27.07.2010, 16:06
Bardzo ładnie to opisałeś Arrrek
Zastanowiło mnie u Ciebie to zdanie:
"Utwory Dire Straits oczywiste, konieczne, przepiękne,cudnie wykonane, ale moim zdaniem wcale nie najlepsze z całej listy ..."
I pomyślałem sobie, że gdyby Mark zdecydowal kiedyś aby na koncertach każda płyta DS miala swojego przedstawiciela to bardzo bym chciał usłyszeć:
z Jedynki nic bym nie zmieniał to muszą być Sułtani
z Communique: "Wher Do You Think You're Going"?
z MM Romeo zamieniłbym na Tunnel of Love
z Love Over Gold nic bym nie zmieniał a więc Telegraph
z Brothers tytułowy tak wiec bez zmian
i z ostatniej płyty której bardzo mi brakuje na koncertach wybrałbym "You And Your Friend"
To oczywiście marzenia bo wszystkie moje propozycje DS były grane na koncertach i grane są do dziś ale to daje wynik 6 utworow DS a potem np. kolejne 9 z solowego dorobku co wydaje mi się słusznym podzialem

Zastanowiło mnie u Ciebie to zdanie:
"Utwory Dire Straits oczywiste, konieczne, przepiękne,cudnie wykonane, ale moim zdaniem wcale nie najlepsze z całej listy ..."
I pomyślałem sobie, że gdyby Mark zdecydowal kiedyś aby na koncertach każda płyta DS miala swojego przedstawiciela to bardzo bym chciał usłyszeć:
z Jedynki nic bym nie zmieniał to muszą być Sułtani
z Communique: "Wher Do You Think You're Going"?
z MM Romeo zamieniłbym na Tunnel of Love
z Love Over Gold nic bym nie zmieniał a więc Telegraph
z Brothers tytułowy tak wiec bez zmian
i z ostatniej płyty której bardzo mi brakuje na koncertach wybrałbym "You And Your Friend"
To oczywiście marzenia bo wszystkie moje propozycje DS były grane na koncertach i grane są do dziś ale to daje wynik 6 utworow DS a potem np. kolejne 9 z solowego dorobku co wydaje mi się słusznym podzialem
Something's going to happen
To make your whole life better
Your whole life better one day
To make your whole life better
Your whole life better one day