24.09.2007, 20:55
Ja mylę, że dużo zależy też od indywidualnego gustu, a temat przypomniany przez Robsona nie jest chyba konieczny. Lubię Golden Heart bo też jest różnorodna i sš tam dobre kompozycje, a nawet te spokojne majš co w sobie że mi się podobajš, np Rudgier. To dobra płyta i będa jš lubił. Sailing to philadelphia to markowa najlepsza rzecz solowa (się powtarzam). Porzšdne gitarowe łojenie kontrastuje z utworami którym chyba bliżej do bluesa niż folku co czyni je wietnymi. Ragpickers dream - mało mam do powiedzenia bo też ciężko mi się do tego zmusić. Nawet Shangri la jest lepsza niż nowe dzieło Marka. Nie pisałem że to muzyka totalnie beznadziejna i do bani, ale już wiem że nie będę do niej wracał. Dlatego Mark chyba jednak moim zdaniem się nie popisał, co nie znaczy że twórczoć z czasów DS jest OK a cała solowa nadaje się do kosza 
Martinez - chyba preferujesz tylko porzšdne ostre granie, więc dla Ciebie On an Island Gilmoura to też zbyt spokojna rzecz i powiem Ci że bez nastroju też zdarza mi się przysypiać ale po 1 tam jest prawdziwe brzmienie Gilmoura, prawdziwa gra na gitarze, prawdziwe solówki i całoć która ma jaki sens (ogólnie to rzecz o wspomnieniach i szczęciu wzbogacona motywem wody). A co David robi z tymi utworami na koncertach to już trudno powiedzieć, trzeba widziec. Polecam nowe DVD...
Swojš drogš, może jeli wybiorę się na koncert do Wawy to jakie piosenki z KTGC zyskajš mojš sympatię. Zobaczymy
Na koncercie z Berlina, ktory podalicie do cišgnięcia też jako spłynęły po mnie...

Martinez - chyba preferujesz tylko porzšdne ostre granie, więc dla Ciebie On an Island Gilmoura to też zbyt spokojna rzecz i powiem Ci że bez nastroju też zdarza mi się przysypiać ale po 1 tam jest prawdziwe brzmienie Gilmoura, prawdziwa gra na gitarze, prawdziwe solówki i całoć która ma jaki sens (ogólnie to rzecz o wspomnieniach i szczęciu wzbogacona motywem wody). A co David robi z tymi utworami na koncertach to już trudno powiedzieć, trzeba widziec. Polecam nowe DVD...
Swojš drogš, może jeli wybiorę się na koncert do Wawy to jakie piosenki z KTGC zyskajš mojš sympatię. Zobaczymy
Na koncercie z Berlina, ktory podalicie do cišgnięcia też jako spłynęły po mnie...