06.05.2012, 17:08
Czasem grywam, choć ostatnio bardziej mnie kręci 'dropped D' czyli basowa E opuszczona do D.
Romeo and Juliet faktycznie lepiej brzmi gdy się to gra w open G a akordy sam sobie wykombinowałem, w sumie to nie jest takie trudne. Zawsze próbowałem podglądać MK na wideo. W sumie, R&J jest dostępna w bardzo wielu wersjach na wideo więc jest niezła możliwość żeby podejrzeć akordy. Bardzo fajnie brzmi w tym stroju "Stretching Out" gdzie Mark robi te dość skomplikowane pasaże które brzmią jak banjo. Open G pozwala na odkrywanie nowych terenów czasem w dość zaskakujący sposób, ale to na pewno już sam zauważyłeś
.
Mikołaj, polecam Ci popróbowanie "dropped D". Marbletown brzmi rewelacyjnie i tak jak powinno. Let It All Go też bardzo dobrze brzmi w tym stroju.
Romeo and Juliet faktycznie lepiej brzmi gdy się to gra w open G a akordy sam sobie wykombinowałem, w sumie to nie jest takie trudne. Zawsze próbowałem podglądać MK na wideo. W sumie, R&J jest dostępna w bardzo wielu wersjach na wideo więc jest niezła możliwość żeby podejrzeć akordy. Bardzo fajnie brzmi w tym stroju "Stretching Out" gdzie Mark robi te dość skomplikowane pasaże które brzmią jak banjo. Open G pozwala na odkrywanie nowych terenów czasem w dość zaskakujący sposób, ale to na pewno już sam zauważyłeś
. Mikołaj, polecam Ci popróbowanie "dropped D". Marbletown brzmi rewelacyjnie i tak jak powinno. Let It All Go też bardzo dobrze brzmi w tym stroju.
...Well He's a big star now but I've been a fan of his for years,
the way he sings and plays guitar still brings me to tears...
the way he sings and plays guitar still brings me to tears...