27.11.2005, 10:32
Powiem Wam, ze w piatek widziałem po raz drugi na żywo PiErDwa a zaraz potem NAP-Marek Napiórkowski band plus gocinnie Henryk Miskiewicz na saksofonie. W ŻAKU w Gdańsku w ramach Jazz Jantar festiwal. Zamontowali nowe nagłonienie i to był tzw. poligon dowiadczalny. Byłem tam z moim przyjacielem Patiquem i naszymi pannami
, które widziały PiErDwa po raz pierwszy. I powiem Wam, ze wszyscy poczulismy sie po prostu zmiazdzeni potega muzyki plynaca ze sceny. To byly przezycia wyzszego rzedu, i naszla mnie refleksja, ze pod wzgledem umiejtnosci muzycznych to PiErDwa spokojni mogloby wystepowac w najlepszych i najbarziej prestiżowych salach koncertowych swiata, bo poziom tych Panow jest iscie swiatowy, cos niesamowitego!!! Rownie udany był koncert Marka Napirkowskiego, po raz pierwszy usłyszalem na zywo legende polskego saksofonu Henryk Miskiewicza-naprawde zasluguej na okreslenie legenda. Z tego co dosterzeglem z tylnich rzedow to chyba Mark Napirkowski akordy i solowki z gitary wydobywal graja c na Pensa Suhr-tyle tylko ze koloru zielonego a nie jak naszego Mareczka janego bursztynu.
Reasumujac-piatkowy wieczor zapamietam.zapamietam do konca zycia
, które widziały PiErDwa po raz pierwszy. I powiem Wam, ze wszyscy poczulismy sie po prostu zmiazdzeni potega muzyki plynaca ze sceny. To byly przezycia wyzszego rzedu, i naszla mnie refleksja, ze pod wzgledem umiejtnosci muzycznych to PiErDwa spokojni mogloby wystepowac w najlepszych i najbarziej prestiżowych salach koncertowych swiata, bo poziom tych Panow jest iscie swiatowy, cos niesamowitego!!! Rownie udany był koncert Marka Napirkowskiego, po raz pierwszy usłyszalem na zywo legende polskego saksofonu Henryk Miskiewicza-naprawde zasluguej na okreslenie legenda. Z tego co dosterzeglem z tylnich rzedow to chyba Mark Napirkowski akordy i solowki z gitary wydobywal graja c na Pensa Suhr-tyle tylko ze koloru zielonego a nie jak naszego Mareczka janego bursztynu.Reasumujac-piatkowy wieczor zapamietam.zapamietam do konca zycia
A long time ago came a man on a track...