Ocena wątku:
  • 0 głosów - średnia: 0
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Mark W Polsce !
Cytat:Originally posted by hekselman@Feb 13 2008, 02:26 PM
2.
Wiecie co? WĽTPIĘ czy Numitor czytał Trylogię!!!
A to dlatego trzeba być żałosnym PALANTEM albo jej nie czytać by wycierać sobie publicznie mordę POLSKIM NOBLISTĽ!!!!
Wiecie co to Trylogia?
Ci co czytali Winnetou; Rob Roya czy Robin Hooda - wiedzš.
To wspaniała powieœć która zabiera KAŻDEGO faceta w œwiat marzeń - zabiera i czasem nie oddaje...
To inny swiat; czas relaksu; powrót do dziecięcych marzeń.
A przy tym powieœć o Polsce; honorze; ojczyŸnie - i o naszej trudnej historii.
I o tym dlaczego tacy jesteœmy i dlaczego się u nas wódkę pija i dlaczego Polacy to najlepsi na œwiecie żołnierze.
I to bym dał i napisał: Mark....
...jak będziesz miał doœć rzeczywistosci - zajrzyj tu...odpocznij.
Ja nawet myœlę że dlatego że jest film(y) - mamy większš szansę żeby to przeczytał - KIEDYŒ?
A może przeczyta to jego dziecko i powie: tata - ale masz fajne ksišżki!
I napisał bym że to ksišżka z półki na której stojš i Winnetou i Rob Roy i Robin z Locksley - ale napisana przez polskiego Noblistę.
I - bez żadnych pretensjonalnych "zadęć" - napisałbym po prostu: "jak przyjaciel przyjacielowi"
....czy cóœ w tym sensie...
Tak, czytałem - nie wyobrażam sobie być Polakiem i nie czytać Sienkiewicza, co nie oznacza, że muszę go lubić. Jak mówię - z literatury narodowej dużo bardziej cenię Żeromskiego.

Jednak - ani Sienkiewicz (którego nie lubię), ani Żeromski (którego lubię) nie sš ksišżkami, które mogš zainteresować Anglika w XXI wieku.
"Come up and feel the sun
A new morning has begun..."
Odpowiedz
Cytat:Originally posted by hekselman@Feb 13 2008, 02:26 PM
3.
Chcecie mu jeszcze coœ dać czego na pewno nie zapomni i nie odrzuci?
Coœ z czego i my i on będziemy dumni?
DAJCIE MU B U R S Z T Y N.
ad.3

bardzo mi się ten pomysł spodobał! Wywracanie oczami
że też sama na to nie wpadłam Język Uśmiech
Oh girl it looks so pretty to me just like it always did
Like the Spanish city to me when we were kids
Odpowiedz
Imponuje mi Twoje podejœcie do sprawy organizacji koncertu, Hekselman, ale pewne okreœlenia poszły za daleko : "Nie trzeba mieć za drania, kogoœ, kto jest innego zdania"....
I ja czytałem Trylogię, dwukrotnie. Tylko za pierwszym razem miałem chyba szesnaœcie lat. Nie wiem, czy Mark byłby w stanie wyczuć te klimaty, nie wiem, jak oceniłbyœ Ty tę
pozycję czytanš po raz pierwszy- dziœ. (Mark jest chyba trochę starszy niż Ty). Mimo, że wysoko cenię dzieła Sienkiewicza - ale jako propozycję prezentu dla Marka wybrałbym coœ innego.
Numitor - moje uznanie za spokojnš i wyważonš odpowiedz!
Odpowiedz
Wpadł mi do głowy niedawno pomysł na rozpropagowanie forum i zarazem jakiœ feedback dla Marka na koncercie NIE korzystajšc z bannera. Już tlumaczę o co chodzi.

WYŒWIETLACZ WIDMOWY - przypomniałem sobie o nim, ale nie wiedziałem jak to urzšdzenie się nazywa. Chwila na google i znalazłem:

http://www.elektroda.pl/rtvforum/topic740162.html

[Obrazek: makezinepov.jpg]

Machajšc w powietrzu wida㠜wietlny napis, który wczeœniej można zaprogramować.

Zamiast zasłaniać coniektórym widok bannerem, ciekawie by było w przerwie między piosenkami pomachać chwilkę nad głowami takim "www.knopfler.pl", lub jakimœ tekstem motywujšcym widzów do zabawy. Może i nawet sam Mark zwróci uwagę na niebanalny widok...

Problem tkwi w tym, że nie mam pojęcia gdzie (i czy w ogóle!Oczko taki wyœwietlacz kupić. Na allegro i ebay niczego nie ma. Jedyne, co pozostaje w tym momencie, to zwrócić się z zapytaniem do naszych forumowych elektroników. Czy samodzielna budowa takiego urzšdzenia jest możliwa? Jaki byłby ewentualny koszt?

No i pytanie do Was wszystkich - czy takie coœ miałoby w ogóle prawo bytu na koncercie? Jak sšdzicie?
Odpowiedz
Jak dla mnie to prostu rewelacja.
No , ale zaraz,zaraz .... mamy tu kilku sceptyków na tym Forum, i czy czasem zaraz nie okaże sie, że może to zaszkodzić Markowi na wzrok (ostatnio na Koncercie w Polsce mial okulary), tudzież czy urzšdzenie to nie wydala jakiœ szkodliwych fal magnetycznych, a w ogole, co na to ekipa oœwietleniowa i nagłoœnieniowa, itd,etc.....
Żeby nie wyszło, że jestem złoœliwy, to jeszcze Hekselmann do Ciebie mam proœbę. Przyłšcz się stary do grupy sceptyków, dla których Twoje propozycję sš bez sensu. Spokój będziesz miał i nikt Ci nie będzie koncertu na Torwarze zasłaniał (jakimiœ durnym,bezsensownym bannerem), i do tego krzyczał nad uchem.
Już z Wybrzeża był jeden człowiek, który ruszył tłum. Za to już Nobla nie dajš. Wymyœl coœ bardziej inteligetniejszego, może ksišżkę o Literaturze Papui Nowej Gwinei (jako prezent dla Marka), to może wtedy zdobedziesz uznanie, u co niektórych Forumowiczów. Daj sobie z tym wszystkim spokój......siadaj na swój motor i odjezdżaj w kraine szczęœliwoœci....ACHA !!!!! JADĘ Z TOBĽ
We are the sultans of swing...
Odpowiedz
Jadę z Wami. Mogę?
We talked of looking just out of town
Now it's looking like a dream shot down
I still believe that there's somewhere for us
But now it's something that we don't discuss
And you're the best thing I ever knew
Stay with me, baby, and we'll make it to
We'll make it to

Tu można kupić moją książkę Uśmiech
Księgarnia Wydawnictwa Radwan - Aparatka
Odpowiedz
Witam Fajny ten wyœwietlacz ciekawe na jakiej zasadzie takie cos działa Uśmiech Ach im bliżej koncertu coraz więcej pomysłow Uśmiech i moim zdaniem sa to pomysły ciekawe Oczko
Odpowiedz
Moim zdaniem też sš to pomysły ciekawe. Andrzeju, w Twoim poœcie dużo ironii i złoœliwoœci. Chyba niepotrzebnie.
...Well He's a big star now but I've been a fan of his for years,
the way he sings and plays guitar still brings me to tears...
Odpowiedz
Cytat:Originally posted by Gasper@Feb 14 2008, 04:56 PM
Wpadł mi do głowy niedawno pomysł na rozpropagowanie forum i zarazem jakiœ feedback dla Marka na koncercie NIE korzystajšc z bannera. Już tlumaczę o co chodzi.

[b]WYŒWIETLACZ WIDMOWY
- przypomniałem sobie o nim, ale nie wiedziałem jak to urzšdzenie się nazywa. Chwila na google i znalazłem:

http://www.elektroda.pl/rtvforum/topic740162.html

[Obrazek: makezinepov.jpg]

Machajšc w powietrzu wida㠜wietlny napis, który wczeœniej można zaprogramować.

Zamiast zasłaniać coniektórym widok bannerem, ciekawie by było w przerwie między piosenkami pomachać chwilkę nad głowami takim "www.knopfler.pl", lub jakimœ tekstem motywujšcym widzów do zabawy. Może i nawet sam Mark zwróci uwagę na niebanalny widok...

Problem tkwi w tym, że nie mam pojęcia gdzie (i czy w ogóle!Oczko taki wyœwietlacz kupić. Na allegro i ebay niczego nie ma. Jedyne, co pozostaje w tym momencie, to zwrócić się z zapytaniem do naszych forumowych elektroników. Czy samodzielna budowa takiego urzšdzenia jest możliwa? Jaki byłby ewentualny koszt?

No i pytanie do Was wszystkich - czy takie coœ miałoby w ogóle prawo bytu na koncercie? Jak sšdzicie? [/b]
Bardzo interesujšcy pomysł.
Odpowiedz
NieŸle, nieŸle z tym wyœwietlaczem Uśmiech Gratuluje pomysłu. Andrzeju jednak wyszło że jesteœ zloœliwy i paradoksalnie wœród sceptyków wysunšleœ się na prowadzenie z tym wpisem Uśmiech przyjmujšc że takowi istniejš. Jeœli z czyms się nie zgadzamy i coœ nam nie pasuje i mówimy to, to od razu jesteœmy sceptykami? :wacko: Kurcze co za czasy. Forum m.in jest po to aby dyskutować niekoniecznie aby się się we wszystkim zgadzać Oczko
Something's going to happen
To make your whole life better
Your whole life better one day
Odpowiedz
Cytat:Originally posted by Robson@Feb 15 2008, 03:56 PM
NieŸle, nieŸle z tym wyœwietlaczem Uśmiech Gratuluje pomysłu. Andrzeju jednak wyszło że jesteœ zloœliwy i paradoksalnie wœród sceptyków wysunšleœ się na prowadzenie z tym wpisem Uśmiech przyjmujšc że takowi istniejš. Jeœli z czyms się nie zgadzamy i coœ nam nie pasuje i mówimy to, to od razu jesteœmy sceptykami? :wacko: Kurcze co za czasy. Forum m.in jest po to aby dyskutować niekoniecznie aby się się we wszystkim zgadzać Oczko
Dokładnie, popieram w stu procentach, a na posty Andrzeja mi po prostu ręce opadały, więc już na nie nic nie odpisywałem.
Odpowiedz
Czytam wyrywkowo to co piszecie i zaczynam się zastanawiać po co wy w ogóle chcecie iœć na koncert?
Lord, I'm just a rolling stone
Rock my soul I wanna go home
Odpowiedz
Cytat:Originally posted by Robson@Feb 15 2008, 02:56 PM
Jeœli z czyms się nie zgadzamy i coœ nam nie pasuje i mówimy to, to od razu jesteœmy sceptykami? :wacko: Kurcze co za czasy. Forum m.in jest po to aby dyskutować niekoniecznie aby się się we wszystkim zgadzać Oczko
Łał! (że tak napiszę po "amerykańskiemu")
Robson, jestem w szoku (pozytywnym)! Szczęśliwy
Odpowiedz
Olaf ale jak tak zawsze uważałem Uśmiech Niepozrozumienia wynikaly chyba na innym tle Oczko
Something's going to happen
To make your whole life better
Your whole life better one day
Odpowiedz
Cytat:Originally posted by hillbilly@Feb 15 2008, 08:18 PM
Czytam wyrywkowo to co piszecie i zaczynam się zastanawiać po co wy w ogóle chcecie iœć na koncert?
Komu zdajasze to pytanie?
Odpowiedz
Andrzeju masz cięte pióro, ale moim zdaniem należało się hehehehe
My girlfriend said AC/DC is bad...Now she is single...
Hhahaha Just kidding...
She is dead...
Odpowiedz
Moi Drodzy

Kilka miesięcy temu przyjechali do nas koledzy z Belgii. Razem z moim kumplem pokazaliœmy im Stare Miasto w Gdańsku i sopockie molo-wszystko po łepkach -byli zauroczeni(nie wiem czy to tylko kurtuazja, ale znam kilkoro na tyle, ze raczej nie bardzo). Polska jest pięknym cudownym krajem-morze, góry, lasy, jeziora, z tysišcletnia historiš. Myœlę więc, że dla osoby która tak naprawdę wie niewiele, jeœli nic o naszym kraju, album przedstawiajšcy nasz kraj byłby czymœ ciekawym.

Niestety dla wielu ludzi na zachodzie Europy Polska to wcišż kraj prawie za kręgiem polarnym-braki w wykształceniu Europy Zachodniej sš zatrważajšce. Na co dzień pracuję z ludŸmi z krajów Europy Zachodniej i powiem Wam jedno-nie mamy się czego wstydzić, bo przewyższamy ich, jeœli chodzi o ludzi, we wszystkim Uśmiech
A long time ago came a man on a track...
Odpowiedz
Cytat:Originally posted by Andrzej@Feb 14 2008, 04:44 PM
Jak dla mnie to prostu rewelacja.
No , ale zaraz,zaraz .... czy urzšdzenie to nie wydala jakiœ szkodliwych fal magnetycznych, a w ogole, co na to ekipa oœwietleniowa i nagłoœnieniowa, itd,etc.....
No niestety rozmawiałem ze znajomym nagłosnieniowcem i powiedział, że kaszana kompletna - taki sprzęt spowoduje, że wszyscy którzy majš grupę krwi Rh- będš słyszeli koncert w wersji mono Szczęśliwy
Odpowiedz
Miałem sie nie dać sprowokować, ale.......
Powiem Ci więcej Aaaadamie - Ci co majš grupę krwi O Rh- ,maja w ogóle nic nie słyszeć. Ja mam tš grupę, ale to za karę, że jestem złoœliwy i do tego jeszcze sceptyk (ale tylko paradoksalnie ponoć).

Robson - pamietasz nasz wyjazd do Hamburga. Wystarczyło tylko rzucić hasło i wszyscy wstawiliœcie się w Slubicach. Nikt nie pytal o szczegóły, nikomu nie przeszkadzało ,że mieszkaliœcie w hotelu podrzędnej kategorii za 35zł (tzn. on nie mial żadnej kategorii), nikomu nie przeszkadzało,że u mnie w domu zabrakło krzeseł i nie było gdzie usišœć do wytwornego obiadu (nt: pizza na telefon), nikomu nie przeszkadzał silny wiatr i obawa ,że w ogóle dojedziemy. Takiej opcji nie było. Wiesz dlaczego ?????? , bo to było naturalne, spotaniczne i prawdziwe.
Dzisiaj, jak przystało na nasz rozdyskutowany i rozpolitykowany naród - wszystko chcecie poddawać dyskusji - REZULTATY WIDAĆ.
Dlatego nie dziw sie ,że pięœciš w stół walnšł jako pierwszy Hekselmann - proszšc o spontan i entuzjazm, a nie o Liberum Veto i zagrywki w stylu IV RP.Wiem,wiem wiem.....zaraz napiszesz, że dlaczego masz się zgadzać na coœ , na co się nie zgadzasz. Dobrze wiesz...... ,że nie o to chodzi. Te dyskusję do niczego dobrego nie prowadzš, i jak zwykle przyjdzie nam liczyć na Oœrodek Krakowski , ktory jak tradycyjnie milczy, a z reguły najwięcej działa.

P.S. Robson - proszę Cię nie odpisuj na ten post, bšdż mšdrzejszy ode mnie.
We are the sultans of swing...
Odpowiedz
Andrzeju, Robson być może podda się Twej sugestii i nie odpisze, ale ja odpiszę Oczko.

Nie wiem czy będę na koncercie MK w tym roku więc może w ogóle nie powinienem zabierać głosu ale co tam, liczę że będę. Przytoczyłeœ Wasz wyjazd do Hamburga. Spontaniczny i pełen entuzjazmu, rzucone hasło, etc. Powiedz mi, jaka jest różnica między tamtym spontanem a tym, że wszyscy jak tu jesteœmy, będziemy na koncercie Marka w Warszawie? Tak samo jak Wasz wyjazd do Hamburga, tak nasz udział w koncercie na Torwarze jest dyktowany entuzjazmem i wielkš siłš muzyki. Nic więcej nie potrzeba. Będziemy tam i będziemy przeżywać największe emocje! Spontanicznoœć przejawia się w naszych emocjach pod wpływem muzyki, tym jak reagujemy na niš, jakie wyzwala w nas uczucia. To, o czym pisał Hekselman - jest ORGANIZACJĽ i ze spontanem niewiele ma wspólnego. Nie wiem dlaczego tak koniecznie chcemy coœ bardzo szczególnego przygotować, polska publicznoœć właœnie dzięki spontanicznoœci jest tak wyjštkowa i ceniona. Oto zdjęcie, które Guy Fletcher zrobił podczas koncertu Marka w Sali Kongresowej w 2001r.
[Obrazek: mkwarsawbe1.png]
Pod tym zdjęciem zamieœcił taki opis:
Przyjęcie jakie nam wczoraj zgotowano było jednym z najcieplejszych w całej karierze. Cudowna publicznoœć, która najwyraŸniej w œwiecie przeżywała wspaniałe chwile. Wspaniale było widzieć tyle usmiechniętych twarzy, ludzie dzielili się siedzeniami, siedzieli w przejœciach. Sala pękała w szwach.
To był spontan, Andrzeju! Były zarówno transparenty jak i właœnie ten entuzjazm, dzięki któremu każdy koncert w Polsce jest niepowtarzalny. Mark nie przyjeżdża tutaj żeby w luksusie spędzić kilka dni. Przyjeżdża bo wie, że tutejsza publicznoœć jest tego warta.
Wracajšc natomiast do organizacji... Podziwiam wszelkie próby zrobienia czegoœ wyjštkowego. Ale do tego potrzeba przywódcy, kogoœ, kto weŸmie dowodzenie. Reszta pójdzie za nim (jeżeli zechce). Hekselman byłby œwietny w tej roli. Niestety się obraził, bo nie wszyscy mu przyklasnęli. Był organizatorem wielu imprez, zna się na tym - dlaczego więc nie weŸmie cugli w swoje ręce, skoro nie widzi innych chętnych? Trzeba jednak pamiętać, że nie każdy lubi przeżywać koncert swojego wykonawcy w taki zorganizowany sposób. Tak więc jeœli chce się działać - proszę bardzo, ale nie wymagajmy od wszystkich tego samego podejœcia. Wy również do Hamburga nie wieŸliœcie balonów ani prezentów, a koncert był dla Was jednym z najlepszych, prawda? Nie rozumiem więc o co ten szum. I tak będzie wspaniale i niepowtarzalnie, bo będziemy tam MY i MARK!
...Well He's a big star now but I've been a fan of his for years,
the way he sings and plays guitar still brings me to tears...
Odpowiedz