02.09.2006, 17:33
Kiedy słuchałem Trójki bardzo dużo, mozna było tego radia słuchać właciwie non-stop i nigdy nie czułem sie zawiedziony (pewnych granic nie przekraczano) - mam na myli głównie muzykę. Z czasem komercja zaczęła docierać i tam... Pamiętam jak kiedys Niedwied zastrzegał się że pewnych rzeczy (wymienił nawet kilka nazw) nigdy w Trójce nie będzie słychać, był to swego czasu pewien wyznacznik dobrego smaku i inteligentnego radia. Inteligentne radio, owszem jest nadal, jednak muzyka, jakš tam słychać na co dzień... zdecydowanie temu przeczy. Ja również miałem okazje trochę posłuchać Trójki w lipcu i wiele razy łapałem się na pytaniu: Czy TO jest Trójka?
Niestety, takie sš ogólne wrażenia. Pewnie, że nadal jest to jedyne radio (oprócz pewnego oddziału Radia Plus
) w Polsce, gdzie mozna posłuchać wietnych audycji muzycznych i publicystycznych, jednak trzeba ich szukac o nietoperzastych porach i trzeba słuchać tego radia bardzo wybiórczo...
Nie wiem co tam się obecnie kroi, ale wiem, że jedyne co może uratować to radio - to ludzie. Całe szczęcie, ze takie osobowoci jak Mann, cišgle tam sš i nie przechodzš na strone stacji komercyjnych. Ja osobicie bardzo lubiłem poranne audycje, jeszcze jak prowadził je Marek Wałkuski, inaczej sie wtedy wstawało do roboty
PS. Chciałem zauważyć, że fakt, że zbyt rzadko trafia się smakowity dla podniebienia muzyczny kšsek - nie jest absolutnie defektem, to tylko wiadczy, że nie jest to (i pewnie nie będzie) już to samo radio co kiedy.
Ale mam do niego sentyment i życze mu jak najlepiej!
Niestety, takie sš ogólne wrażenia. Pewnie, że nadal jest to jedyne radio (oprócz pewnego oddziału Radia Plus
) w Polsce, gdzie mozna posłuchać wietnych audycji muzycznych i publicystycznych, jednak trzeba ich szukac o nietoperzastych porach i trzeba słuchać tego radia bardzo wybiórczo... Nie wiem co tam się obecnie kroi, ale wiem, że jedyne co może uratować to radio - to ludzie. Całe szczęcie, ze takie osobowoci jak Mann, cišgle tam sš i nie przechodzš na strone stacji komercyjnych. Ja osobicie bardzo lubiłem poranne audycje, jeszcze jak prowadził je Marek Wałkuski, inaczej sie wtedy wstawało do roboty

PS. Chciałem zauważyć, że fakt, że zbyt rzadko trafia się smakowity dla podniebienia muzyczny kšsek - nie jest absolutnie defektem, to tylko wiadczy, że nie jest to (i pewnie nie będzie) już to samo radio co kiedy.
Ale mam do niego sentyment i życze mu jak najlepiej!
...Well He's a big star now but I've been a fan of his for years,
the way he sings and plays guitar still brings me to tears...
the way he sings and plays guitar still brings me to tears...