Ocena wątku:
  • 1 głosów - średnia: 5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Mark (a Może Ds?) W Hd - Takie Moje Marzenie
Cytat:ad1- nie patrz przez pryzmat Polski, MK i DS ma fanów na całym œwiecie, a ta już bywa inaczej z dostępnoœciš HD - zauważ, ze nawet w Polsce coraz trudniej kupić małe tv, nastała epoka większych ekranów, a na nich marne nagrania wyglšdajš naprawdę koszmarnie... Ile osób w Polce ma SACD? ile osób na tym forum?? a jednak wyszła plyta w tym standardzie (podobnie też w DVD-Audio)...

ad. 2 mylisz się i to doœć sporo!!! jak już pisalem materiał nagrany na taœmie filmowej (profesjonalnej) dosc łatwo przekonwertować do HD (w HD można wydać nawet stare filmy czarno białe bo nawet wtedy ta taœma miała odpowiednia gęstoœć), wcale nie wymaga żadnych super hiper warunków i nie wiadomo czego, problem może być z dobrej jakoœci gęstym formatem audio, z tym już gorzej, ale już przy wydaniu SACD BiA widać, ze jak sie chce to wiele można zrobić, popatrz już ile filmów z lat 60-tych wyszło na HD, tylko w trasie BiA DS z MK zagrali bodajże 230 koncertów, masz 100% pewnoœć że żaden nie został zarejestrowany na taœmie filmowej??? baaa masz 100% pewnoœć, ze Wembley i Sydney na potrzeby tv zostały zarejestrowane tylko w jakoœci vhs?? bierz pod uwagę, ze te obecne bootlegi sš oparte na tym co zostało wyemitowane a nie to co zastało nagrane!! to jest konwersja z materiałów nagranych przez fanów na magnetowidach vhs, anie na materiałach z taœm nagranych w trakcie koncertu!!!!

co do opłacalnoœci!! zapominasz, ze swego czasu DS miało tyle samo jak nie więcej fanów niż U2 czy Madonna, to teraz sš osoby po 40, zamożne, posiadajšce odpowiednie œrodki i warunki by obejrzeć koncert swego ulubieńca z lat młodoœci w dobrej jakoœci, wiec nie martw się o sprzedaż, bo pójdš jak œwieże bułeczki

ad.1 Kolego wiem, że wyszła jedna płyta SACD, i co z tego, zresztš dla czego miała by nie wyjœć. Ktoœ mšdry stwierdził, że będzie to się opłacać a i co wytrawniejsi miłoœnicy się ucieszš.Trafiło na BiA z przyczyn oczywistych. Materiał zarejestrowany niegdyœ na to pozwalał no i jest to największa pozycja DS wcišż sprzedajšca się zapewne najlepiej.

ad.2 Zanim napiszesz, że ktoœ sie "bardzo myli" przeczytaj dokładnie to co komentujesz i polecam słownik - sprawdzenie znaczenia słowa "większoœć" bo to nie to samo co 100%, zresztš 99,9% (użyłem wartoœci 0,1%) to też nie 100%. I nie nad interpretuj moich myœli - bo nic nie pisałem o trudnoœci konwersji taœm filmowych do standardu HD, tylko o opłacalnoœci, CAŁEGO przedsięwzięcia.

Cóż no i szkoda, że ktoœ doradców MK, nie stwierdził, że wydanie kilku starych koncertów w standardzie HD to œwietny interes
No i radoœć dla bogatych fanów po 40 na swoich 52" TV z HD-DVD, BR i SACD...
Nie wiem nie chce już sie sprzeczać ale fakt że do tej pory nikt nie wydał tego na DVD, co już jest tanie i doœć popularne zmniejsza szanse zaistnienia HD
choć dalej uważam że np. alchemy by sie to należało tak czy owak ...

Wiesz mi sie nie chce więcej wypowiadać na ten temat - BO NIE MAM ODPOWIEDNIEJ WIEDZY, ale jak zapewne doskonale sie orientujesz - koszt wydania to nie tylko samo "wyprodukowanie" materiału, nikt nie bedzie robił 1000 czy 2000 płytek, ale w sektach tysięcy które trzeba sprzedać (i jeszcze na tym zarobić !!Oczko i sš jeszcze setki innych czynników majšcych wpływ sensownoœć istnienia produktu...
Odpowiedz

Wiadomości w tym wątku
Mark (a Może Ds?) W Hd - Takie Moje Marzenie - przez AdamM - 17.05.2008, 18:26