25.01.2008, 04:02
Cytat:Originally posted by Raingod+Jan 24 2008, 07:16 PM--></div><table border='0' align='center' width='95%' cellpadding='3' cellspacing='1'><tr><td>QUOTE (Raingod @ Jan 24 2008, 07:16 PM)</td></tr><tr><td id='QUOTE'>Z innej beczki - czy ktos moglby mi przeslac numer You Win Again Joolsa Hollanda z MK? Z gory dziekiRaingod, tutaj można odsłuchać całš tę płytę Joolsa:[/b]
http://wmuk-apache.co.uk/hyperlaunch/jools...uttothecountry/
<!--QuoteBegin-ania
Bo czasem dowiem się o sobie czego nowego na naszym forumowie!
Np. że język, którego używam jest 'martwym' bo nie mówię jak pan redaktor muzyczny Programu MiniMax [/quote]
Doć pochopna konkluzja, Ania. Jeli w ten sposób zrozumiała tę dyskusję to mi smutno.
Olaf, rozumiem Twoje zapędy ku obronie poprawnoci języka polskiego, nie szereguj jednak wszystkich, którzy nie zgadzajš się z Twoim zdaniem co do 'kolaboracji', jako kogo komu obojętne jest to jakimi słowami się tu wypowiada. Mam nadzieję, że jednak nie będziesz konsekwentny w swych zapędach i nie zaczniesz wypominać forumowiczom błędów ortograficznych lub stylistycznych, od których czasem głowa boli, a jednak nikt nikomu nie robi uwag - przez grzecznoć.
Jeszcze a propos kolaboracji... Tego typu sformułowanie powstało mylę, dlatego że po polsku "współpraca MK" nie ma za bardzo sensu samo w sobie, bo od razu należałoby dodać: "współpraca MK z innymi artystami" - to już się robi za długi (niewygodny) zwrot i zupełnie naturalnš sprawš jest szukanie form krótszych. Gdy natomiast użyjemy okrelenia: "kolaboracje muzyczne MK" - od razu wiadomo, że chodzi o udział MK na płytach innych artystów. Mnie ten zwrot nie przeszkadza, słyszę go doć często w mediach zwišzanych z muzykš. Zgadzam się, że niektóre nowe twory (nie mylić z nowotwory
) sš idiotyczne, jak przykład, który podałe. Skšd wiesz jak się poprawnie wymawia nazwisko Marka? On sam przedstawia się raz wymawiajšc je przez nieme "K" a innym razem przez wyrane "K". Sami Anglicy majš z tym problemy, a co dopiero Kaczor, który nota bene nie jest żadnš wyroczniš językowš
.Smok Eustachy - Twój chomik posiada cenne zbiory!
.
...Well He's a big star now but I've been a fan of his for years,
the way he sings and plays guitar still brings me to tears...
the way he sings and plays guitar still brings me to tears...

[/b]