30.05.2005, 04:37
Cytat:Originally posted by Piotrd@May 16 2005, 06:00 PMJa tez sie swego czasu zastanawialem o co chodzi z tymi gitarami ktore raz po raz rozdaje MK. Nie omieszkalem GO o to zapytac przy okazji pamietnego meet'n'greet w 2001r. Wtedy mi odpowiedzial ze to byla jedna z jego gitar treningowych, ktorych uzywal w domu i na ktorych nie nagrywal tylko sobie cwiczyl. Czy mowil prawde? Nie wiem. Przypuszczam, ze nawet jesli to nieprawda i gitare zakupila firma plytowa dajac MU ja tylko do podpisu, to bylo MU niezrecznie o tym mowic i nie chcial mi robic przykrosci. W kazdym razie, moge z cala pewnoscia potwierdzic, ze jest to oryginalny Fender Strat model Standard z 2000r (USA). (model MK Signature ukazal sie kilka miesiecy pozniej), moge potwierdzic, ze Mark na nim gral - na moja prosbe zagral na nim kilka taktow, i z cala pewnoscia moge potwierdzic ze jest to oprocz wspanialego instrumentu niesamowita pamiatka ze spotkania ktore zostanie w pamieci na cale zycie. I naprawde, powiem Wam, nawet jesli te gitare zakupil ktos inny, to sam fakt ze otrzymalem ja od mego Maestro ma dla mnie znaczenie symboliczne. I niech tak zostanie...
A i jeszcze mam takie małe pytanko, co to za gitara i naczym polega, ze jest to gitara MK, bo z tego co się zorientowałem to on rozdaje taką 1 gitarę przed każdym koncertem (taka forma promocji). więc jak to z tymi gitarami jest (pamiętam, że to chyba taka tradycja bo w 2001 przed koncertem w Kongresowej też podarował gitarę)...
...Well He's a big star now but I've been a fan of his for years,
the way he sings and plays guitar still brings me to tears...
the way he sings and plays guitar still brings me to tears...