Ocena wątku:
  • 0 głosów - średnia: 0
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Polecamy - :) Kazdy Cos Tam Niech Poleci
ooo Pendragon tak, Madziu, polecam! Takie troszkę myœlę Camelowe klimaty. Not of this world to płyta nie z tego œwiata Oczko
ostatnio słuchałam koncertu z Krakowa z 1996...wszystko byłoby dobrze, ale dlaczego wokal tak fałszuje..Smutny
seeEMILYplay
Odpowiedz
A ja wroce do muzyki:

- Jethro Tull - naprawde kawal dobrej muzy, choc zespol dosc malo znany. Polaczenie klasycznego, zeppelinowskiego rocka, z bluesem, troche jazzu (flet!Oczko, ogolnie bardzo dobra muzyka,

- Deep Purple - plyta Purpendicular. Zdaniem wielu najlepsza z "nowych" (tzn z Morsem i chyba juz z Aireyem, ale tu nie dam glowy). I feel like screaming wymiata...

I literatury. Polecam, naprawde GORACO dwie pozycje z amerykanskiej i angielskiej literatury:

- John Steinback - Of mice and men (myszy i ludzie) - krotka ale wrecz wylewajaca trescia ksiazka, bardoz przejmujaca, o marzeniach, o tragedii, o wolnosci, o przyjazni...

- Alduous Huxley - Brave New World (Nowy wspanialy swiat) - cos w klimatach roku 84 orwella, ale inne...bardziej...radykalne? A z zalozenia ma przedstawiac utopijny swiat - zobaczcie czy utopia = szczescie!

Naprawde polecam!
You do what you want to
You go your own sweet way...
Odpowiedz
Cytat:Originally posted by BET@Feb 3 2006, 10:06 AM
- Deep Purple - plyta Purpendicular. Zdaniem wielu najlepsza z "nowych" (tzn z Morsem i chyba juz z Aireyem, ale tu nie dam glowy
nie nie... na Purpendicular ciagla gra niezrownany fighter Lord; Airey dopiero w połowe 2001 roku zastšpił Jona Lorda w europejskich koncertach Deep Purple, a od marca 2002 roku jest oficjalnym członkiem zepsołu...

ostatnia plyta Pendragon Believe jest po prostu piekna... dociekliwi znajda w ostatnim utworze The Edge Of The World cudny polski akcent! -uwielbiam takie dlugasy...
"Większoœć ludzi nie poznałaby dobrej muzyki nawet gdyby podeszła ona do nich i ugryzła ich w dupę." Zappa
...podzielam...
Odpowiedz
Aha Uśmiech Dzieki za info Uśmiech
You do what you want to
You go your own sweet way...
Odpowiedz
Cytat:Originally posted by jamm@Feb 3 2006, 12:57 PM
dociekliwi znajda w ostatnim utworze The Edge Of The World cudny polski akcent!
tak, Nick radzi sobie coraz lepiej - jeszcze kilka wizyt w... our homeland... Oczko
Jednak cała płyta... jakoœ nie do końca mnie porywa...
To, czego szukam, odnajduję ostatnio częœciej np. na albumach Areny (jednak).
Tak czy owak... wcišż Wierzę... Uśmiech

Jethro Tull - O TAK!!! - Life is a long song...
<span style=\'color:gray\'>And what have you got at the end of the day?
What have you got to take away?
</span>
Odpowiedz
Polecam goršco (kto tego ostatnio nie robił) lekturę Tytusa, Romka i A'Tomka. Język

A do posłuchania... artystka nazywa sie Lhasa... -_-
„ten sławny koncert DS z Bazylei” … „zdarlem te tasme do czarno-bialosci....”
Odpowiedz
Witam

Anrom, przypomniałeœ mi swoim wpisem moje młodzieńcze lata. Dzień bez komiksu był dniem straconym Uśmiech. I przy okazji tych wspomnień chciałbym z całego serca polecić serię "Kajko i Kokosz", Janusza Christy. To dla mnie taki Dire Straits i Knopfler wœród komiksów.
Czytałem je po kilkanaœcie razy, "Dzień Œmiechały" i "Na wczasach" pewnie nawet kilkadziesišt Uśmiech.

Dziœ już 30-stka na karku ale mimo to, parę miesięcy temu zajrzałem do dziecięcej biblioteki i wypożyczyłem kilka "klasyków", o przygodach dzielnych wojów. Zdecydowanie polecam!
Odpowiedz
A pamiętacie Kajko i Kokosza w wersji "monochromatycznej", drukowanej na żółtym papierze? Z tego co pamietam był taki właœnie, dwutomowy komiks o tytule "Szranki i konkury"

a do poduszki polecam posłuchać:
http://www.marygauthier.com/music.html
zwłaszcza dwa pierwsze utwory
there used to be a little school here
where i learned to write my name...
Odpowiedz
"Szranki i konkury", a także "Złoty puchar" Uśmiech.
Odpowiedz
Cytat:Originally posted by Hermes@Feb 8 2006, 11:58 PM
"Szranki i konkury", a także "Złoty puchar" Uśmiech.
W ogóle Christa był genialny - rzšdzš także poprzednicy mirmiłowych wojów: Kajtek i Koko. Tylko tu odchodzi możliwoœć żartów polegajšcych na przeniesieniu w dawne czasy realiów PeeReLu Duży uśmiech
Odpowiedz
Cytat:Originally posted by Trissi@Feb 2 2006, 11:21 AM
Co powiecie na Pendragon? Jakieœ wskazówki co do rozpoczęcia słuchania???
Zdecydowanie powinnaœ rozpoczšć od "Not Of This World" ze względu zarówno za drapieżnoœć z jednej jak i pięknš gitarę z drugiej strony oraz również za œwietne linie melodyczne wszystkich utworów. Barrett wspišł się tam na wyżyny. Jako drugie w kolejnoœci podsunšłbym "Masquerade Overture" za niemalże symfonicznš przestrzeń (przesadna cukierkowoœć niektórych kawałków za którymœ kolejnym przesłuchaniem przestaje drażnić). A "Believe"? Dowód że zespół dobrze czuje się w swoim stylu nieœmiale próbujšć go rozwinšć i doskonalić. Mój typ to floydowy w klimacie utwór tytułowy.

Miłego odsłuchu

PS. Czy jacyœ knopflerowicze wybierajš się na któryœ z wiosennych gigów Barretta i s-ki w naszym nadwiœlańskim kraju???
Odpowiedz
Cytat:PS. Czy jacyœ knopflerowicze wybierajš się na któryœ z wiosennych gigów Barretta i s-ki w naszym nadwiœlańskim kraju???

Jako że jeden z nich w Teatrze Œlšskim, a jako że Teatr Œlšski tuz za płotem, toteż TAK, JA SIĘ WYBIERAM Uśmiech i szczerze zachęcam innych.
seeEMILYplay
Odpowiedz
Wsiškłam w Pendragon. Podoba mi się. Aczkolwiek czegoœ mi brak. Ostatnio cišgle Marillion. Nie potrafię się odczepić.
Odpowiedz
Cytat:Originally posted by Trissi@Feb 14 2006, 12:58 PM
Ostatnio cišgle Marillion. Nie potrafię się odczepić.
Wolisz okres "rybi" czy "post-rybi"?
Odpowiedz
Oczywiœcie boski H. Oczko

A teraz polecę DVD Quidam'u.
Na zachętę...
Sanktuarium
Odpowiedz
kilka razy az musialam ...
nie, zeby sie zachecic ...
wrecz przeciwnie- podoba mi sie Uśmiech
dzieki Trissi
Oh girl it looks so pretty to me just like it always did
Like the Spanish city to me when we were kids
Odpowiedz
Cytat:Originally posted by ania@Feb 16 2006, 12:27 AM
kilka razy az musialam ...
nie, zeby sie zachecic ...
wrecz przeciwnie- podoba mi sie Uśmiech
dzieki Trissi
Ale chyba tylko w nocy."ja też strużuję" Duży uśmiech
Odpowiedz
Obiecuję wrzucić coœ jeszcze Uśmiech
Odpowiedz
Cytat:Originally posted by Trissi@Feb 15 2006, 11:54 PM
Oczywiœcie boski H. Oczko
Hmmm... ciekawe dlaczego żeńska częœć fanów Marillion woli okres "H"?????? Oczko
Odpowiedz
He! Dereck Dick do najładniejszych nie należy... delikatnie mówišc, wiec odpowiedŸ jest jasna Szczęśliwy
Sometimes you`re the windshield...
Sometimes you`re the bug...
Odpowiedz