Ocena wątku:
  • 0 głosów - średnia: 0
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Offtop - O Wszystkim I O Tym Co Komu W Duszy Gra!
Cytat:Originally posted by olaph72+Aug 11 2006, 06:23 PM--></div><table border='0' align='center' width='95%' cellpadding='3' cellspacing='1'><tr><td>QUOTE (olaph72 @ Aug 11 2006, 06:23 PM)</td></tr><tr><td id='QUOTE'>
Cytat:Originally posted by BET@Aug 10 2006, 02:38 PM
Cytat:Originally posted by Barciu@Aug 9 2006, 09:03 PM
[b] <!--QuoteBegin-BET@Aug 9 2006, 08:07 PM
[b] to nie sprzyja utrzymaniu chrzescijanskiego ducha w Polakach.  :blink:
Na tym to akurat mi osobiœcie nie zależy Oczko [/b]
Osobiscie to moze i mi tez nie - stosunek do religii jest sprawa prywatna kazdego czlowieka. Ale nie jest mi obojetne to co sie dzieje w takze moim kraju, w jakiejkolwiek dziedzinie. Tyle. [/b]
"Chrzeœcijański duch" zdecydowanie wykracza poza stosunek do religii. Tu raczej chodzi o pewne wartoœci, a nie symbole. [/b][/quote]
Otoz to. Nie dbam o prywatny stosunek do religii kazdego z osobna, ale martwie sie, ze te wartosci i symbole, istniejace od setek lat (!Oczko, sa w niebezpieczenstwie. Polska chce byc taka nowoczesna i odciac sie od tradycji, historii, ktorych integralna czesc stanowi wlasnie owy duch chrzescijanski. Dlaczego? Zeby bylo lepiej? Pewnie tez - moda na liberalizm (dlatego tyle atakow na nie-liberalny rzad min.), american dream na ulicy itp. Niestety, gnijace struktury Kosciola, z zalozenia fundamentu wiary, praktycznie religijnej instytucji, sprzyjaja tym tendencjom.

BTW: Anglicy to glownie konserwatysci a tradycja i historia to dla nich swietosci, i nie wydaje sie zeby fakt ten mial wplyw na jakiekolwiek zacofanie tego kraju Oczko Taka mala refleksja obalajaca jedna z hipotez zawartych wyzej Oczko
You do what you want to
You go your own sweet way...
Odpowiedz

Wiadomości w tym wątku
Offtop - O Wszystkim I O Tym Co Komu W Duszy Gra! - przez bartekold - 08.10.2005, 15:31
Offtop - O Wszystkim I O Tym Co Komu W Duszy Gra! - przez BET - 12.08.2006, 10:06