Ocena wątku:
  • 3 głosów - średnia: 5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Nowy album MK - Get Lucky :)
Amazon.com zezwala na kupno "Early Bird" i "Time In The Sun" wyłącznie mieszkańcom USA... :mad:
Odpowiedz
Dlaczego?
Something's going to happen
To make your whole life better
Your whole life better one day
Odpowiedz
bo amerykany maja dolary tez chcialem dzis zakupic ale klapa to nic napewno cos sie pojawi w sieci
Odpowiedz
Nie chcę się powtarzać ale nie rozumiem czemu Mark dopuścił do takiej sytuacji.
Najpierw prawie 400 zł za 3 (z czego 2 słabe i krótkie) utwory, później 1 bonus dla amazona, a teraz jeszcze jeden ale już tylko dla amerykańców.

załamka.
Lord, I'm just a rolling stone
Rock my soul I wanna go home
Odpowiedz
Jest to porażka, ale spoko. Za chwilkę będziemy je mieć Oczko

Robert - pięknie to ująłeś. W wielu miejscach czytam Twoja wypowiedź jak swoją własną.
...Well He's a big star now but I've been a fan of his for years,
the way he sings and plays guitar still brings me to tears...
Odpowiedz
mirek napisał(a):bo amerykany maja dolary tez chcialem dzis zakupic ale klapa to nic napewno cos sie pojawi w sieci

Ja też mam dolary, kanadyjskie. I nie chcę być dyskryminowany.
Odpowiedz
Btw, ktoś kiedyś chciał kupić winyle i narzekał, że może je dostać tylko w box'ie. Na amazonie są do kupienia winyle solo.
Love, Peace & Dire Straits
Odpowiedz
Na serwisach ebay można spotkać wiele ofert sprzedaży samych winyli... cena zaczna się od 1 euro.

TIME IN THE SUN

http://www.what-it-is.nl/?p=1184

piosenka jest cała
Odpowiedz
Witam

Od soboty przebywałem w pieknym Lublinie, wczoraj po całonocnej podróży wracam do domu i po kilku godzinach znajduję paczuszkę ze sklepu internetowego a w nim GET LUCKY (limited). Przyznam się, że jeszcze nie słuchałem całości, zaledwie kilka początkowych kawałków, ale powiem, że robią one na mnie bardzo,bardzo dobre wrażenie:-) , ciekawe jak dalej się to rozwinie... PS. Pan Knopfler zbudował sobie całkiem fajne studio nagrań:-)
A long time ago came a man on a track...
Odpowiedz
filipk91 napisał(a):Btw, ktoś kiedyś chciał kupić winyle i narzekał, że może je dostać tylko w box'ie. Na amazonie są do kupienia winyle solo.
To ja m.in. jestem zbulwersowany nie wydaniem winyli osobno Oczko Poczekam jak jakiś na allegro się pojawi, bo tam nie mam konta. Myślę, że z analogu to zabrzmi jeszcze lepiej Uśmiech
So now we're passing strangers, at single tables.
Still trying to get over,
Still trying to write love songs for passing strangers.
All those passing strangers.

And the twinkling lies, all those twinkling lies,
Sparkle with the wet ink on the paper.
Odpowiedz
Obawiałam się tej płyty. Do "Kill To Get Crimson" musiałam przekonywać się bardzo długo. Ale chciałam, aby następca "K2GC", był podobny do poprzednika - tak samo subtelny, delikatny i wyważony, ale miał ciut więcej gitary. Chciałam, by była to płyta zawierająca mieszankę Knopflerową. Chciałam - i mam to, co chciałam. Są cudowne partie na gitarze ("So far from the Clyde" to majstersztyk!!), są nawiązania do wcześniejszych płyt Marka: słyszę echa "Millionaire Blues", "My Parties" i "Song for Sonny Liston" w "You Can't Beat The House", "Wild Theme" w "Before Gas & TV", "Heart Full Of Holes" w "Monteleone" i "Boom Like That" i "Kindgom Come" w "Cleaning My Gun".

Jestem zachwycona, jestem oczarowana i przeszczęśliwa. Kocham tę płytę od pierwszego jej usłyszenia w sobotnich Muzycznych Fascynacjach Oczko Wczoraj, gdy już trafiła w moje ręce, nie dałam jej ani chwili oddechu, nie zamierzam też dać oddechu dzisiaj, i na wieki wieków. Według mnie jest to najpiękniejsza płyta ze wszystkich solowych Marka. Być może nawet ze wszystkich płyt Marka ogółem.

Nie będę rozpisywać sie na temat każdej piosenki po kolei, bo Robson zrobił to za mnie, zawierając moje odczucia w swojej recenzji Oczko Dodam tylko, że mam łzy wzruszenia w oczach przy "Before Gas And TV", "Monteleone" i "Piper To The End". O ile jednak w przypadku tych trzech piosenek kończy się na łzach w oczach, to gdy brzmią "Remembrance Day" (dziecięcy chórek to genialne rozwiązanie!) i "So Far From The Clyde", łzy mi lecą ciurkiem.

Płyta DVD też wypadła wspaniale. Tzn. w przypadku "Remembrance Day" myślałam, że będzie ukazane nagrywanie całej piosenki jak z "Cleaning My Gun", ale jest ok. Wycieczka po studio to prawdziwa przyjemność. Trzeba by kiedyś wybrać się tam w świecie realnym Uśmiech

Żeby nie było idealnie - znalazłam dwa minusy.
1. "You Can't Beat The House" psuje mi klimat płyty. Nie bardzo mi pasuje do "Get Lucky", ale sądzę, że z czasem się do tej piosenki przekonam.
2. "Monteleone" jest zbyt krótkie!!! Oczko

I'll return to leave you never
Be your fan, Mark, to the end
We talked of looking just out of town
Now it's looking like a dream shot down
I still believe that there's somewhere for us
But now it's something that we don't discuss
And you're the best thing I ever knew
Stay with me, baby, and we'll make it to
We'll make it to

Tu można kupić moją książkę Uśmiech
Księgarnia Wydawnictwa Radwan - Aparatka
Odpowiedz
Długasy na tej płycie są wyjątkowe. A czy zauwazylliście że znów prawie wszystkie utwory na GL nie są wyciszone? Tylko "Piper To The End" gdzieś płynie w dal. Bardzo mi to pasuje do jego wymowy.
Odpowiedz
Przed chwilą odebrałem swoją płytę w salonie za rogiem, więc zapowiada się uroczy wieczór przy muzyce i nie drogim winie Duży uśmiech
Odpowiedz
Ja właśnie włączyłem Uśmiech So far, so good, ale jako inżynier muszę płytę najpierw poznać, by mi się mogła spodobać Oczko

edit: leci trzeci raz i jeszcze nic mi nie wpada jakoś specjalnie w ucho. Ale to u mnie normalne Oczko
Odpowiedz
hillbilly napisał(a):Na serwisach ebay można spotkać wiele ofert sprzedaży samych winyli... cena zaczna się od 1 euro.

TIME IN THE SUN

http://www.what-it-is.nl/?p=1184

piosenka jest cała

Cała? W takim razie mam szwankującą przeglądarkę albo ciąży na mnie jakaś klątwa. Pod podanym linkiem jest tylko 30 sekund utworu...
Odpowiedz
To nie przeglądarka,
wczoraj była jeszcze cała...
Odpowiedz
"You Can't Beat The House"-dla mnie numer absolutnie rewelacyjny!!! I pozwole się nie zgodzić, ze nie pasuje do płyty, bo w takim razie co z albumem "OES" DS, gdzie praktycznie każdy kawałek miał inny styl? Często w przeszłości MK nagrywał płyty złożone tak jakby z osobnych utwórów, bez wspólnego mianownika w warstwie muzycznej: LOG, spomniane OES czy GH. Ja go takiego uwielbiam, każdy kawałek-odzielny klimacik!!! Dlatego, jak juz pisałem jest wielkim, absolutnie wielkim artystą-potrafi zagrać wszystko, bez wyjątku z kręgu muzyki popularnej (rocka, bluesa, country, folk, hardrocka, pop, rockabilly) Mark Knopfler-artysta kompletny:-)
Odpowiedz
Zadziwiająco mało ludzi dzieli się wrażeniami. Albo wszystkich zamurowało albo każdy szuka oryginalnego podeścia do GLUśmiech Teraz kiedy płyta oficjalnie jest na rynku paradoksalnie mniej opinii niż wtedy kiedy kursowała w sieci. Niezbadane są ścieżki fanów MKUśmiech
Odpowiedz
Ja uważam że:
- za mało utworów na płycie, jakby to było demo, dziwne dlaczego Knopfler nie wypełnia całych 75 minut.
- "You can beat the house" - zwykły blues bez wodotrysków
- płyta układa się w głowie po parudziesięciu przesłuchaniach i leży jak ulał.
- wcześniej nie zauważone "Hard Shoulder" jest teraz dla mnie cudne, najlepsze na płycie
- Border River - fantastyczny folk, melodia, która nie ma słabych stron, jak "Darling Pretty",
-Cleaning my Gun - ja powiem "Clean it from this album" - kompletna porażka, nie pasuje ani stylem ani brzmieniem, jakby Mark się cofnął w ewolucji.
- the car was the one - naiwne słowa.. muzyczka OK
Od 8-11 zaczyna się uczta, fantastyczna sprawa
"piper to the end" - myślę że ludzie będą wiele lat w knajpach szkockich jako klasyk grać

Ogólnie super ale za krótko o 5 utworów.
Odpowiedz
Ok, Robson, do tej pory w całości obejrzałem jedynie DVD i powiem szczerze, że jestem o drobinę zawiedziony, trochę za krótkie te poszczególne fragmenty, szczególnie z nagrań, brak wypowiedzi muzyków. Z drugiej jednak strony limitowe od albumu Shangri-La dostajemy zawsze bonusowe DVD, może za dużo malkontenctwa z mojej strony?
Odpowiedz