08.02.2012, 13:05
W drugiej klasie liceum kolega puścił mi Number of The Beast. Od tego momentu z miejsca stałem się fanem Iron Maiden. Uległo wtedy zmianie moje wyobrażenie na temat heavy metalu. Okazało się, że może on być również cudownie melodyjny, nie tracąc przy tym ani tempa ani ciężkości brzmienia.
Później rozpoczęło się kompletowanie dyskografii i wyjazdy na koncerty. Było ich łącznie pięć i każde z nich zapamiętałem ze szczegółami jako nieprawdopodobne wydarzenie. I to właśnie w dużym stopniu zasługą Żelaznej Dziewicy jest przybliżenie mi pojęcia "zespół koncertowy".
Niezwykle sympatycznie wspominam też kameralny koncert Paula Di Anno (było na nim może kilkadziesiąt osób). Na ok. 1,5h miałem okazję przenieść się w klimat brytyjskich klubów z lat 70-tych a po koncercie zamienić parę słów (wspólna fotka, autograf itp.)
Z entuzjazmem przyjąłem też najnowszą płytę. Może nie jest ona najwybitniejsza w historii zespołu ale na pewno udowadnia, że Maideni są w dobrej formie i liczę, że potwierdzą to kolejną płytą i trasą.
P.S. Cieszę się bardzo, żę wśród Forumowiczów są osoby, które także lubią IM.
Pozdrawiam W.
Później rozpoczęło się kompletowanie dyskografii i wyjazdy na koncerty. Było ich łącznie pięć i każde z nich zapamiętałem ze szczegółami jako nieprawdopodobne wydarzenie. I to właśnie w dużym stopniu zasługą Żelaznej Dziewicy jest przybliżenie mi pojęcia "zespół koncertowy".
Niezwykle sympatycznie wspominam też kameralny koncert Paula Di Anno (było na nim może kilkadziesiąt osób). Na ok. 1,5h miałem okazję przenieść się w klimat brytyjskich klubów z lat 70-tych a po koncercie zamienić parę słów (wspólna fotka, autograf itp.)
Z entuzjazmem przyjąłem też najnowszą płytę. Może nie jest ona najwybitniejsza w historii zespołu ale na pewno udowadnia, że Maideni są w dobrej formie i liczę, że potwierdzą to kolejną płytą i trasą.
P.S. Cieszę się bardzo, żę wśród Forumowiczów są osoby, które także lubią IM.
Pozdrawiam W.
"And what have you got at the end of the day?
What have you got to take away?
A bottle of whisky and a new set of lies
Blinds on the window and a pain behind the eyes..."
What have you got to take away?
A bottle of whisky and a new set of lies
Blinds on the window and a pain behind the eyes..."