27.08.2010, 20:12
Są osoby na tym forum, które są tu dłużej, więc myślę, że do nich powinna należeć decyzja za co się najpierw zabrać - czy za stronę, forum, czy zacząć tworzyć książkę. Ale ja myślę, że można by zbierać materiały pod książkę i te same materiały byśmy wykorzystali do ulepszenia strony, forum czy wikipedii. Właśnie Dawid, ja zdjęć posiadam dużo, jeśli chodzi o okładki to wiadomo, od albumów, ep-ki, single, ale wszystko jak najlepszej jakości, jak najwięcej możliwych wydań, winyle, najlepiej obydwie strony kopert, już pomijając fotografie książeczek, po to już byłoby za dużo, ale zdjęcie dysku - czemu nie? Napiasalibyśmy np. ogólną charakterystykę płyty, ze zdjęciami, gdyby się udało ze zdjęciami z sesji, kilka najciekawszych recenzji autorstwa forumowiczów, informacje o sprzedaży płyty, nagrody (złote płyty i takie tam), w dalszej kolejności single i tu byłoby dużo pracy, bowiem są różne wydania singli w różnych karajch. Trzeba by zebrać to wszystko, wychwycić różnice w wydaniach, okładkach. Do tego wideografia, no i chyba najtrudniejsza praca - bootlegi. Myślę tutaj, żeby je też rzetelnie przedstawić, od tracklisty, opisać zalety, mankamenty, co się dzieje w utworach. Dział bootlegów można by połączyć o historii przebiegu tras koncertowych, dołączyć reprodukcje biletów. Warto przejrzeć też forum i poszukać wartościowe rzeczy. Fajne by to było
Nie gram z nut, gram z serca