Ocena wątku:
  • 0 głosów - średnia: 0
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Kill To Get Crimson
Robson. Tak chyba masz rację..
Ale to dlatego że rozczarowanie jest niewspółmiernie wieksze niż oszołomienie płytš.
Targajš mnš dwojakie uczucia. A najbardziej mnie irytuje fakt że Mark z tak œwietnego albumu jak Shangri - La czy nawet bardzo dobrego "All the Roadrunning" nie poszedł jeszcze dalej, nie zaskoczył. No i brak wirtuozerskich solówek, a przydałoby się np. zakończyć pięknie utwór "In the Sky" - miekkim Gibsonem czy Pinsš. Miał na to czas w piosenkach, tak ok. 20 minut na kršżku. A tak mamy tylko biedne 50 min.
Tyle czekania...

No szkoda.

PS. Ja mam coraz wyższe wymagania co do Marka i może dlatego że jestem szczęœliwie zakochany nie biorš mnie te utwory jak wtedy, kiedy byłem samotny heheh
Odpowiedz
Cytat:Originally posted by fakungio@Oct 12 2007, 06:21 PM
PS. Ja mam coraz wyższe wymagania co do Marka i może dlatego że jestem szczęœliwie zakochany nie biorš mnie te utwory jak wtedy, kiedy byłem samotny heheh
He, he, he, he.
Żart naprawdę wykwintny.
"Come up and feel the sun
A new morning has begun..."
Odpowiedz
Co do In The Sky to na poczštku też mi brakowało tej swoistej Markowej gitary w dialogu w tym konkretnym przypadku z saksofonem. Tak więc rozumiem Cię fakungio Uśmiech Ja jednak zaakceptowałem In the Sky w takim kształcie w jakim je otrzymaliœmy. Przepiękna 'jasna' opowieœć. W sam raz na zakończenie. W ogóle myœlę, że ten utwór jest trochę niedoceniany w należyty sposób a przecież to wzruszajšcy finał. Subtelny i bardzo pasujacy do Twego ps. Oczko A właœnie Twoje ps. To myœlę że ten album zdaje egzamin i dla szczęœliwie zakochanych i jeszcze nie Uśmiech Nie mam w tej chwili konkretnych utworów na myœli. Po prostu obcowanie z tš muzykš dostarcza wielu wspaniałych chwil i napełnia jakšœ nadziejš na lepszy czas, bšdŸ utwierdza w szczęœciu czego serdecznie wszystkim życzę Oczko

ps. choć trochę nie chwytam bo w sumie jak oszołomienie może przejœć w rozczarowanie :wacko: Uśmiech

ps.2 cała płytš zaskoczył i to bardziej niż kiedykolwiek wczeœniej Oczko
Something's going to happen
To make your whole life better
Your whole life better one day
Odpowiedz
Cytat:Originally posted by Robson@Oct 12 2007, 05:37 PM

ps. choć trochę nie chwytam bo w sumie jak oszołomienie może przejœć w rozczarowanie :wacko:  Uśmiech

Robson. Ja się zgadzam z Twoimi przemyœleniami.

Wiesz, mnie chodzi o to że zawsze utwory Knopflera działajš na mnie bardzo emocjonalnie. Wišże je podœwiadomie z pewnymi sytuacjami. Np. "Darling Pretty", zdšżyłem na końcówkę w radiu i nagrałem na kasetowca JVC na studiach (ale te solo 30 sek. słuchałem chyba ze 40 razy).Czekałem na audycję z Nashwille w trójce w kanciapie kumpla ten sam rok. Słuchałem "Golden heart" na komputerze w sali informatycznej w nocy bo nie miałem dostępu do odtwarzacza (wtedy nie było mp3-jek Oczko) "Are we in Trouble now" z oblewaniem "radiowej czerwonej legitymacji radiowca" w Toruniu na studiach i te solo...bajka. "El Macho" przy tym utworze przeżywałem cudowne chwile z mojš żonš (wtedy jeszcze niš nie była Oczko) itd.

Nowa płyta jest ok..mam parę ulubionych kawałków jak choćby "In the Sky" czy "Behind with the rent" czy dobre "Let it all go", ale wiesz brakuje mi instrumentarium, które działo się np. w "silvertown Blues" czy innych, których za długo tu wymieniać. I martwi mnie to że tych utworów nie skojarzę z żadnym wydarzeniem..bo sš za mało wyraziste..

Może lekkie rozczarowanie, ale ja zawsze będę kochał jego muzykę bo towarzyszy mi od momentu kiedy w 1985 nagrywałem w dwójce (kanał lewy kanał prawy...) płytę "Brothers in Arms"

Pozdrawiam!!

Aaaaa i dokładam to..

http://pl.youtube.com/watch?v=13f2tW3GWEk

i to...

http://pl.youtube.com/watch?v=SI7TBwRNvuQ
Odpowiedz
Cytat:Originally posted by Robson@Oct 12 2007, 06:37 PM
Po prostu obcowanie z tš muzykš dostarcza wielu wspaniałych chwil i napełnia jakšœ nadziejš na lepszy czas, bšdŸ utwierdza w szczęœciu czego serdecznie wszystkim życzę Oczko

Dzięki:-), hehehe
knopfler.pl na Facebooku - https://www.facebook.com/knopflerpl

Perkusja jest jedna a pałki są dwie :]

"Drummers have the biggest instruments... Uśmiech"
Odpowiedz
Cytat:Originally posted by fakungio@Oct 12 2007, 11:05 PM
Aaaaa i dokładam to..

http://pl.youtube.com/watch?v=13f2tW3GWEk

i to...

http://pl.youtube.com/watch?v=SI7TBwRNvuQ
Œwietne ujęcie w tym pierwszym filmiku (ok. 2:03).

Ech, i znowu płyta TRD na tapecie. Uwielbiam ten klimat Uśmiech
knopfler.pl na Facebooku - https://www.facebook.com/knopflerpl

Perkusja jest jedna a pałki są dwie :]

"Drummers have the biggest instruments... Uśmiech"
Odpowiedz
Im czesciej slucham, tym mi sie bardziej podoba Uśmiech
We talked of looking just out of town
Now it's looking like a dream shot down
I still believe that there's somewhere for us
But now it's something that we don't discuss
And you're the best thing I ever knew
Stay with me, baby, and we'll make it to
We'll make it to

Tu można kupić moją książkę Uśmiech
Księgarnia Wydawnictwa Radwan - Aparatka
Odpowiedz
I chyba idealnie nowy album mistrza komponuje się i wpasowuje w jesienny czas. Wszak to jesienna płyta Oczko Ale ilekroć jej słucham a nie ma dnia bez KTGC to czuję sie wyœmienicie obserwujšc spadajšce liœcie za oknem. Już niedługo obrazek trochę się zmieni ale odbiór tego albumu pozostanie taki sam. A pewnie z czasem jeszcze zyska. Kurcze ja nie slucham przez ostatnie tygodnie innej Markowej muzyki Uśmiech Macie tak samo?
Odpowiedz
Tak jest! Mam tak samo Oczko. To prawda, że jesień jest œwietnš ilustracjš do tego albumu. U mnie też nie ma dnia bez KTGC Uśmiech
...Well He's a big star now but I've been a fan of his for years,
the way he sings and plays guitar still brings me to tears...
Odpowiedz
KTGC to płyta która bardzo niepostrzeżenie na dobre zagnieŸdziła się w moim (naszym) odtwarzaczu. Ta subtelna muzyka ma niezwykłš moc, by poprawić nastrój!
Odpowiedz
Na MKnews też została wystawiona sonda na ten naj, naj KTGC i jak na razie na szczycie The Scaffolder's Wife Oczko 379 głosów Uśmiech
Odpowiedz
Na œmierć zapomniałem! Od minionego poniedziałku jest w sieci recenzja KTGC pióra Kuby.
Odpowiedz
Œwietny tekst, œwietna recenzja. Bardzo mi się podoba. Kuba to jest to! Uśmiech Przeczytałem z dużym zainteresowaniem i jednym tchem. Teraz problem tylko polega na tym że będzie się trudniej zabrać aby napisać coœ samemu Uśmiech

"To album dla tych, którzy nie bojš się przeszłoœci i - pomimo swego wieku, nie wyroœli z bajek" Nic dodać nic ujšć Oczko

ps. w ogóle bardzo fajna strona już dawno miałem to napisać. Gratuluję Autorom Oczko
Odpowiedz
Autorzy dziękujš. Oczko
Odpowiedz
Koobaa! po tej recenzji nie masz już żadnych szans, by wymigać się od napisania ksišżki o DS i Marku Knopflerze. Wspólnie z Robsonem zrobilibyœcie to najlepiej!
Czy czasem nie odgrzebałem starego tematu?
Odpowiedz
Chyba odgrzebałeœ Uśmiech Temat zresztš nie taki stary Oczko
We'll make it to

Odpowiedz
Dziękuję za przychylne recenzje mojej recenzji Oczko. Pragnę także podkreœlić, że końcowy efekt zawsze osišgnięty jest dzięki nieocenionej pomocy Eveldy Uśmiech.

Jeœli chodzi o ksišżkę... To moje ogromne marzenie by doprowadzić projekt do końca. Pracujemy nad tym z Robsonem, ale chcemy by było to coœ wyjštkowego, zatem nie ustawiamy sobie specjalnych "deadlines". Czas pokaże czy nam się uda, trzymajcie kciuki Uśmiech.
...Well He's a big star now but I've been a fan of his for years,
the way he sings and plays guitar still brings me to tears...
Odpowiedz
Œwietne wieœci - ksišżka już się pisze !!

Czekamy i trzymamy kciuki !!

[Obrazek: macsa.gif]
Odpowiedz
Czy ja dobrze widzę? Secondary Waltz 631 głosów!!! Takiego wyniku się nie spodziewałem Uśmiech Na prowadzeniu The Fish And The Bird i tutaj wcale się nie dziwię Uśmiech
Odpowiedz
Kooba, ja również jestem pod wrażeniem recenzji, dopiero jš przeczytałam. To się nazywa ieć talent!
We'll make it to

Odpowiedz