Ocena wątku:
  • 0 głosów - średnia: 0
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Offtop - O Wszystkim I O Tym Co Komu W Duszy Gra!
Byłem sobie w Białymstoku (wiem że chyba co najmniej jeden forumowicz stamtšd pochodzi. Otóż często (a nawet bardzo często) da się tam widzieć rejestracje BIA które kojarzš mi się z jednym z utworów Marka. Przyjemne.
Odpowiedz
hmmm... ogólnie nie wiem w którym wštku napisać, że jestem.. już magistrem hehe Uśmiech w œrode się dowiedziałam że mam MA Diploma z Univeristy of Bradford yeah Duży uśmiech jeszcze została mi obrona, bo chce mieć też dyplom polski, więc w styczniu po obronie na magistra polskiego będzie się działo.. oy, będzie B) Wszystkich zapraszam na oblewanie w styczniu! Miejsce: Wawa Uśmiech
Odpowiedz
Cytat:Originally posted by ptysia@Nov 11 2007, 05:58 PM
hmmm... ogólnie nie wiem w którym wštku napisać, że jestem.. już magistrem hehe Uśmiech
Gratulacje Oczko A ja cały czas walczę ze sobš i z przeciwnoœciami losu, żeby móc przed swoim nazwiskiem postawić skrót mgr Wywracanie oczami
A hen can lay a golden egg but she still can't sing
Well the hen's alright but the harp is everything
Odpowiedz
Gratuluje Ptysia. Cudownie być takim fajnym magistrem jak Ty.
We are the sultans of swing...
Odpowiedz
Wspaniale Ptysia !! Gratulacje !!

[Obrazek: macsa.gif]
Odpowiedz
uuu la la B) gratki i cmoki smoki Uśmiech
Oh girl it looks so pretty to me just like it always did
Like the Spanish city to me when we were kids
Odpowiedz
Ptyœ, bardzo bardzo fajnie, że masz to już za sobš. Pamiętam, gdy mówiłaœ, że musisz się za to wszystko zabrać. A teraz już po wszystkim...

Gratuluję takiego dyplomu! Wywracanie oczami
knopfler.pl na Facebooku - https://www.facebook.com/knopflerpl

Perkusja jest jedna a pałki są dwie :]

"Drummers have the biggest instruments... Uśmiech"
Odpowiedz
Dziękuję œlicznie wszystkim za gratulacje Duży uśmiech Zajęć już nie mam od tego czwartku. Wzięłam z grupš uczciłam ten fakt w fajnym lokalu w Wawie Porto Praga (polecam!Oczko... oczekuje obrony, no i poszukuje pracy - tej jedynej, wymarzonej Uśmiech w grudniu w góry do Włoch.. i tak mi życie obecnie leci hehe B)
Odpowiedz
Dokładnie to chcę mieć na œlub, i pogrzeb:

http://youtube.com/watch?v=FjMtxF6B630

Wywracanie oczami
knopfler.pl na Facebooku - https://www.facebook.com/knopflerpl

Perkusja jest jedna a pałki są dwie :]

"Drummers have the biggest instruments... Uśmiech"
Odpowiedz
Ptysiek gratki, ale i tak czekam na polskiego mgr to będziemy oblewać Uśmiech hehehehe.

Howard, może na zlocie to zagracie Uśmiech hehehehehe
My girlfriend said AC/DC is bad...Now she is single...
Hhahaha Just kidding...
She is dead...
Odpowiedz
W paŸdzierniku wysłałam do Radia RMF FM, do programu Wasza Muzyka którš proœbę o przekazanie dedykacji dla mojego lekarza, dedykację ze słowami podziękowania za wszystko, dołšczajšc piosenkę "Have you ever seen the rain" Roda Stewarda. Zważywszy na to, że było to dawno, i nie otrzymałam, jak to zazwyczaj się dzieje, od prowadzšcego audycji żadnej informacji o erminie "ukazania się" mojej dedykacji w Radiu, po prostu o tym zapomniałam. A dziœ, dn. 24.11, zupełnie niespodziewanie, w okolicach godziny 16.00, usłyszalam swojš dedykację w Radiu, czytanš przez Roberta Janowskiego. Byłam w szoku. Przez przypadek usłyszałam, bo nie słuchałam już tej audycji od jakiegoœ czasu, ale radio miałam włšczone. Gdyby można było gdzieœ jeszcze jš znaleŸć na internecie do odsłuchania....

Ptysiu, gratulujęUśmiech
We talked of looking just out of town
Now it's looking like a dream shot down
I still believe that there's somewhere for us
But now it's something that we don't discuss
And you're the best thing I ever knew
Stay with me, baby, and we'll make it to
We'll make it to

Tu można kupić moją książkę Uśmiech
Księgarnia Wydawnictwa Radwan - Aparatka
Odpowiedz
[Obrazek: dscn3649.jpg]
[Obrazek: dscn3650.jpg]
Nie codzień dostaje się prezenty od swojego ulubionego zespołu Uśmiech Oto co dostałam dzisiaj od zespołu WILKI: słodki, mały misio, identyfikator na smyczy, który miałam mieć na tegorocznym Zlocie, ale niestety nie mogłam na nim być, Bootleg z koncertu w Londynie oraz dwa listy, w tym jeden od Zespołu Wilki, w któryxh sš pozdrowienia, życzenia szybkiego powrotu do zdrowia oraz do odzyskania zdolnoœci jazdy na koncertyOczko A pod tym wszystkim wasnoręczne podpisy Roberta Gawlińskiego i jego żony, Mikisa Cupasa, Huberta Gasiula i Leszka Biolika. Owszem mam z Nimi fajne układy, ale w życiu się czegoœ takiego nie spodziewałam. To nie pierwszy raz kiedy coœ od Nich dostaję, ale pierwszy raz kiedy prezent jest "indywidualny", bo zawsze dostawał cały FanClub, a teraz dostałam tylko ja. Uśmiech Jestem niezmiernie szczęœliwa Uśmiech
We'll make it to

Odpowiedz
Dla wielu z Was data dnia jutrzejszego niewiele znaczy, dla mnie to kawał historii, ale nie o tym.

Trzymajmy kciuki za Andrzeja - jutro ma operacje.
Odpowiedz
Andrzeju, ja w ostanich 6 miesišcach doœwiadczyłam wštpliwej przyjemnoœci operacji 4 razy, a w całym swoim życiu pewnie około 10 już się nazbierało, więc nie zazdroszczę, bo oczywiœcie nie ma czego, ale cała swojš siła trzymam kciuki za szybki powrót do zdrówka po operacji i wysyłam mnóstwo pozytywnej energii!
We'll make it to

Odpowiedz
Kurczę.
Przyszła, namieszała, nabroiła, weszła w moje serducho i we mnie cała, zawładnęła mnš od stóp do głów, bez żadnych hamulców. Uzależniła mnie od siebie na maksa i pewnie jeszcze się cieszy, że żyć bez niej nie mogę.
Kto?
Muzyka Marka.
To już prawie 3 lata.... Uśmiech
I nic nie jest takie jak było. To ta muzyka jest cichym œwiadkiem tego jak płaczę, jak się œmieje... jest moim najlepszym kumplem, do którego nawet po małej zdradzie mogę wrócić bez obawy, że mnie odrzuci, bo przyjmuje mnie zawsze tak samo. Nigdy mnie nie wygania. Nikt jak ona nie potrafi wylać tyle ciepła na moje serducho. Nikt jak ona mnie potrafi mnie tak uspokoić, utulić do snu, wzruszyć do głębi, i dać mnóstwo radoœci. Jeszcze żadna muzyka mnie tak bardzo w sobie nie rozkochała... Tak bezgranicznie, bez żšdania niczego w zamian, bez ranienia serducha. I to jest ta miłoœć, o której mogę powiedzieć, że będzie mojš miłoœciš za rok, 10 lat, 20.... po prostu do końca życia.
Nawet teraz jak to piszę, mam na maksa rzgłoœnione "Long Highway". W takich momentach nic mnie nie obchodzi: jestem ja, i mój Mistrzo....
Ja sama w pokoju z którego dobiega muzyka Marka Knopflera, to to samo, co wywiesić na drzwiach:
"Proszę nie przeszkadzać".
A oprócz Mistrza - jesteœcie i Wy.
I w takich momentach wiem jedno: choćby niewiadomo jak się w życiu działo, warto żyć. Bo przecież w życiu sš piękne tylko chwile!
I to jakie chwile!

Momentami mam wrażenie, że jestem nie fankš Marka Knopflera a jego zdeklarowanš, stuprocentowš f a n a t y c z k š.
Ale nie zamierzam się z tego leczyć.
Miłoœć roœnie w siłe z dnia na dzień. Miłoœć do muzyki... i może to zabrzmi głupio, ale miłoœć do faceta który tš muzykę tworzy - też jest!

Od trzech lat mój dzień wyglšda tak:
Pobudka, o której wyjdzie. Obowišzkowo po przebudzeniu, coœ Marka. W zależnoœci od tego na co przyjdzie ochota.
Œniadanie - jem z Markiem. Uśmiech
Obiad - zdarza się że bez Marka.
Kolacja = z Markiem.
W cišgu dnia czego nie robię, to zawsze z Markiem.... czasami włšcze sobie jakieœ radyjko, żeby dać Markowi odpoczšć, ale jak do tej pory dłużej niż 60 minut bez Marka nie wytrzymałam.
I tak sobie marzę.
O koncercie - ale to niebawem się spełni.
O poznaniu Marka - żeby móc podziękować za wszystko.
O "Prairie Wedding" na swoim œlubie. (tfu, gdzie mi do œlubu, za 4 miesišce 16 lat kończę...)

Po cichu mam też nadzieję, że nie kwalifikuję się jeszcze do leczenia psychiatrycznego.
We'll make it to

Odpowiedz
Podobnie jak u Ani, nie ma u mnie dnia bez muzyki Marka. Rano przewaznie cos szybkiego z repertuaru DS, a pod wieczor przy lampce wina jakies spokojne utwory z solowych plyt. Teraz slucham dlugo oczekiwanej KTGC, ktora dostalem na rocznice od mojej kochanej dziewczyny :wub:

Poza tym dzieki osobie Marka poznaje innych wykonawcow, ktorzy byli z nim mniej lub bardziej zwiazani. Bardzo cieszy mnie to, ze jeszcze nie poznalem wszystkich utworow Marka i moge bawic sie w "odkrywce" Oczko Brakuje mi niektorych plyt do kolekcji, wiec zawsze znajdzie sie na nich piosenka, ktorej jeszcze nie slyszalem. A juz calkowitym odjazdem sa bootlegi z koncertow, ktorych odsluchanie to dla mnie niezla przygoda B) Miedzy innymi dzieki Hekselmanowi moge sobie pozwolic na odsluchanie ich podczas nocnych podrozy samochodem. Czasem nawet specjalnie obieram dluzsza droge zeby nie wylaczac plyty przed jej koncem
B)

Niedawno mialem okazje poznac na zywo Andrzeja, z ktorym swietnie mi sie debatowalo do wczesnych godzin porannych (jeszcze raz dzieki Ci za goscine Duży uśmiech ). Dowiedzialem sie miedzy innymi jak wygladaja zloty w Krakowie i oczywiscie nabralem na nie ochoty. Jak czas pozwoli, to pojawie sie wraz z moja Dominika.

Sorki, ze pisze bez polskich znakow, ale moja klawiatura w pracy nie ma takiej opcji <_<
Odpowiedz
Cytat:Originally posted by Gasper@Jan 22 2008, 10:14 PM

Sorki, ze pisze bez polskich znakow, ale moja klawiatura w pracy nie ma takiej opcji <_<
Zastanów się nad zmianš pracy Duży uśmiech

Ps. bootlegi to jest TO.
Odpowiedz
Cytat:Originally posted by Gasper@Jan 22 2008, 09:14 PM
Podobnie jak u Ani, nie ma u mnie dnia bez muzyki Marka. Rano przewaznie cos szybkiego z repertuaru DS, a pod wieczor przy lampce wina jakies spokojne utwory z solowych plyt. Teraz slucham dlugo oczekiwanej KTGC, ktora dostalem na rocznice od mojej kochanej dziewczyny :wub:

Poza tym dzieki osobie Marka poznaje innych wykonawcow, ktorzy byli z nim mniej lub bardziej zwiazani. Bardzo cieszy mnie to, ze jeszcze nie poznalem wszystkich utworow Marka i moge bawic sie w "odkrywce" Oczko Brakuje mi niektorych plyt do kolekcji, wiec zawsze znajdzie sie na nich piosenka, ktorej jeszcze nie slyszalem. A juz calkowitym odjazdem sa bootlegi z koncertow, ktorych odsluchanie to dla mnie niezla przygoda B) Miedzy innymi dzieki Hekselmanowi moge sobie pozwolic na odsluchanie ich podczas nocnych podrozy samochodem. Czasem nawet specjalnie obieram dluzsza droge zeby nie wylaczac plyty przed jej koncem
B)

Niedawno mialem okazje poznac na zywo Andrzeja, z ktorym swietnie mi sie debatowalo do wczesnych godzin porannych (jeszcze raz dzieki Ci za goscine Duży uśmiech ). Dowiedzialem sie miedzy innymi jak wygladaja zloty w Krakowie i oczywiscie nabralem na nie ochoty. Jak czas pozwoli, to pojawie sie wraz z moja Dominika.

Cala przyjemnoœc po mojej stronie Gasper.
Ana M - Ty jesteœ po prostu niesamowita. Fajnie bedzie Ciebie spotkac na Koncercie(to już niebawem) i coœ mi się zdaje ,że bedzie o czym pogadać(tak jak z Gasperem do bialego rana)
Odpowiedz
Andrzeju, dziękuję Uśmiech Ja równieŸ się nie mogę doczekać kiedy Was wszystkich poznam Uśmiech Jak zdrówko?
We'll make it to

Odpowiedz
Cytat:Originally posted by Ania_M@Jan 23 2008, 11:34 AM
Andrzeju, dziękuję Uśmiech Ja równieŸ się nie mogę doczekać kiedy Was wszystkich poznam Uśmiech Jak zdrówko?
Jest coraz lepiej, ale jeszcze nie biegam jak sarenka. Idzie ku lepszemu.
Odpowiedz