13.07.2009, 23:28
I wszystko jasne
I wszystko jasne
Love, Peace & Dire Straits
|
Nowy album MK - Get Lucky :)
|
|
14.07.2009, 07:55
Witam po dłuższej przerwie
![]() No wreszcie widzę że będzie jakiś bonus pack z nielada dodatkami Dodatkowe Cd to może byc koncert oby tylko nie 4-5 utworów jak miało to miejsce np. przy składance Sultans of Swing. Cena jak narazie troszke zaporowa , może im bliżej premiery cos sie zmieni w dół oczywiście.
14.07.2009, 13:13
No właśnie albo tak jak to miało miejsce w dołączonej płytce do albumu "The Ragpicker's Dream" Dobre i to ale dlaczego tylko drobny fragment? Nie rozumiem trochę tego.
Something's going to happen
To make your whole life better Your whole life better one day
14.07.2009, 13:43
numitor napisał(a):Tak z ciekawości - co chciałaś (i w jaki sposób) zweryfikować?To, czy dobrze zrozumiałam tekst. Podesłałam po prostu do sprawdzenia, ale Kuba mnie wyprzedził z informacją
We talked of looking just out of town
Now it's looking like a dream shot down I still believe that there's somewhere for us But now it's something that we don't discuss And you're the best thing I ever knew Stay with me, baby, and we'll make it to We'll make it to Tu można kupić moją książkę ![]() Księgarnia Wydawnictwa Radwan - Aparatka
14.07.2009, 13:48
hillbilly napisał(a):To fantastyczna wiadomość! Robson napisał(a):No właśnie albo tak jak to miało miejsce w dołączonej płytce do albumu "The Ragpicker's Dream" Dobre i to ale dlaczego tylko drobny fragment? Nie rozumiem trochę tego.Wydaje mi się, że jeśli będzie coś live, to raczej kilka utworów niż pełny zapis koncertu. Taka jest rola "dodatków". Album koncertowy z reguły zasługuje na odrębność. Ale i tak zapowiedź bardzo ciekawie brzmi.
always look on the bright side of life
14.07.2009, 13:51
Tez tak sadzę znow dostaniemy tylko kawałek tortu.
14.07.2009, 13:53
A Real Live Roadrunning?
We talked of looking just out of town
Now it's looking like a dream shot down I still believe that there's somewhere for us But now it's something that we don't discuss And you're the best thing I ever knew Stay with me, baby, and we'll make it to We'll make it to Tu można kupić moją książkę ![]() Księgarnia Wydawnictwa Radwan - Aparatka
14.07.2009, 13:56
Robson napisał(a):Tez tak sadzę znow dostaniemy tylko kawałek tortu.To pewnie tak żeby wzmóc apetyt, przed udziałem w przyjęciu jakim będą (miejmy nadzieję) koncerty w Polsce ![]() Ania_M napisał(a):A Real Live Roadrunning?Dlatego pozwoliłem sobie napisać "z reguły"
always look on the bright side of life
14.07.2009, 14:03
Ale co "Real Live Roadrunning"? Od samego początku wiedzieliśmy że to będzie pełnowymiarowe wydawnictwo (z płytą DVD) niczym się nie różniące od aLCHEMY czy "On The Night"
14.07.2009, 16:50
Oczywiście lepsze nawet 4-5 utworów niż nic
Tylko chciałbym taki zestaw jak pisała Ania CD/DVD plus bonus CD w jakiejs przystepnej cenie, bo obawiam się że przy tej podanej na amazon nie bede sobie mógł pozwolić.
14.07.2009, 21:05
Cena jest ostra. Poza tym wolę wydać 35 zł na płytę i 120 na koncert, niż 500 na płytę, żetony i replikę biletu. Nawet jakbym miał tyle na wydanie, to dla mnie to wyrzucenie pieniędzy w błoto
14.07.2009, 23:26
Robson napisał(a):Ale co "Real Live Roadrunning"? Od samego początku wiedzieliśmy że to będzie pełnowymiarowe wydawnictwo (z płytą DVD) niczym się nie różniące od aLCHEMY czy "On The Night" album "on the night" też był okrojony... za 175$ ma być cały koncert i kropka!
Lord, I'm just a rolling stone
Rock my soul I wanna go home
15.07.2009, 00:52
alchemy też była okrojona, jeżeli popatrzysz na bootleg z jednego z koncertów na którym alchemy była nagrywana
15.07.2009, 16:15
Jasne że tak ale nie porównujecie aLCHEMY czy "On The Night" do drobnych fragmentów z "The Ragpicker's Dream" czy składanki ze "Sultans..."
17.07.2009, 12:18
Mark w tym roku szaleje... jeszcze nigdy jego nowa płyta nie byłą tak atrakcyjnie wydana
Nie gram z nut, gram z serca
17.07.2009, 12:37
Kierunek (dla fizyków: zwrot
) jest właściwy, ale to jeszcze nie to Stosunek jakości do ceny zbyt niski. Obawiam się, czy Mark nie uzna niskiej sprzedaży (która jest dość prawdopodobna) za argument przeciwko wydawaniu bajerów następnym razem... A wszak problem nie w naszym braku chęci kupowania.
17.07.2009, 13:34
Tradycyjne płacisz a w zamian nic nie dostajesz. W tej kasie powinien
sie znalesc co najmniej bilet ale oryginał na przyszły tour plus te wszystkie bajery. Ale oczywiscie chetnych nie zabraknie żeby to zdobyć
17.07.2009, 21:31
Nie bardzo rozumiem całą tą dyskusję...
to będzie edycja limitowana dla osób które będą chciały zapłacić za te wszyskie dodatki. A jak ktoś chce sobie kupić po prostu sam album (na pewno też ładnie wydany) to będzie miał taką możliwość... a ta za 175$ na pewno nie będzie najdroższą płytą na rynku: http://www.amazon.com/Legend-Hardcover-b...800&sr=1-9
Lord, I'm just a rolling stone
Rock my soul I wanna go home
20.07.2009, 19:14
Mam nadzieję że tak jak to było do tej pory w zwyczaju w książeczce odnajdziemy teksty
Bo to dodatkowa przyjemność aby tego dnia 14 września a może juz w piątek przed week. zasiąść do słuchania wczytując się w teksty. Pewnie niełatwe i znów wieloznaczne pozwalające nam na dowolną interpretację. Znów powiązane z konkretnymi miejscami i ludźmi. Z przeszłością. Mark interesuje się nie od dziś polityką i historią ale częściej chyba jednak odnosi się do historii i próbuje ją zespolić z teraźniejszością. Właściwie w ogóle unika tematów stricte politycznych. To już nie są czasy "Brothers In Arms" czy "Love Over Gold" kiedy częściej pisał o problemach społecznych czy wyrazał swój pacyfistyczny pogląd ale pamietam jak przy okazji płyty "Shangri-La" mówił że zbyt często celebrujemy nostalgię a nie potrafimy się cieszyć chwilą która trwa tu i teraz ("Our Shangri-La" czy All That Matters") Ale to właśnie nie kto inny jak ten sam Mark Knopfler zabiera nas po raz drugi ku przeszłości, do czasów swojego dzieciństwa. Przecież to kolejna sentymentalna podróż. Trudno nie obudzić w sobie nostalgii za latami które musieliśmy zostawić za sobą..."Czy możemy pozostawić nasze dzieciństwo kiedykolwiek za sobą?" No właśnie.
23.07.2009, 15:00
Witam
W sklepie internetowym Fan pojawiły się dwie ceny Get lucky już i tak wersja Polska cena 28,95, a wydanie CD+DVD 56,95 , napewno wszystko jeszcze ulegnie zmianie do premiery. |
|
« Starszy wątek | Nowszy wątek »
|
| Podobne wątki | |||||
| Wątek: | Autor | Odpowiedzi: | Wyświetleń: | Ostatni post | |
| Nowy soundtrack Marka? | Dawid | 7 | 24,797 |
27.08.2011, 15:50 Ostatni post: Robson |
|
| Get Lucky - utwór tytułowy | Robson | 62 | 85,088 |
10.08.2009, 14:21 Ostatni post: Robson |
|
| Get Lucky- tracklista | Robson | 25 | 43,420 |