15.04.2007, 16:15
w takim razie nie do konca sie zrozumielismy :wacko:
bo ja sie odnosilam do tego, co Evelda napisala o Angel of Mercy.
a poniewaz nie widze powodow, dla ktorych piszac o rycerzu uzyla w swojej interpretacji 'porownan morskich' tylko dlatego, ze stoja za nia Portobello i (wlasnie) Single Handed Sailor plus, ze na okladce jest morze- rozpetalam cale to przekomarzanie
bo to wlasnie nazywam nadinterpretacja, a nie wielopoziomowoscia
nie zauwazylam, zeby pisala o Single Handed Sailor :blink:
a bardzo chetnie poczytam, co o niej mysli
co sie zas tyczy calej plyty- przyznaje, ze rozmowa o niej bez porownan morskich bylaby nieporozumieniem

jak dla mnie ducha plyty oddaje jej ostatni utwor Follow me Home
Marek na Bahamach, przezywajacy raz jeszcze gorycz niejednej straconej nadzieii, sle do nas koperte, w ktorej ... ile wrazliwosci tyle przezyc zwiazanych z jej zawartoscia ^_^ obiecuje juz nie meczyc i spokojnie na nie wszystkie poczekac.
bo ja sie odnosilam do tego, co Evelda napisala o Angel of Mercy.
a poniewaz nie widze powodow, dla ktorych piszac o rycerzu uzyla w swojej interpretacji 'porownan morskich' tylko dlatego, ze stoja za nia Portobello i (wlasnie) Single Handed Sailor plus, ze na okladce jest morze- rozpetalam cale to przekomarzanie
bo to wlasnie nazywam nadinterpretacja, a nie wielopoziomowoscia
nie zauwazylam, zeby pisala o Single Handed Sailor :blink:
a bardzo chetnie poczytam, co o niej mysli

co sie zas tyczy calej plyty- przyznaje, ze rozmowa o niej bez porownan morskich bylaby nieporozumieniem

jak dla mnie ducha plyty oddaje jej ostatni utwor Follow me Home
Marek na Bahamach, przezywajacy raz jeszcze gorycz niejednej straconej nadzieii, sle do nas koperte, w ktorej ... ile wrazliwosci tyle przezyc zwiazanych z jej zawartoscia ^_^ obiecuje juz nie meczyc i spokojnie na nie wszystkie poczekac.
Oh girl it looks so pretty to me just like it always did
Like the Spanish city to me when we were kids
Like the Spanish city to me when we were kids