Ocena wątku:
  • 0 głosów - średnia: 0
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Mark W Polsce !
No pomysł na ankiete jest dobry Aniu wtedy zobaczymy co podoba sie najbardziej na prezent.
Odpowiedz
http://www.provide.net/~cfh/styleo.jpg
http://www.m4n.pl/ds/foto/2005/images/DSC01601.JPG

Mogę spróbowac zrobic miniaturowš kopię tej gitary + "futeralik" Uśmiech
Odpowiedz
Cieszę się, że poducho gitara się podoba Uśmiech Jeœli byœmy chcieli to zrealizować, w miejsce potencjometrów można doszyć białe guziki, w miejsce kluczy np szare albo srebrne guziki. Przetworniki można by zrobić albo z kawałków pianki albo zwyczajnie przeszyć czarnš niciš kształt. Jak już kiedyœ pisałem, kolega pracuje w punkcie wszywania maszynowego i sšdzę, że umieszczenie napisu Knopfler.pl na gryfie jeszcze przed obszyciem, nie będzie stanowiło problemu... Uśmiech
A tak teraz spoglšdam na różne firmy i sšdzę, że wycięcie dowolnego wzoru z pianki też nie powinno być trudne, sš firmy, które tnš styropiany, pianki, sklejki itp. Wszystko kwestia ceny a to można będzie ustalić...

Podoba mi się pomysł z malowanym kubkiem. Od razu przyszedł mi na myœl skuter, taki czerwony jak z KTGC ręcznie malowany na czarnym, błyszczšcym kubku... Efekt bardzo ładny. Dzięki Aniu, że zainspirowałaœ mnie z tš poduszkš Uśmiech
<span style=\'font-family:Verdana\'><span style=\'font-size:12pt;line-height:100%\'><span style=\'color:midnightblue\'>Pozdrawiam

Kuba Oczko</span></span></span>
Odpowiedz
Cytat:Originally posted by hekselman@Jan 23 2008, 03:33 PM
Znakomity ten pomysł z poducho-gitarš! Coœ w rodzaju WIELKIEJ PRZYTULANKI na wszelkie okazje?
Ale Forum zaczyna kipieć inwencjš: brawo!
B R A W O O O O O !!!!!
A nie mówiłem Hekselman !!!!!!!!!!!!
Nie tylko muzyka Marka jest niesamowita, ludzie którzy jš słuchajš sš rownież nietuzinkowi( ja akurat jestem wyjštkiem lamišcym tš zasadę :wacko: ). A pomysł z poduchš ......mniam,mniam NOBEL.
We are the sultans of swing...
Odpowiedz
Dziadek - nie dokońca się zrozumieliœmy:-)
Ja proponuję dokładnie tak: kto chce - ma balon(y). Zwykły - no- niezwykły.
Jak przychodzi CZAS - wyjmujesz balon z kieszeni, wkładasz do niego do œrodka bateryjkę z diodš œwiecšcš (To trzeba włšczyć tuż: przed), dmuchasz ustyma (ustamy?....), zawišzujesz czepiajšc do słomkopatyka i podnosisz 30 cm nad głowę. Machasz tym jeden kawałek i konec....
Jak masz fantazję - masz drugi balon dla swojej kobiety; trzeci na "drugš ršczkę", czwarty... itd itd...
Jeden balon - fajna sprawa.
Iloœć - przechodzi w jakoœć.
Acha - gitara MUSI KOSZTOWAĆ - wiecie?
Nie można dać mu byle szajsu!
W końcu - oszczędziliœmy!
Poprzednim razem -płyta na Torwarze była najdroższa!
To teraz - CHODMY NA CAŁOŒĆ - mamy za co :-)))))
Przepis: TAK.
Wszystko co œwiadczy o zgłębieniu tematu jakim jest MarkK - TAK TAK TAK.
Osobiste a znane wam preferencje; pragnienia; upodobania - yes yes yes!
Pracuję by żyć! - nie: &quot;żyję by pracować&quot;
Odpowiedz
..I'm so sorry...
Odpowiedz
Możemy też zrobić COŒ na widowni z elementów składowych wniesionych przez członków grupy - megaplakat?...
Albo: wiem że to głupie ale popatrzcie na moje zdjęcia z koncertu Roda Stewarda: ludzie mieli te œwiecšce chemiczne laski - pomarańczowe.Dawał to organizator -ale jakbyœmy sami - no w masie WSZYSTKO jest wypas!
Ja to jestem skłonny np wzišœ "czegoœ" więcej i dać normalnym ludziom z tych co obok będš...
o kurcze! - jest ktoœ co się na Windowsie XP zna - proszę kontakt na priv:HELP!
Odpowiedz
Jeœli chodzi o kubki to nie trzeba ich zamiawiac minimum 100sztuk, co jest całkiem przyjemnš niespodziankš dla mnie...
http://www.allegro.pl/item300677269_fotoku...t_upominek.html

Przejrzycie allegro może wycharczycie coœ ciekawego, ja już troszkę z tymi gadżetami wypadłem z obiegu, jak kampanie były to na tony tego kupowałem...

Pozdrawiam
Odpowiedz
Ja wczoraj tez myslalam ze nie jest przeszkoda dolaczyc do prezentu kubek. Ciesze ze z mojego poduszkowego pomyslu powstal jeszcze fajniejszy Uśmiech Kuba ja też Ci dziękuję Uśmiech
A te swiecace balony mi sie podobaja coraz bardziej Duży uśmiech
We talked of looking just out of town
Now it's looking like a dream shot down
I still believe that there's somewhere for us
But now it's something that we don't discuss
And you're the best thing I ever knew
Stay with me, baby, and we'll make it to
We'll make it to

Tu można kupić moją książkę Uśmiech
Księgarnia Wydawnictwa Radwan - Aparatka
Odpowiedz
Teraz rozumię. Pozbierajmy więc jeszcze pomysły, a potem zagłosujemy, za jednym lub paroma wariantami, by to wszystko miało ręce i nogi.
Odpowiedz
Jestem za, a nawet przeciw. Oczko
Proponuję zaczšć ankietę w okolicach 01.02, czas trwania ok. 3 tygodni. Automatycznie więc będzie można jeszcze do 01.02 składać propozycje. Co Wy na to?
We'll make it to

Odpowiedz
Słuchajcie przyszedł mi do głowy pewien pomysł: naradŸmy się jakš piosenkę z takich co Mark jej NA PEWNO nie zagra, chcielibyœmy usłyszeć na koncercie. A dalej: po prostu w przerwie między piosenkami zacznijmy jš œpiewać. Może wyda Wam się to banalne, ale byłam kiedyœ na takiej imprezie, gdzie my- fani zaczęliœmy œpiewać piosenkę której za nic nie mogliœmy się doprosić na koncertach. Artysta nie miał wyjœcia, zaczšł grać i œpiewał razem z nami. Efekt był niesamowity - czuło się jakšœ niesamowitš bliskoœć z Wokalistš. Uśmiech
To było 3 lata temu, kilka miesięcy przed Markiem. Oczko
We'll make it to

Odpowiedz
Pomysł fajny do dyskusji!
...bo odzywa się w mnie diabeł który mówi: zaœpiewajmy "Tunnel of Love" - ja na poczštku zaœpiewam partię organów parowych od których się ten kawałek zaczyna ....:-) :-) :-)
....albo zaœpiewajmy "Brothers in arms"....wow! taka wersja wzbudziłaby łzy w oczach słuchajšcych...:-) :-) :-) :-)
Odpowiedz
Burza mózgów to mi się podoba Uśmiech "Brothers In Arms" i tak będzie nie ma potrzeby naszego œpiewaniaUśmiech Jednak nie jestem przekonany czy powinniœmy œpiewać cokolwiek. Repertuar jest z gory ułożony i na pewno będzie dla nas satysfakcjonujšcy. Na pytanie czy będš jakieœ niespodzianki póki co Guy Fletcher odpowiada krótko: "Nie wiem" Wszystko powoli będzie się wyjaœniać od 29 marca. Taki 'koncert życzeń' z naszej strony na koncercie mógłby wywołać niepożšdany efekt bo wtedy każdy mógłby chciec usłyszeć coœ swojego ulubionego a tego to już się boję i nawet nie wyobrażam sobie reakcji samego MK. Przyjmę wszystko wedle planu by MKUśmiech Za tydzień odliczam i myœle intensywnie o "no time for arties over in Poland..."

ps. choć cały czas pamietam czasy dIRE sTRAITS i np. osławionš BazyleeUśmiech "Solid Rock" Mark nie mógł nie zauważyćUśmiech Trzeba kontrolować bisy. Jeœli w Moskwie zagra coœ czego nie uslyszymy w w Warszawie jestem za tym że warto powalczyć. Ale zespół przyjeżdża do nas wypoczęty więć myœlę że uczucie niedosytu 2 maja będzie nam nieznaneUśmiech
Something's going to happen
To make your whole life better
Your whole life better one day
Odpowiedz
Robsonie, ale jednak sš takie piosenki, których nie usłyszymy na pewno. Np. Why Worry. A poœpiewać nie zaszkodzi Oczko A naprawdę fani œpiewajšcy na całe gardło piosenke, a po chwili dołaczajšcy do nich piosenkarz - robi wrażenie i na długo zostaje w pamięci Uśmiech I wyczuwa się jednoœć między osobami ze sceny i widowni. I w chwili kiedy zaczyna œpiewać artysta, fani nie przestajš - jak to brzmi, mówię Wam! Musimy spróbować! Duży uśmiech
PS: Plan wypali o ile Mark słyszšc jak œpiewamy, nie powie do mikrofonu:
"Silence, please". Oczko
PS 2: Ja odliczam od tygodnia. Jeszcze 98 dni. ;>

Zresztš, to była tylko propozycja Uśmiech A te zazwyczaj sš do odrzucenia Uśmiech
We'll make it to

Odpowiedz
Na jednym z koncertów trasy Love Over Gold, w Tokio bodajże, miał miejsce taki oto incydent:
Jeden z fanów przez cały koncert zdzierał sobie gardło wrzeszczšc w stronę sceny: Skateaway Skateway!!!! Wykorzystywał każdy cichy moment byle tylko zespół go usłyszał i nie przestawał... Tego utworu oczywiœcie nie było w programie ale krzykacz nie ustawał: Skateaway Skateway!!!! Przed ostatnim kawałkiem (Going Home) Mark nie wytrzymał i zaczšł go przedrzeŸniać: Skateaway Skateway!!! Gdzie jesteœ...? Ach tutaj. Słuchaj, zrób coœ dla nas i zjeżdżaj, ok? Oczywiœcie jako "zjeżdżaj" użył zwrotu "skate away" Oczko. Rewelacja jak dla mnie Duży uśmiech

Mark zagra to na co on będzie miał ochotę, można jedynie próbować powalczyć o coœ, co było już wczeœniej w programach koncertów, a czego nie zagrał do tego momentu. Ponoć ma być większe zróżnicowanie repertuaru niż na ostatniej trasie Oczko.

PS. Koncert z Tokio ze wspomnianym "Skateaway" mogę udostępnić jeœli sš chętni Oczko
...Well He's a big star now but I've been a fan of his for years,
the way he sings and plays guitar still brings me to tears...
Odpowiedz
Udostępnij - chętnie to zobaczę/usłyszę! Duży uśmiech
Kooba i tym oto sposobem mnie przekonałeœ: może lepiej nie ryzykujmy Oczko

Przyszedł mi do głowy jeszcze jeden pomysł co do poduski.
Kojarzycie na pewno jakie piszczšce dŸwięki wydajš z siebie np. grajšce pocztówki œwišteczne. Czy dałoby radę przerobić solówkę Marka np. z BIA, lub jakiejœ innej piosenki, w jakimœ programie na taki pisczšcy dŸwięk, a póŸniej wmontować to w poduszkę? To dopiero byłoby coœ: grajšca poduszka w kształcie gitary. WyobraŸcie sobie: Mark idzie spać, kładzie głowę na nasz prezent w miejscu gdzie byłaby ta grajšca machina a tu podunia zaczyna mu piszczeć do ucha solówkę z "Brothers in arms"... Oczko
PS DŸwięk nie musi być piszczšcy, chodzi mi tylko o to żeby poduszka była dŸwiękowa. Może da się zrobić coœ takiego? Kompletnie się na tym nie znam, więc pytam Uśmiech A jeżeli nie da się wmontować piosenki Marka, to możemy rozbroić jakšœ pocztówkę grajšcš i ten "grajek" włożyć w poduszkę. Myœlę że sš gdzieœ ludzie, którzy majš smykałkę do takich rzeczy?
We'll make it to

Odpowiedz
Ha, to fajna historia - wrzuć go Koobaa na chomika jeœli możesz. Pozdrowienia.

Aniu, nie jestem przekonany, żeby Mark miał ochotę słuchać wieczorami swoich własnych solówek z poduszki... Oczko
„ten sławny koncert DS z Bazylei” … „zdarlem te tasme do czarno-bialosci....”
Odpowiedz
Właœnie dlatego napisałam że można "wykraœć" coœ z jakiejœ pocztówki grajšcej. Duży uśmiech
We'll make it to

Odpowiedz
Grajšca poduszka ociera się moim zdaniem o kicz. To trochę tak jak znicze z pozytywkš :wacko: Oczko
Odpowiedz