Ocena wątku:
  • 0 głosów - średnia: 0
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Offtop - O Wszystkim I O Tym Co Komu W Duszy Gra!
No, dobrze, ale to chyba Ty nie rozumiesz znaczenia słowa tolerancja. Przecież ja nie uważam, że Polacy nie pomagali narodowi żydowskiego w czasie wojny - tylko nie wiem co to ma to do tego, że DZISIAJ jestesmy nietolerancyjni. Spójrz np. na youtubie, na komentarze na nim, spójrz na stronę polonica.net

Jest wielu tolerancyjnych Polaków, może nawet, mam nadzieję, że większoœć, ale to nie oznacza, że z tymi, którzy sš nietolerancyjnie nie należy walczyć.
Najbardziej przerażajš mnie takie osoby jak Ty - osoby, które nie majš przecież bardzo ekstermistycznych pogladów, nie sš nietolerancyjne, ale nie potrafiš przyznać "Tak, częœć Polaków jest nietolerancyjna." Przez takich jak Ty Jerzy Robert Nowak nadal będzie szalał na antenie Radia Maryja, pomagajšc dojœć do władzy kolejnym prawicowym partiom.

Pablosan, a powiedz mi tylko, ale w jednym zdaniu najlepiej, jaki Ty masz stosunek do Michnika PRZED 1989? Już o GW nie chcę dyskutować, po prostu ostatnio, przy okazji rocznicy 1968, czytałem np. wypowiedŸ Ziemkiewicza, który mówił, że jest to oburzajšce, bo można Michnika krytykować po 1989 roku, ale nie do 1989 roku. Jaki Ty masz stosunek do tej sprawy?
"Come up and feel the sun
A new morning has begun..."
Odpowiedz

Wiadomości w tym wątku
Offtop - O Wszystkim I O Tym Co Komu W Duszy Gra! - przez bartekold - 08.10.2005, 15:31
Offtop - O Wszystkim I O Tym Co Komu W Duszy Gra! - przez numitor - 31.05.2008, 18:28