21.07.2008, 12:04
W takim razie "News".
|
Zagadka Obrazkowo - Muzyczna :)
|
|
21.07.2008, 12:04
W takim razie "News".
21.07.2008, 12:07
Też szybko pomyslałem o "News"
Something's going to happen
To make your whole life better Your whole life better one day
21.07.2008, 12:18
Jak dla mnie to Speedway at nazareth
21.07.2008, 13:39
olaph72 napisał(a):W takim razie "News". Nie gadam z wami Musiałbym oprzeć zagadkę chyba na piętnastym skojarzeniu, żeby wytrzymała chociaż trzy próby!Olaph, teraz Ty :]
21.07.2008, 14:18
Jesteście za szybcy, przespałam zagadkę.
We talked of looking just out of town
Now it's looking like a dream shot down I still believe that there's somewhere for us But now it's something that we don't discuss And you're the best thing I ever knew Stay with me, baby, and we'll make it to We'll make it to Tu można kupić moją książkę ![]() Księgarnia Wydawnictwa Radwan - Aparatka
30.07.2008, 12:48
Halo, Olaph....
Now it's looking like a dream shot down I still believe that there's somewhere for us But now it's something that we don't discuss And you're the best thing I ever knew Stay with me, baby, and we'll make it to We'll make it to Tu można kupić moją książkę ![]() Księgarnia Wydawnictwa Radwan - Aparatka
30.07.2008, 15:57
Proszę uprzejmie...
![]() Będzie raczej łatwo: http://www.sprawa.pl/_nowe texty/pic1.gif http://www.sprawa.pl/_nowe texty/pic2.jpg
30.07.2008, 17:00
Łatwo...??
So far away? Rudiger? Vic and Ray? Nie wiem za Chiny ![]() Podpowiedz chociaż czy Mark solo czy Dire Straits?
30.07.2008, 23:46
Nie mam żadnego pomysłu. Aniu, czy możesz podać powody, dla których pomyślałaś o tych właśnie tytułach? Może być ciekawie
31.07.2008, 08:27
Na razie nic nie podpowiem.
31.07.2008, 11:18
Bart napisał(a):Nie mam żadnego pomysłu. Aniu, czy możesz podać powody, dla których pomyślałaś o tych właśnie tytułach? Może być ciekawiePewnie ![]() So far away - proste: przedstawiony na zdjęciu mężczyzna to artysta, na kolejnym rower. Rower nierozerwalnie kojarzy się z domem. Przyszło mi do głowy, że być może zżera go tęsknota za rodziną, za ukochaną i myśli sobie: you're so far away from me. Dlaczego Rudiger? Analogia właściwie podobna: przedstawiony na zdjęciu mężczyzna to artysta, a co oznacza rower? Chłopaka który ściga go po całym kraju bo chce mieć jego autograf. Vic and Ray to też właściwie to samo. Piosenka opowiada o trudnym życiu papparazzich. A więc zostawiają rower gdzie im przyjdzie do głowy, by tylko zdążyć zrobić ciekawe zdjęcie. Nic innego nie przyszło mi do hłowy, oprócz głupiego Ride across the rower
31.07.2008, 13:07
a może Telegraph Road?
Oh girl it looks so pretty to me just like it always did
Like the Spanish city to me when we were kids
31.07.2008, 13:29
Aniu why?
31.07.2008, 14:03
Zwróćcie uwagę że na tym drugim zdjęciu jest nie kto inny jak książe Prince
Something's going to happen
To make your whole life better Your whole life better one day
31.07.2008, 15:00
aniuś z powodu tych dwóch wersów :
...And the other travellers came riding down the track And they never went further, no, they never went back... a co do księcia Robson- to uznałam, że jak na Olafa przystało to skojarzenie jest zbyt oczywiste by było prawdziwym
Oh girl it looks so pretty to me just like it always did
Like the Spanish city to me when we were kids
31.07.2008, 16:41
No właśnie Robert! I min stąd te moje skojarzenia
31.07.2008, 18:24
ania napisał(a):uznałam, że jak na Olafa przystało to skojarzenie jest zbyt oczywiste by było prawdziwym ![]() Moi drodzy, żadna z odpowiedzi nie jest prawidłowa.
31.07.2008, 18:28
A może po prostu "Solid rock"?
Na pierwszym mamy rock, na drugim - "When you point, your finger cos your plan fell through; You got three more fingers pointing back at you"
"Come up and feel the sun
A new morning has begun..."
31.07.2008, 18:38
numitor napisał(a):A może po prostu "Solid rock"? Odpowiedź poprawna! 1. I wanna give I don't wanna be blocked 2. You got three more fingers pointing back at you Plus dodatkowe skojarzenie, którego nie uwzględniłem (skała). "Książę" był dla zmyłki. Miałem też nadzieję, że namiesza napis widoczny za nim. ![]() Anula, jak widzisz niektóre z moich skojarzeń są bardzo dosłowne...
31.07.2008, 18:42
http://www.nationalgalleries.org/media_c...0158.5.jpg
http://www.underconsideration.com/speaku...symbol.gif
"Come up and feel the sun
A new morning has begun..." |
|
« Starszy wątek | Nowszy wątek »
|
| Podobne wątki | |||||
| Wątek: | Autor | Odpowiedzi: | Wyświetleń: | Ostatni post | |
| zagadka | pawellod | 14 | 39,125 |
31.01.2017, 20:54 Ostatni post: pawellod |