23.03.2005, 16:19
Generalnie można się pokusić, że pierwsze 4 utwory z "jedynki" opisują, mówią o rozterkach miłosnych Marka. A pozostałe 5 pokazują Londyn w rożnych miejscach. Trafalgar Square to Lions
A teraz jako że upodobałem sobie okładkę z 1979 do dzieła
News zainspirowała wiadomość o śmierci motocyklisty w wypadku samochodowym.
Lady Writer Bohaterką jest pisarka Marina Warner która w telewizji przywołuje wspomnienia Marka o nieszczęśliwej miłości- chyba dotyczy żony Marka
Communique To typowo dziennikarski kawałek a Mark pracował wcześniej w gazecie
Where Do You Think You're Going? temat miłosny ze znakiem zapytania na końcu...
Portobello Belle To jedna z ulic w Londynie gdzie odbywa się uliczny targ no i pojawia się dziewczyna i Mark snuje swą opowieść
Single Handed Sailor Żeglarski utwor jak go nazywam
I rzecz jasna pojawia się nazwa prawdziwego żaglowca Cutty Sark
Angel Of Mercy To raczej radosny utwór o szczęśliwej miłości bez kłopotów i problemów wystarczy przeczytać tekst
Follow Me Home Mark opisuje prawdziwą historię, że był na wyspie i była tam pewna dziewczyna. Wystarczy odwołac się do tekstu.
Once Upon A Time In The West Chyba najtrudniejszy w przesłaniu. Pojawia się chyba jakaś skarga na cywilizację zachodu. Ale rzeczywiście to utwór bardzo abstrakcyjny. Mark stawia pytania i wręcz zarzuty. Mocny początek płyty ale trudno mi go zdefinować jednoznacznie
A teraz jako że upodobałem sobie okładkę z 1979 do dzieła
News zainspirowała wiadomość o śmierci motocyklisty w wypadku samochodowym.
Lady Writer Bohaterką jest pisarka Marina Warner która w telewizji przywołuje wspomnienia Marka o nieszczęśliwej miłości- chyba dotyczy żony Marka
Communique To typowo dziennikarski kawałek a Mark pracował wcześniej w gazecie
Where Do You Think You're Going? temat miłosny ze znakiem zapytania na końcu...
Portobello Belle To jedna z ulic w Londynie gdzie odbywa się uliczny targ no i pojawia się dziewczyna i Mark snuje swą opowieść
Single Handed Sailor Żeglarski utwor jak go nazywam
I rzecz jasna pojawia się nazwa prawdziwego żaglowca Cutty SarkAngel Of Mercy To raczej radosny utwór o szczęśliwej miłości bez kłopotów i problemów wystarczy przeczytać tekst
Follow Me Home Mark opisuje prawdziwą historię, że był na wyspie i była tam pewna dziewczyna. Wystarczy odwołac się do tekstu.
Once Upon A Time In The West Chyba najtrudniejszy w przesłaniu. Pojawia się chyba jakaś skarga na cywilizację zachodu. Ale rzeczywiście to utwór bardzo abstrakcyjny. Mark stawia pytania i wręcz zarzuty. Mocny początek płyty ale trudno mi go zdefinować jednoznacznie
Something's going to happen
To make your whole life better
Your whole life better one day
To make your whole life better
Your whole life better one day