Ocena wątku:
  • 0 głosów - średnia: 0
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Offtop - O Wszystkim I O Tym Co Komu W Duszy Gra!
Z notatnika niedoszłego rosjoznawcy- czyli jak to ania w ramach pomocy studenckiej przepytywała ze znajomoœci mowy rosyjskiej:

1) z serii zdań o Pani Zimie:
- Kaloryfery w naszym najlepszym akademiku jeszcze nie grzejš, i cały sie trzęse z zimna- trzeba sie będzie rozgrzać czymœ mocniejszym (nie ma innej rady Oczko ) i położyć do łóżka. Może sie przyœniš jutrzejsze zajęcia praktyczne?
(na pewnoOczko)
- Skóra pęka na trzaskajšcym mrozie. Za każdym razem uderzam o futrynę. :blink:

2) z serii Andrzej palacz Oczko Uśmiech
- Nie pal, bo wypalisz dziurę w narzucie!-Nie wypalę. To jest polityka spalonej ziemi. Kwas wypalił na tkaninie dziurkę. Palę œmieci. Zapal œwiatło. Spalasz za dużo gazu. Komary tnš. :blink: Wrzštek parzy usta. :blink: :blink:

3) z serii ambitny student:
- Wpadnij do mnie przed trzeciš, posłuchamy nowego nagrania koncertu fortepianowego Piotra Czajkowskiego w wykonaniu Sokołowa. Na pewno przyjdę, czekaj na mnie do czwartej, ponieważ wczeœniej muszę oddać do naprawy mojš drukarkę. Jak na złoœć wczoraj się zepsuła, i nie mogłam wydrukować referatu o przygodach miłosnych Puszkina.

4) ...no i moje ulubione Duży uśmiech
- Zjedz banana, a potem zjedz mnie. Spróbujcie, jedzcie, sama upiekłam to ciasto- pogotowie jest czynne przez całš dobę! Ten proszek żre ręce. Mole żrš wełnę. Wegetarianie nie jedzš mięsa, tylko czasem siebie nawzajem.

autorstwa tychże 'zdań przykładowych' zdradzić nie mogę- to wbrew prawu autorskiemu... ale jak czytamy autor zachował logicznš całoœć Oczko a i treœć nie należy do nużšcych ćwiczeń gramatycznych Uśmiech
trzymajcie kciuki- egzamin w œrodę!! :unsure:

p.s.
jeden myœlnik=jedno zdanie
gdyby kogoœ myliły te kropki oddzielajšce jednš myœl od drugiej.
oj namyœłał sie autor, namyœlał Szczęśliwy
Oh girl it looks so pretty to me just like it always did
Like the Spanish city to me when we were kids
Odpowiedz

Wiadomości w tym wątku
Offtop - O Wszystkim I O Tym Co Komu W Duszy Gra! - przez bartekold - 08.10.2005, 15:31
Offtop - O Wszystkim I O Tym Co Komu W Duszy Gra! - przez ania - 31.01.2006, 02:23