Ocena wątku:
  • 0 głosów - średnia: 0
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Kill To Get Crimson
Cytat:Originally posted by kuba87@Sep 26 2007, 09:21 AM
Sšdzicie, że to jest pełna setlista albo chociaż przedsmak? Szczerze mówišc to spodziewałbym się szerszego repertuaru... Ale do koncertu jeszcze jakieœ 210 dni więc wszystko może się zmienić Uśmiech
Oczywiœcie że nie.

Koncert musi trwać zawsze ok. 2 godzin (tak zazwyczaj jest zakontraktowane), więc utworów będzie razy 2 lub 1,5ra Oczko
Odpowiedz
I często jest też tak że na trasie promocyjniej pojawiajš się utwory które niekoniecznie usłyszymy podczas wielkiej œwiatowej trasy Uśmiech
Something's going to happen
To make your whole life better
Your whole life better one day
Odpowiedz
Zapodaję fragment wywiadu w którym Mark jak zwykle zajmujšco opowiada o swoim nowym dziele Oczko Jak dla mnie bardzo ważne słowa dotyczšce KTGC bo to dokładnie słychać kiedy słucha się tego albumu.

Na pytanie Michała Stencela "jakiego używasz sprzętu- nowego czy starego, więcej gitar elektrycznych czy akustycznych"?

Mark odpowiada:

Sposób pracy, jaki najbardziej mi odpowiada, to połaczenie starych technologii z nowymi. Wybieram to, co najlepsze ze starych czasów oraz najbardziej odpowiadajšce mi nowinki. To bardzo interesujšce doœwiadczenie- połšczyć to, co wydawałoby się niemożliwe do połšczenia i obserwować, jak zadziała. Na przykład, można użyć całkiem nowego ekwipażu i podłšczyć go do starego, niemieckiego mikrofonu z lat trzydziestych bšdŸ czterdziestych. Podobnie jest z instrumentami- niekiedy lepiej sprawadzajš się nowoœci, a niekiedy starocie. Podłšczasz, dajmy na to, gitarę z lat dwudziestych do nowoczesnego, cyfrowego amplitunera, i nagle okazuje się, że doskonale ze sobš współgrajš. Lubię eksperymenty tego rodzaju. Pamiętam, jak udało mi się w dzieciństwie namówić ojca, żeby kupił mi niewielkš gitarę elektrycznš. Kosztowała pięćdziesišt funtów, co na tamte czasy było sporš sumš. Nie miałem odwagi, żeby nacišgnšć go jeszcze na wzmacniacz. Pożyczałem więc akustyczne gitary od przyjaciół i uczyłem sie na nich grać. Grę palcami opanowałem właœnie na tych pożyczonych gitarach. Myœlę, że dobrze na mnie wpłynęła ta "podwójna" edukacja muzyczna.
Odpowiedz
Cytat:Originally posted by aaadam+Sep 25 2007, 11:54 PM--></div><table border='0' align='center' width='95%' cellpadding='3' cellspacing='1'><tr><td>QUOTE (aaadam @ Sep 25 2007, 11:54 PM)</td></tr><tr><td id='QUOTE'>A tak na marginesie, może ktos mnie uœwiadomi: co to jest: http://www.fan.pl/shopping/pe.php?id=115...rt=1157545[/b]

<!--QuoteBegin-kuba87@Sep 26 2007, 12:44 AM
Winyl? W takiej cenie? Czy to nie winyl?[/quote]

Tak, to winyl Uśmiech Singiel jest tylko na winylu, nie ma wersji CD.
A hen can lay a golden egg but she still can't sing
Well the hen's alright but the harp is everything
Odpowiedz
Skoro winyl to musi być druga strona, może ktoœ wie co jest na drugiej stronie tej płytki?
Odpowiedz
Robert Sankowski w GW pisze o KTGC "Lider Dire Straits spoglšda za siebie"

Bardzo ogólna recenzja bez wchodzenia w szczególy, raczej przychylna ale ten ostatni akapit mnie po prostu "rozwalił' Duży uśmiech

"To album dla raczej podtatusiałych fanów, ktorzy lubiš posłuchać muzyki wygodnie rozparci w swoim ulubionym fotelu. ale kto powiedział, że i oni nie zasługujš od czasu do czasu na niezłš płytę"?

No właœnie kto powiedział? Uśmiech Nie czuję sie jeszcze podtatusiałym fanem choć może powinienem o tym pomyœleć Duży uśmiech ale z drugiej strony płyta od tygodnia nie opuszcza mojego odtwarzacza. Tak czy inaczej coœ jest nie tak z tš recenzjš Uśmiech
Odpowiedz
A wedlug mnie trafna recenzja Oczko
and it's your face I'm looking for on every street...
Odpowiedz
Cytat:Originally posted by Raingod@Sep 27 2007, 01:26 PM
A wedlug mnie trafna recenzja Oczko
Bardzo trafna! Co prawda mam 19 lat i do tatusia mi daleko Oczko Język, ale od dziecka uwielbiałem takie klimaty. Właœnie kończy płytka grać, ostatnie akordy In The Sky. Udanego popo wszystkim Uśmiech
<span style=\'color:blue\'><span style=\'font-size:9pt;line-height:100%\'>Słucham tylko MARKOWEJ muzyki!</span></span>
Odpowiedz
No coœ jest w tym zdaniu Uśmiech Ciekawe tylko dla kogo będzie skierowany set na koncertach Język
Odpowiedz
Z przekory chciałbym, żeby nasz Masta nie zagrał już MFN Uśmiech Czasem mnie już denerwuje Język
<span style=\'color:blue\'><span style=\'font-size:9pt;line-height:100%\'>Słucham tylko MARKOWEJ muzyki!</span></span>
Odpowiedz
Ciekawe, że jeœli muzyka nie ma rockowego wykopu a jest zbiorem wyrafinowanych ballad, to od razu kwalifikuje się jš jako zestaw dla "podtatusiałych fanów". Œmieszne. I mało trafne moim zdaniem. Ciekawe która fanka Marka chciałaby zostać okreœlona jako "podtatusiała"...? I co to w ogóle znaczy?
...Well He's a big star now but I've been a fan of his for years,
the way he sings and plays guitar still brings me to tears...
Odpowiedz
http://www.rollingstone.com/reviews/album/...imson?rating=11

http://www.zmemusic.com/country/kill-to-ge...imson/#more-846

Dwie ciekawe recenzje - polecam.
So now we're passing strangers, at single tables.
Still trying to get over,
Still trying to write love songs for passing strangers.
All those passing strangers.

And the twinkling lies, all those twinkling lies,
Sparkle with the wet ink on the paper.
Odpowiedz
Pięknie napisane i bardzo trafne. Ta druga jest jednš z lepszych jakie czytałem o którejkolwiek płycie Marka. Dzięki Adam Uśmiech.
...Well He's a big star now but I've been a fan of his for years,
the way he sings and plays guitar still brings me to tears...
Odpowiedz
no ale to zdanie z tej recenzji wlasnie ujmuje to o czym rozmawiamy
"His trademark guitar style and voice make the album sound like a story your grandfather was telling you when you were just a kid."
I've got a right to go to work but there's no work here to be found
------------------------
szefu Uśmiech
Odpowiedz
Knopfler kiedyœ powiedział że przy tworzeniu płyty nie myœli jak ona się sprzeda, bo już nie musi tego robić.
Skromny, ale na pewno pewny swojej wartoœci goœć.
Odpowiedz
To prawda. Ta druga recenzja to spojrzenie na nowa płytę MK naprawdę serio. Więcej takich wnikliwych ocen.
Odpowiedz
Wracajšc do myœli, że w "Kill to get crimson" Mark nie miał pomysłu na płytę, ze jest nierówna -
spróbujcie proszę usunšć z listy utworów "Heart full of holes" i "Secondary waltz" i posłuchać...koniecznie w zaciszu domowym...
Oczko
PS. Chodzi mi o to, że te dwa utwory (moim zdaniem) troszkę przeszkadzajš, psujš klimat. "Heart full of holes" było by cudowne gdyby nie ta "polka" od połowy utworu. No a "Secondary waltz" to taki Markowy (szkolny) żarcik.
Pozatym jest fantastycznie, Mark gra troszkę Marvinowsko, pięknie œpiewa, œwietnie brzmiš klawisze i rytmy perkusyjne...
Odpowiedz
Piękne jest to, że patrzymy na ten album z różnych stron. Dla mnie akurat ta polka musi ozdabiać Heart Full Of Holes. Coœ zupełnie niespotykanego jak dotšd w twórczoœci MK Oczko
Odpowiedz
Zgadzam się z Tobš Robson Uśmiech Tak jak o płycie pisałem nie zawsze w superlatywach, tak Heart full of holes dostał ode mnie najwyższš notę - utwór piękny, niesamowity Uśmiech

Wiecie co? Coraz bardziej płytka mi się podoba, to już chyba setny raz jej słucham, jak nie więcej i cišgle jest coœ nowego, czego wczeœniej nie słyszałem - to jest właœnie w Marka stylu...
<span style=\'font-family:Verdana\'><span style=\'font-size:12pt;line-height:100%\'><span style=\'color:midnightblue\'>Pozdrawiam

Kuba Oczko</span></span></span>
Odpowiedz
Na oficjalnej liœcie OLiS najlepiej sprzedajšcych się płyt w naszym kraju Kill To Get Crimson debiutuje na pozycji 11 i jest to najwyżej notowana nowoœć Oczko To by sie zgadzało z sondš jakš zrobiłem po wszystkich sklepach w Opolu w ostatnim czasie Uśmiech
Odpowiedz