Ocena wątku:
  • 0 głosów - średnia: 0
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Kraków - 13 lipca 2015 - Mark Knopfler World Tracker Tour
I jeszcze kilka słów z nieco innej perspektywy.
Obserwując Marka Knopflera przez ostatnie 4 utwory z bliska w jakiś niewytłumaczalny sposób jestem spokojny ze będzie ciąg dalszy. On naprawdę jest w świetnej formie i tak samo wyglądaUśmiech Sposób w jaki śpiewa i gra na gitarze zachwyca nas od lat ale dopiero na żywo możemy to wszystko skonfrontować i sobie poukładać na swój bardzo osobisty sposób. I tak też właśnie zrobiłem sobie przez te dwie godziny. Nie chcę wpadać w jakis nawiedzony ton ale jak bylem blisko sceny nie tylko słyszalem Telegraph Road czy Brothers In Arms. W telegraficznym skrócie i bardzo szybko uświadomilem sobie kurcze to jest ten sam Mark Knopfler który w 78 roku nagrał z DS pierwsza płyte i kolejne aż do mojej ukochanej w 85. To ten sam mistrz gitary który zapełniał największe stadiony w latach 80 i na poczatku 90. To ten sam Mark który podarowal mi najpiękniejsze pieśni świata. To ten sam Mark Knopfler... Dziwnie mi się to poukładało tym razem. Bylem na wszystkich koncertach MK w Polsce ale tym razem takie wspomnienia uruchomiły mi się jakby intensywniej.
Something's going to happen
To make your whole life better
Your whole life better one day
Odpowiedz

Wiadomości w tym wątku
Kraków - 13 lipca 2015 - Mark Knopfler World Tracker Tour - przez Robson - 27.07.2015, 21:50