalny klimat. To tak w skrocie, bo caly czas jestem w trasie. Jak dojade na miejsce i ochlone - napisze wiecej. Pozdrawiam z deszczowej Walii, gdzie jestem na konferencji.
...Well He's a big star now but I've been a fan of his for years,
the way he sings and plays guitar still brings me to tears...
19.09.2007, 18:58
Z ciekawoci sam zajrzałem do tego artykułu choć nie zwykłym kupować tej gazety, bo jest doć kiepska. Widać, że artykuł pisany na kolanie albo po prostu facet nie lubi MK, zdaje się, ze zapomniał o 2 wg. mnie bardzo ważnych albumach: "Golden Heart" i
"Sailing to Philadelphia". Zresztš mógł to zrobić specjalnie tak jak wspomniał kolega StonyRoadRider bo nie zgodziły by się z teoriš: "MK od 95' nie rozwija sie i nie możne znaleć miejsca". Ja najnowszej płyty w całoci nie słyszałem - bo cierpliwie czekam, ale widać że reprezentuje ona całkiem inny styl niż np. GH i StP, a także inny niż "Shangri-La". I to jest włanie ewolucja muzyki, i nie musi podobać sie każdemu... Ale nie wiem po co ta krytyka za lata 95' - 07'
19.09.2007, 20:32
Macie Wszyscy rację.z Recenzji wynika że facet nie wsłuchuje się w płyty Knopflera tak ja my i nie zna aż tak dobrze Jego twórczoci jak my. wiadczy o tym fragment recenzji, słusznie zacytowany przez Robsona o Guy'u. To oczywiste obnażenie braku znajomoci tematu przez recenzenta. Reprezentuje on jednak poprostu słuchacza, który ocenia płytę jako sennš i ja się z nim zgadzam.
Nie jest to płyta tak urozmaicona jak chociażby "Sailing to Philadelphia", powtórzę że według mnie najlepsze dokonanie solowe Knopflera. KTGC jest jednak wysublimowana i miła w słuchaniu, ma wiele smaczków i pozostaje w głowie. Moim zdaniem jednak troszkę gorsza niż "Shagri-La a dużo lepsza od Ragpickers Dream.
20.09.2007, 10:11
Ja jestem po za domem i najbliżej mam do Nowego Sšcza a tam kicha. W sklepie nie dla idiotów powiedzieli, że dopiero po pierwszym padziernika, a w EMPIK-u to już nic nie wiedzš.
Więc chyba pozostanę największym twardzielem w niesłuchaniu dostępnych próbek.
20.09.2007, 15:09
Witam,
Uprzejmie informuję, że po konsultacji z Działem Muzyki ustaliłam, że płyta "Kill to Get Crimson" trafiła dzi do Salonów EMPiK. W celu otrzymania bardziej precyzyjnych informacji odnonie dostępnoci płyty w Salonach w Krakowie proszę o kontakt z Działem Muzyki, podaję numer (0-22) 551 44 37. W przypadku dodatkowych pytań, bardzo proszę o kontakt z Działem Obsługi Klienta, który jest do Pani dyspozycji w dni robocze 9:00 - 20:00, w soboty w godzinach :10:00 - 16:00. Pozdrawiam, Izabela Wišcek Młodszy Specjalista ds. Obsługi Klienta Dział Obsługi Klienta EMPIK.COM 00-025 Warszawa, ul. Krucza 50 tel. (22) 551 33 99; fax (22) 551 32 23 e-mail: obsluga.klienta@empik.com --------------------------------------------- To odpowied na mojego drugiego maila ![]() Chyba dzi nie kupię miesięcznego, ale za to kupię....
knopfler.pl na Facebooku - https://www.facebook.com/knopflerpl
Perkusja jest jedna a pałki są dwie :] "Drummers have the biggest instruments... "
|
|
« Starszy wątek | Nowszy wątek »
|
| Podobne wątki | |||||
| Wątek: | Autor | Odpowiedzi: | Wyświetleń: | Ostatni post | |
| ! Kill To Get Crimson Cd+dvd - Dostępne ! | HOWARD | 1 | 8,308 |
13.09.2007, 21:06 Ostatni post: fakungio |
|
| Mamy Okładkę Kill To Get Crimson:) | Robson | 35 | 51,732 |
19.07.2007, 14:43 Ostatni post: Robson |
|