Ocena wątku:
  • 0 głosów - średnia: 0
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Rocznica katastrofy smoleńskiej - refleksje i wrażenia
numitor napisał(a):Pablosan - kuriozalne jest to, że oskarżasz GW i TVN o brak krujcaty w przypadku podniesienia podatku VAT o jeden punkt procentowy. Te same media zorganizował całkiem duże debaty przeciwko zmianom w OFE.

To po pierwsze. Po drugie - mogę nawet płacić 30-procentowy VAT, jeśli uratuje to gospodarkę przez katastrofą. Na razie wystarczy 23 procent.

Akurat zmiany w OFE jak najbardziej popieram (jedna z bardzo nielicznych pozytywnych działań naszego premiera). Jedynym celem każdej prywatnej firmy, tu: ubezpieczenia, jest osiągniecie zysku i jego maksymalizacja. Nic innego się nie liczy. Dlatego jeśli ktoś myśli, że jakiegoś operatora OFE interesuje jego przyszła emerytura jest niespełna rozumu. Ją interesuje tylko ile kasy zarobi na danym delikwencie. I ja to w 100% rozumiem, ale nie znoszę obłudy jakoby te firmy troszczyły się o nas. Po to jest prywatna firma, żeby zarabiać kasę a nie ją rozdawać.

Z tym VAT-em to mnie rozbawiłeś, a w jaki poważny ton ratowania gospodarki uderzyłeś Oczko
Masz rację, im większe podatki tym lepiej-większa konsumpcja, mniejsza szara strefa, normalnie cud-malina, druga Irlandia...

Jeszcze przypomniało mi się jedno. Gratulacje dla p. Grada za pomysł pozbycia się udziałów w LOTOS-ie i ich sprzedaży, nie ważne komu. Sam ów pomysł pozbycia się rentownej firmy przynoszącej zyski do budżetu państwa zasługuje na tytuł debilizmu roku... Ale przecież to nie ważne, zrobił coś dzisiaj zabawnego kaczor, można mu dokopać?

PS. Gospodarkę uratuje odejście od władzy niekompetentnych ludzi, mam nadzieję, że już niedługoUśmiech

To są fakty Numitor, smutne, niestety
A long time ago came a man on a track...
Odpowiedz

Wiadomości w tym wątku
Rocznica katastrofy smoleńskiej - refleksje i wrażenia - przez pablosan - 14.04.2011, 20:23